Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Ελλάδα: Σκότωσε τη 44χρονη σύζυγό του

Τε, 26 Αυγ 2026 16:00

Έκτακτο – Συναγερμός σε ελληνικό νησί – Σοκαριστικό εύρημα στη θάλασσα – Ποιος να είναι;

Τε, 26 Αυγ 2026 12:06

Πώς γνωρίστηκε ο Δημήτρης Κόκοτας με τη σύζυγό του; Η γνωριμία που θυμίζει σενάριο ταινίας

Τε, 26 Αυγ 2026 11:10
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Τε, 1 Δεκ 2021 22:07 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ήταν αναμενόμενο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα και να μην «υποδεχθεί» τα πρώτο κρούσμα με την μετάλλαξη Ομικρον.

 

Διασταυρωμένες πηγές του iEidiseis, σημειώνουν ότι είναι θέμα χρόνου να βγει η επίσημη ανακοίνωση για το πρώτο ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό θα γίνει έως την Κυριακή καθώς αναμένουμε εργαστηριακά να δοθεί πλέον το «πράσινο φως».

 

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επισημοποίηση του κρούσματος και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ειδικοί ήδη μιλάνε για το πρώτο πιθανό κρούσμα. Ως προς το συγκεκριμένο κρούσμα θα τηρηθεί με την κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία της απομόνωσης και της ιχνηλάτησης των επαφών. «Κανένας πανικός, ήταν αναμενόμενο» σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο iEidiseis.

 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πρώτο επίσημο κρούσμα το οποίο εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ η Όμικρον ή B.1.1.529 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής. Το πρώτο γνωστό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ήταν σε ένα δείγμα που είχε ληφθεί στις 9 Νοεμβρίου.

 

Την Παρασκευή ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την Όμικρον «παραλλαγή ανησυχίας» επειδή περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις και επομένως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή πιο ανθεκτική στα εμβόλια. Είναι σε εξέλιξη μελέτες για να διαπιστωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε ποιο βαθμό, όμως τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε μερικές εβδομάδες.

 

«Τουλάχιστον 23 χώρες στις πέντε από τις έξι περιοχές (στις οποίες χωρίζει τον κόσμο ο ΠΟΥ) έχουν αναφέρει κρούσματα της Όμικρον και αναμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί», πρόσθεσε ο ΠΟΥ.

Διάφορα Ελλάδα κρούσμα μετάλλαξης Όμικρον πρώτο στην

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Ελλάδα: Σκότωσε τη 44χρονη σύζυγό του
Τε, 26 Αυγ 2026 16:00
Έκτακτο – Συναγερμός σε ελληνικό νησί – Σοκαριστικό εύρημα στη θάλασσα – Ποιος να είναι;
Τε, 26 Αυγ 2026 12:06
Πώς γνωρίστηκε ο Δημήτρης Κόκοτας με τη σύζυγό του; Η γνωριμία που θυμίζει σενάριο ταινίας
Τε, 26 Αυγ 2026 11:10
Νέα Σμύρνη: : Η κόρη του 48χρονου είπε με 2 λέξεις όσα δεν τολμά να πει κανένα παιδί
Τε, 26 Αυγ 2026 09:56
Συναγερμός σε ελληνικό νησί για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Τι μπορεί να το προκαλεί;
Τε, 26 Αυγ 2026 09:36
Αύγουστος: Αυτά τα 3 ζώδια τα περιμένει μια μεγάλη αλλαγή – Ο Σεπτέμβριος θα είναι διαφορετικός για αυτά
Τε, 26 Αυγ 2026 09:33
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.