Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

ΕΦΕΤ: Πασίγνωστο γλυκό αποσύρεται από την ελληνική αγορά – “Μην το καταναλώσετε!” – Είναι το…

Πα, 12 Δεκ 2025 18:36

Τα 3 ζώδια που κάνουν τη μεγάλη ανατροπή πριν φύγει η χρονιά

Πα, 12 Δεκ 2025 18:29

Φοινικούντα: Το τρίτο άτομο που καταζητείται για το φονικό, είναι γιος του πασίγνωστου…

Πα, 12 Δεκ 2025 17:37
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Προκαλέι και δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τσελίκ:Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος….

Δε, 7 Μαρ 2022 20:19 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι στις 13 Μαρτίου θα υπάρξει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Φανάρι, αφού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του έχει απευθύνει πρόσκληση και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου «δυναμιτίζει» το κλίμα μιλώντας για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ κάνοντας αναφορά ουσιαστικά στο σύνολο των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο «δυναμιτίζοντας» το κλίμα. «Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τελευταία η Ελλάδα βλέπουμε ότι προσπαθεί τα διμερή ζητήματα που χρήζουν επίλυσης να τα αναγάγει σε τουρκο-ευρωπαϊκά θέματα, αλλά είναι εξαιρετικά λάθος αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα εμείς μπορούμε να τα λύσουμε. Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γιατί αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα. Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

«Είναι Διεθνή δυναμιτίζει Ελλάδα Ερντογάν κλίμα μεγάλος…. Μητσοτάκη Πρoκαλεί πριν Συνάντηση Τουρκία Τσελίκ:Ο φάκελος
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΕΤ: Πασίγνωστο γλυκό αποσύρεται από την ελληνική αγορά – “Μην το καταναλώσετε!” – Είναι το…
Πα, 12 Δεκ 2025 18:36
Τα 3 ζώδια που κάνουν τη μεγάλη ανατροπή πριν φύγει η χρονιά
Πα, 12 Δεκ 2025 18:29
Φοινικούντα: Το τρίτο άτομο που καταζητείται για το φονικό, είναι γιος του πασίγνωστου…
Πα, 12 Δεκ 2025 17:37
Πολύ δύσκολες ώρες για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη
Πα, 12 Δεκ 2025 16:59
Αδιανόητο περιστατικό! Πήγε σε χριστουγεννιάτικη φάτνη στον δρόμο και έκανε…
Πα, 12 Δεκ 2025 13:16
Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για αυτά τα 3 ζώδια στις 20 Δεκεμβρίου 2025
Πα, 12 Δεκ 2025 12:41
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.