Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Δύο Ξένοι: Γιατί ο Μαρκοράς αποκαλούσε τη Φλώρα «Τανσού» – Το όνομα που ακούγαμε όλοι λάθος για χρόνια

Κυ, 21 Δεκ 2025 17:26

Δεν στεγνώνουν τα ρούχα τον χειμώνα: Η Ιαπωνική μέθοδος για γρήγορο στέγνωμα που θα σας σώσει

Κυ, 21 Δεκ 2025 16:20

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και δεν βγαίνουν πηχτές

Κυ, 21 Δεκ 2025 16:11
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ρεύμα: Οι πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

Σα, 20 Αυγ 2022 12:08 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Σάββατο (20.08.2022) οι πάροχοι.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι προμηθευτές ανακοινώνουν έως τις 20 κάθε μήνα τα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν τον επόμενο, παρέχοντας έτσι το περιθώριο στους καταναλωτές να αλλάξουν προμηθευτή, διαδικασία που επίσης με το ισχύον πλαίσιο γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας που έδωσαν οι πάροχοι ήταν από 0,486- 0,60 ευρώ η κιλοβατώρα και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά, μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο στα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αγγίξει τα 0,80 ευρώ, καθώς έχει προηγηθεί μια μεγάλη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών της χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά ανάλογο τρόπο και η κρατική επιδότηση, ώστε να μην πληγούν τα νοικοκυριά. Έτσι, ενώ τον Αύγουστο η κρατική επιδότηση ήταν στα 0,337 ευρώ η κιλοβατώρα, για να μη δουν οι καταναλωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ανέλθει στα 0,41-0,45 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό επιβαρύνει σημαντικά τα δημοσιονομικά της χώρας, καθώς για να να διατηρηθεί η τιμή στα 0,15-0,17 ευρώ η κιλοβατώρα, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Για τον Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1,136 δισ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

ανακοινώνουν Διάφορα πάροχοι ρεύμα Σεπτέμβριο τιμολόγια
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο Ξένοι: Γιατί ο Μαρκοράς αποκαλούσε τη Φλώρα «Τανσού» – Το όνομα που ακούγαμε όλοι λάθος για χρόνια
Κυ, 21 Δεκ 2025 17:26
Δεν στεγνώνουν τα ρούχα τον χειμώνα: Η Ιαπωνική μέθοδος για γρήγορο στέγνωμα που θα σας σώσει
Κυ, 21 Δεκ 2025 16:20
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και δεν βγαίνουν πηχτές
Κυ, 21 Δεκ 2025 16:11
Αυτά τα δύο ζώδια θα ζήσουν ένα ονειρικό φινάλε! – Πολλές ευκαιρίες θα εμφανιστούν στο τέλος της χρονιάς
Κυ, 21 Δεκ 2025 13:59
“Έφυγε” από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός δημοσιογράφος…
Κυ, 21 Δεκ 2025 11:49
Το σύμπαν ευνοεί σκανδαλωδώς 4 ζώδια – “Εμφανίζονται ξαφνικά…”
Κυ, 21 Δεκ 2025 10:14
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.