Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαζωνάκης: Η παγκόσμια θέση-σοκ στη μουσική που δεν έχει αγγίξει ποτέ Έλληνας λαϊκός σταρ

Τε, 16 Σεπ 2026 23:31

“Σε μένα έστειλε η γιατρός τη φωτογραφία του Μαζωνάκη…ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή”

Τε, 16 Σεπ 2026 21:06

Μαζωνάκης: Νευρική η Γάκα στο κελί της – Της ζητάει επίμονα από τους αστυνομικούς

Τε, 16 Σεπ 2026 21:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Τε, 1 Δεκ 2021 22:07 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ήταν αναμενόμενο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα και να μην «υποδεχθεί» τα πρώτο κρούσμα με την μετάλλαξη Ομικρον.

 

Διασταυρωμένες πηγές του iEidiseis, σημειώνουν ότι είναι θέμα χρόνου να βγει η επίσημη ανακοίνωση για το πρώτο ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό θα γίνει έως την Κυριακή καθώς αναμένουμε εργαστηριακά να δοθεί πλέον το «πράσινο φως».

 

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επισημοποίηση του κρούσματος και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ειδικοί ήδη μιλάνε για το πρώτο πιθανό κρούσμα. Ως προς το συγκεκριμένο κρούσμα θα τηρηθεί με την κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία της απομόνωσης και της ιχνηλάτησης των επαφών. «Κανένας πανικός, ήταν αναμενόμενο» σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο iEidiseis.

 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πρώτο επίσημο κρούσμα το οποίο εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ η Όμικρον ή B.1.1.529 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής. Το πρώτο γνωστό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ήταν σε ένα δείγμα που είχε ληφθεί στις 9 Νοεμβρίου.

 

Την Παρασκευή ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την Όμικρον «παραλλαγή ανησυχίας» επειδή περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις και επομένως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή πιο ανθεκτική στα εμβόλια. Είναι σε εξέλιξη μελέτες για να διαπιστωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε ποιο βαθμό, όμως τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε μερικές εβδομάδες.

 

«Τουλάχιστον 23 χώρες στις πέντε από τις έξι περιοχές (στις οποίες χωρίζει τον κόσμο ο ΠΟΥ) έχουν αναφέρει κρούσματα της Όμικρον και αναμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί», πρόσθεσε ο ΠΟΥ.

Διάφορα Ελλάδα κρούσμα μετάλλαξης Όμικρον πρώτο στην

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζωνάκης: Η παγκόσμια θέση-σοκ στη μουσική που δεν έχει αγγίξει ποτέ Έλληνας λαϊκός σταρ
Τε, 16 Σεπ 2026 23:31
“Σε μένα έστειλε η γιατρός τη φωτογραφία του Μαζωνάκη…ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή”
Τε, 16 Σεπ 2026 21:06
Μαζωνάκης: Νευρική η Γάκα στο κελί της – Της ζητάει επίμονα από τους αστυνομικούς
Τε, 16 Σεπ 2026 21:00
Αυτά τα 2 ζώδια μπαίνουν με το δεξί στον Οκτώβριο – Θα έχουν εξελίξεις στη ζωή τους και σημαντικές ευκαιρίες
Τε, 16 Σεπ 2026 14:34
Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικό περιστατικό με ζευγάρι – Ο κορμός δέντρου και ο σύζυγος
Τε, 16 Σεπ 2026 14:31
Μαθεύτηκε πού έστειλε η Γάκα τη φωτό του Μαζωνάκη
Τε, 16 Σεπ 2026 11:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.