Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαθαίνουμε τώρα – Τραγωδία στη Λητή Θεσσαλονίκης – 3 τα θύματα της φωτιάς

Δε, 6 Ιούλ 2026 15:56

Ανατροπή με τα αίτια θανάτου της Αντωνογιαννάκη που “πάγωσε” τον δημοσιογραφικό κόσμο

Δε, 6 Ιούλ 2026 14:49

Συντάξεις Αυγούστου 2026: Νωρίτερα οι πληρωμές

Δε, 6 Ιούλ 2026 14:17
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πwς τα κpεμμύδια στοίχισαν τη ζωn σε ηλικιωμένο – Δεκάδες άλλοι αppώστησαν… – Τα σuμπτωματα

Πε, 31 Οκτ 2024 09:25 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη πως φέτες κρεμμυδιού που χρησιμοποιούσε η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s πιθανόν προκάλεσαν κύμα μολύνσεων από το βακτήριο Escherichia coli, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που αρρώστησαν στους 90 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Brendan McDermid).

«Τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες είναι η πιθανή αιτία του ξεσπάσματος», ανέφεραν τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας της χώρας.

«Ολα τα νέα κρούσματα εμφανίστηκαν προτού» αποσύρουν τα κρεμμύδια οι εταιρείες

Τα κρεμμύδια αυτά προμήθευσε στην αλυσίδα εταιρεία που το έχει αναλάβει με υπεργολαβία, η Taylor Farms. Αυτή η τελευταία προχωρά εθελοντικά σε ανάκληση του προϊόντος και η McDonald’s ανακοίνωσε επίσης πως τ’ απέσυρε.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αρρώστησαν έφθασε τους 90, οι 27 από τους οποίους χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία. Καταγράφηκε ένας θάνατος ηλικιωμένου στην πολιτεία Κολοράντο.

«Ολα τα νέα κρούσματα εμφανίστηκαν προτού» αποσύρουν τα κρεμμύδια οι εταιρείες Taylor Farms και McDonald’s, διευκρίνισαν τα CDC.

Λαμβανομένων υπόψη των ενεργειών των δυο εταιρειών, η υπηρεσία θεωρεί πλέον ότι «ο κίνδυνος για το κοινό» είναι πλέον «πολύ χαμηλός», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Συμπτώματα
Η McDonald’s ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο πως έλαβε τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που απεδείκνυαν ότι δεν υπήρχε καμιά παρουσία του βακτηρίου E.coli στον κιμά βοδινού που χρησιμοποιεί. Συνολικά, καταγράφηκαν μολύνσεις σε 13 πολιτείες.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσσάρων ημερών.

Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν.

– αppώστησαν… άλλοι δεκάδες Διάφορα ζωn ηλικιωμένο κpεμμύδια Πwς σuμπτωματα σε Στοίχισαν Τα τι
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθαίνουμε τώρα – Τραγωδία στη Λητή Θεσσαλονίκης – 3 τα θύματα της φωτιάς
Δε, 6 Ιούλ 2026 15:56
Ανατροπή με τα αίτια θανάτου της Αντωνογιαννάκη που “πάγωσε” τον δημοσιογραφικό κόσμο
Δε, 6 Ιούλ 2026 14:49
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Νωρίτερα οι πληρωμές
Δε, 6 Ιούλ 2026 14:17
Ζώδια 6-12/7: 3 ζώδια έχουν μεγάλη εύνοια – Όλες οι υποθέσεις παίρνουν τον δρόμο τους
Δε, 6 Ιούλ 2026 14:11
Ελλάδα: Έρχεται «κύμα» ζέστης: Ποιες περιοχές θα “δουν” 40αρια
Δε, 6 Ιούλ 2026 12:38
Παγκράτι: Τι πραγματικά συνέβη στο θρίλερ με τα δίδυμα αδέρφια – Το μυστήριο που θέλουν να λύσουν οι Αρχές
Δε, 6 Ιούλ 2026 11:09
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.