Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ο 19χρονος “γιος γνωστού πρώην Έλληνα υπουργού” που δεν μάθαμε ποτέ ότι…

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:54

Φθιώτιδα: Αδιανόητο περιστατικό! Κατήγγειλε τον σύζυγό της, ότι τη χτύπησε, φώναξε τη γειτόνισσα και…

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:51

Τα ζώδια Δεκεμβρίου για το 2025 από τον Κώστα Λεφάκη

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:09
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ρεύμα: Οι πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

Σα, 20 Αυγ 2022 12:08 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Σάββατο (20.08.2022) οι πάροχοι.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι προμηθευτές ανακοινώνουν έως τις 20 κάθε μήνα τα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν τον επόμενο, παρέχοντας έτσι το περιθώριο στους καταναλωτές να αλλάξουν προμηθευτή, διαδικασία που επίσης με το ισχύον πλαίσιο γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας που έδωσαν οι πάροχοι ήταν από 0,486- 0,60 ευρώ η κιλοβατώρα και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά, μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο στα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αγγίξει τα 0,80 ευρώ, καθώς έχει προηγηθεί μια μεγάλη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών της χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά ανάλογο τρόπο και η κρατική επιδότηση, ώστε να μην πληγούν τα νοικοκυριά. Έτσι, ενώ τον Αύγουστο η κρατική επιδότηση ήταν στα 0,337 ευρώ η κιλοβατώρα, για να μη δουν οι καταναλωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ανέλθει στα 0,41-0,45 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό επιβαρύνει σημαντικά τα δημοσιονομικά της χώρας, καθώς για να να διατηρηθεί η τιμή στα 0,15-0,17 ευρώ η κιλοβατώρα, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Για τον Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1,136 δισ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

ανακοινώνουν Διάφορα πάροχοι ρεύμα Σεπτέμβριο τιμολόγια
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 19χρονος “γιος γνωστού πρώην Έλληνα υπουργού” που δεν μάθαμε ποτέ ότι…
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:54
Φθιώτιδα: Αδιανόητο περιστατικό! Κατήγγειλε τον σύζυγό της, ότι τη χτύπησε, φώναξε τη γειτόνισσα και…
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:51
Τα ζώδια Δεκεμβρίου για το 2025 από τον Κώστα Λεφάκη
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:09
Τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι: Το ψωμί του εγγονού και η φρίκη! Τριπλό χτύπημα της μοίρας, σαν ταινία…
Τρ, 2 Δεκ 2025 20:12
Έκτακτο – Μέγα σκάνδαλο στις Βρυξέλλες: Συνελήφθη η…
Τρ, 2 Δεκ 2025 15:01
Το είπε η Άση Μπήλιου!: «Ο Δεκέμβριος έχει εξελίξεις» – Η αποκάλυψή για το 2026, που κανένας δεν τόλμησε να κάνει
Τρ, 2 Δεκ 2025 14:56
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.