Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ηχητικό ντοκουμέντο από το ιατρείο, λίγα λεπτά, αφού ξεψύχησε ο Μαζωνάκης – Το κλάμα της κόρης των γιατρών

Δε, 28 Σεπ 2026 17:20

Το χαμόγελο θα επιστρέψει σε 3 ζώδια – Το Σύμπαν τα ευνοεί με απρόβλεπτες εξελίξεις

Δε, 28 Σεπ 2026 12:19

Ελλάδα: “Θα θυμίζει χειμώνα” – “Έρχεται” κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Δε, 28 Σεπ 2026 12:17
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ρεύμα: Οι πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

Σα, 20 Αυγ 2022 12:08 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Σάββατο (20.08.2022) οι πάροχοι.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι προμηθευτές ανακοινώνουν έως τις 20 κάθε μήνα τα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν τον επόμενο, παρέχοντας έτσι το περιθώριο στους καταναλωτές να αλλάξουν προμηθευτή, διαδικασία που επίσης με το ισχύον πλαίσιο γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας που έδωσαν οι πάροχοι ήταν από 0,486- 0,60 ευρώ η κιλοβατώρα και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά, μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο στα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αγγίξει τα 0,80 ευρώ, καθώς έχει προηγηθεί μια μεγάλη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών της χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά ανάλογο τρόπο και η κρατική επιδότηση, ώστε να μην πληγούν τα νοικοκυριά. Έτσι, ενώ τον Αύγουστο η κρατική επιδότηση ήταν στα 0,337 ευρώ η κιλοβατώρα, για να μη δουν οι καταναλωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ανέλθει στα 0,41-0,45 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό επιβαρύνει σημαντικά τα δημοσιονομικά της χώρας, καθώς για να να διατηρηθεί η τιμή στα 0,15-0,17 ευρώ η κιλοβατώρα, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Για τον Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1,136 δισ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

ανακοινώνουν Διάφορα πάροχοι ρεύμα Σεπτέμβριο τιμολόγια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηχητικό ντοκουμέντο από το ιατρείο, λίγα λεπτά, αφού ξεψύχησε ο Μαζωνάκης – Το κλάμα της κόρης των γιατρών
Δε, 28 Σεπ 2026 17:20
Το χαμόγελο θα επιστρέψει σε 3 ζώδια – Το Σύμπαν τα ευνοεί με απρόβλεπτες εξελίξεις
Δε, 28 Σεπ 2026 12:19
Ελλάδα: “Θα θυμίζει χειμώνα” – “Έρχεται” κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
Δε, 28 Σεπ 2026 12:17
Φρίκη στο Ηράκλειο για νεαρή μητέρα – Σε σοκ και οι αστυνομικοί με αυτό που αντίκρισαν
Δε, 28 Σεπ 2026 10:16
Θλίψη! Πέθανε η Ελένη Προκοπίου
Δε, 28 Σεπ 2026 08:29
Μαζωνάκης: H θεία της γιατρού μιλάει για πρώτη φορά – “Δεν υπολόγιζε κανέναν…”
Κυ, 27 Σεπ 2026 22:44
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.