Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Χαλκιδική: Ανείπωτη τραγωδία παραμονή Χριστουγέννων – Μαύρη ημέρα για οικογένεια και τα δύο της παιδιά…

Τε, 24 Δεκ 2025 21:33

Σέρρες: Εξαφάνιση θρίλερ διοικητή πυροσβεστικού κλιμακίου – Οι τελευταίες του κινήσεις στο σπίτι και ο μάρτυρας

Τε, 24 Δεκ 2025 19:30

Συντριβή Falcon στην Τουρκία: Αυτή είναι η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε – Η τραγική ειρωνεία 2 μήνες πριν τον θάνατό της

Τε, 24 Δεκ 2025 18:21
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ρόδος:Περιπέτεια στον αέρα για 180 επιβάτες.Παραλίγο σύγκρουση με drone.Ο δυνατός κρότος και όσα είπε ο κυβερνήτης.

Δε, 24 Οκτ 2022 13:34 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σύγκρουση με drone παραλίγο να είχε αεροπλάνο της Easyjet, που βρισκόταν στα 16.000 πόδια, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από το Γκάτγουικ για τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη Sun, το περιστατικό έγινε στις 5 Ιουλίου 2022, στις 8:55 πμ. Το Airbus A320,με 180 επιβάτες, βρισκόταν πάνω από την ακτή του Κεντ στα 16.000 πόδια, οι πιλότοι διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο. Ειδικότερα, είδαν μια συσκευή μαύρη και κυλινδρική, που πήγαινε προς αυτούς, ενώ το αεροσκάφος πετούσε με ταχύτητα 400 μίλια την ώρα, 20 μίλια δυτικά του Ντοβέρ.

Ο ένας κυβερνήτης άκουσε έναν γδούπο και φοβήθηκε ότι το drone χτύπησε το αεροσκάφος. Ειδικότερα, το drone πέταξε από το κάτω μέρος της καμπίνας. Όπως έδειξε ωστόσο επιθεώρηση που έγινε στο εξωτερικό μέρος της καμπίνας, όταν προσγειώθηκε στην Ελλάδα, δεν υπήρξε εν τέλει σύγκρουση.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που μπορεί να πετάξει ένα drone, είναι τα 400 πόδια. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο drone πέταξε 40 φορές ψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο.

Τι είπε ο κυβερνήτης

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Παραλίγο να χτυπήσουμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μιλάμε για λιγότερο από τρία μέτρα. Δεν νομίζουμε ότι το χτυπήσαμε, ακούστηκε ένας μικρός θόρυβος, θα επανέλθουμε».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν χτυπήσαμε το drone. Πιθανότητα ο θόρυβος που άκουσε ο πρώτος αξιωματικός ήταν πιθανότατα από το εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους» είπε ο κυβερνήτης μετά την εξέταση του αεροσκάφους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα ενήργησε σύμφωνα με τις συνήθεις επιχειρησιακές διαδικασίες της, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε κίνδυνος στην ασφάλεια της πτήσης. Πάντως, ο χειριστής του drone θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για διακινδύνευση της ασφάλειας αεροσκάφους.

«αέρα» drone.Ο Διάφορα δυνατός είπε επιβάτες.Παραλίγο κρότος κυβερνήτης Ρόδος:Περιπέτεια στον σύγκρουση
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαλκιδική: Ανείπωτη τραγωδία παραμονή Χριστουγέννων – Μαύρη ημέρα για οικογένεια και τα δύο της παιδιά…
Τε, 24 Δεκ 2025 21:33
Σέρρες: Εξαφάνιση θρίλερ διοικητή πυροσβεστικού κλιμακίου – Οι τελευταίες του κινήσεις στο σπίτι και ο μάρτυρας
Τε, 24 Δεκ 2025 19:30
Συντριβή Falcon στην Τουρκία: Αυτή είναι η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε – Η τραγική ειρωνεία 2 μήνες πριν τον θάνατό της
Τε, 24 Δεκ 2025 18:21
Τρία ζώδια που το 2026 το σύμπαν θα πραγματοποιήσει όλες τους τις επιθυμίες!
Τε, 24 Δεκ 2025 15:43
Αθήνα: Σοκαριστικό περιστατικό με 14χρονη, που βγήκε να πει τα κάλαντα – Τη βρήκε στη μέση του δρόμου μία…
Τε, 24 Δεκ 2025 15:40
Συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα -Το μυστικό για να βγουν λουκούμι
Τε, 24 Δεκ 2025 10:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.