Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Απρόσμενο «Δώρο Πάσχα 2026» σε χιλιάδες…

Τε, 25 Φεβ 2026 17:00

Αυτά τα 3 ζώδια θα βρεθούν μπροστά σε καθοριστικές οικονομικές εξελίξεις! “Παράθυρο” μεγάλων ευκαιριών!

Τε, 25 Φεβ 2026 13:55

Τραγωδία στη Σκύρο! Το σύμπτωμα του 46χρονου που δεν κατάλαβε η γιατρός και του στοίχισε τη ζωή! “Τέτοια ώρα ήρθες;”

Τε, 25 Φεβ 2026 11:22
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

“Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;” – Δημοσίευμα φωτιά!

Τρ, 13 Απρ 2021 15:24 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στη στυγερή δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του την Παρασκευή αναφέρεται η γερμανική ραδιοφωνία Deuschlandfunk σε ρεπορτάζ με τίτλο «Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;» παρατηρώντας μεταξύ άλλων: «Η βαρβαρότητα με την οποία κινήθηκαν οι δράστες προκύπτει σαφώς από την έκθεση αυτοψίας (…) Έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη – με συνολικά δέκα πυροβολισμούς ο ερευνητικός δημοσιογράφος Καραϊβάζ κυριολεκτικά εκτελέστηκε».

Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;

Το ερώτημα αυτό θέτει το DLF και σημειώνει: «Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί σκοτώθηκε ο 52χρονος. Σύμφωνα με το υπ. Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται η δολοφονία του Καραϊβάζ να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα (…) Και ειδικοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα». Το ρεπορτάζ αναφέρει την άποψη του ποινικολόγου Σπύρου Δημητρίου, ο οποίος εκτιμά ότι η βιαιότητα και η ωμότητα των δραστών «δείχνουν ότι για λόγους που δεν είναι ακόμη σαφείς δεν ήθελαν απλώς να στείλουν ένα μήνυμα στον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά να τον εξοντώσουν».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δημοσιογραφική παρουσία του αστυνομικού ρεπόρτερ και παρατηρεί: «Ο Καραϊβάζ θεωρούνταν έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ (…) Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ερευνητικός δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία».

Σύμφωνα με τον Σπ. Δημητρίου, αναφέρει το DLF, η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται δύσκολη διότι οι δράστες είναι απίθανο να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει: «Φοβάμαι ότι ακόμα κι αν οι δράστες – που σε τέτοιες περιπτώσεις προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό – συλληφθούν και φυλακιστούν, θα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ποιοι βρίσκονται πίσω από το έγκλημα -αυτοί δηλαδή που ανέθεσαν τη δολοφονία. Αυτό με ανησυχεί.»

Πηγή: Deutsche Welle

“Γιατί Γιώργος Δημοσίευμα Διάφορα έπρεπε Καραϊβάζ;” πεθάνει φωτιά»!
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Απρόσμενο «Δώρο Πάσχα 2026» σε χιλιάδες…
Τε, 25 Φεβ 2026 17:00
Αυτά τα 3 ζώδια θα βρεθούν μπροστά σε καθοριστικές οικονομικές εξελίξεις! “Παράθυρο” μεγάλων ευκαιριών!
Τε, 25 Φεβ 2026 13:55
Τραγωδία στη Σκύρο! Το σύμπτωμα του 46χρονου που δεν κατάλαβε η γιατρός και του στοίχισε τη ζωή! “Τέτοια ώρα ήρθες;”
Τε, 25 Φεβ 2026 11:22
Ανάδρομος Ερμής: Αυτό το ζώδιο θα βγει μόνο κερδισμένο! Είναι η στιγμή για το “θαύμα” που περιμένατε!
Τε, 25 Φεβ 2026 10:23
Βίκυ Παγιατάκη: Αυτό έφαγε την Καθαρά Δευτέρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο
Τε, 25 Φεβ 2026 09:06
Σοκ στο Χόλιγουντ! Τραγικό τέλος για την κόρη πασίγνωστου πρωταγωνιστή – Η “κατάρα” της οικογένειας…
Τε, 25 Φεβ 2026 08:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.