Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μύκονος: Αυτά είναι τα γυαλιά και το φυλαχτό που κλάπηκαν – Η καταγγελία και η απάντηση του Τρύφωνα Σαμαρά

Τε, 9 Σεπ 2026 00:53

Ελλάδα: Χώρισε γνωστός γιατρός, μετά την πρώτη επέτειο γάμου του

Τρ, 8 Σεπ 2026 22:27

9/9: Μία απρόσμενη εξέλιξη περιμένει 3 ζώδια – Γίνεται κάτι που θέλουν

Τρ, 8 Σεπ 2026 22:24
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

ΡΩΣΙΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο αντι-Covid εμβόλιο για ζώα

Πε, 1 Απρ 2021 21:19 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη την έγκριση του πρώτου εμβολίου ζώων στον κόσμο κατά του Covid-19. Ονομάζεται Carnivac-Cov και  είναι 100% αποτελεσματικό! 

«Οι κλινικές δοκιμές […] οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό» λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του κτηνιατρικού και φυτοϋγειονομικού οργανισμού Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov, ο οποίος ανέπτυξε το εμβόλιο. «Το 100% των ζώων που δοκιμάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα» όπως δήλωσε.

Το προϊόν δοκιμάστηκε σε γάτες, σκύλους, κόκκινες και αρκτικές αλεπούδες και βιζόν. Το εμβόλιο προορίζεται μόνο για σαρκοφάγα ζώα. Η μαζική παραγωγή του εμβολίου, μπορεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη μετάδοση του ιού μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Η ρυθμιστική αρχή της Μόσχας είπε ότι το εμβόλιο θα είναι σε θέση να προστατεύσει ευάλωτα είδη και να αποτρέψει τις ιογενείς μεταλλάξεις.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει μόνο δύο περιπτώσεις Covid-19 σε ζώα, και τα δύο σε γάτες.

Η Δανία σκότωσε 17 εκατομμύρια βιζόν σε εκτροφεία της πέρυσι αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα στέλεχος του ιού είχε περάσει από τον άνθρωπο στο βιζόν και ότι μεταλλαγμένα στελέχη του ιού εμφανίστηκαν στη συνέχεια μεταξύ ανθρώπων.

Όπως έγινε γνωστό, τα ρωσικά εκτροφεία βιζόν σχεδίαζαν να αγοράσουν το εμβόλιο, μαζί με επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την Πολωνία και την Αυστρία.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου που ανέπτυξε το ανθρώπινο εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας, ανέφερε στην εφημερίδα Izvestia ότι ο Covid-19 ήταν πιθανό να χτυπήσει ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες ενώ μερικοί επιστήμονες λένε ότι οι γάτες και τα σκυλιά δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του κορωνοϊού στον άνθρωπο καθώς τα δικά τους συμπτώματα είναι συχνά ήπια εάν προσβληθούν από το Covid-19.

Η ανάπτυξη αυτού του εμβολίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πολλά είδη είναι ευπαθή στον ιό. / info reuters

 

/ info reuters

αντι-covid Διάφορα Εγκρίθηκε εμβόλιο πρώτο Ρωσία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μύκονος: Αυτά είναι τα γυαλιά και το φυλαχτό που κλάπηκαν – Η καταγγελία και η απάντηση του Τρύφωνα Σαμαρά
Τε, 9 Σεπ 2026 00:53
Ελλάδα: Χώρισε γνωστός γιατρός, μετά την πρώτη επέτειο γάμου του
Τρ, 8 Σεπ 2026 22:27
9/9: Μία απρόσμενη εξέλιξη περιμένει 3 ζώδια – Γίνεται κάτι που θέλουν
Τρ, 8 Σεπ 2026 22:24
Απίστευτο περιστατικό με γνωστό ζευγάρι! Το δώρο του γαμπρού στη νύφη τον έστειλε στη φυλακή (Βίντεο)
Τρ, 8 Σεπ 2026 22:20
Κρήτη: Τουρίστας ζητάει αποζήμιωση από ξενοδοχείο για έναν απίστευτο λόγο
Τρ, 8 Σεπ 2026 22:17
«Αγριεύει» ο καιρός – Η ημερομηνία που αλλάζουν όλα
Τρ, 8 Σεπ 2026 22:13
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.