Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Διάφορα

Σάλος ξανά με τη Μέγκαν Μαρκλ: Η Sun είχε βάλει ντετέκτιβ να «ξεκοκαλίσει» το παρελθόν της

Για «άπληστες πρακτικές» στα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σχολιάζοντας την πρόσληψη του ιδιωτικού ντεντέκτιβ από την εφημερίδα «Sun» το 2016, για να κατασκοπεύει αυτήν και την οικογένειά της.

 

Ο Νταν Χανκς, ο οποίος ζει στο Λος Άντζελες, δήλωσε στην ιστοσελίδα «Byline Investigates» ότι συνέταξε μια έκθεση 90 σελίδων για το μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Οκτώβριο του 2016, λίγο αφότου η εφημερίδα «Sun» έμαθε για τo δεσμό της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Πολλές από τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στις ΗΠΑ είναι απόρρητες: φέρεται να περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνων συγγενών, βασικές πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της καθώς και τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ.

Τώρα ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι τις πήρε από μια βάση δεδομένων που δεν μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Ο Χανκς υποστήριξε στους «New York Times» πως η εφημερίδα «Sun» τον έβαλε να υπογράψει μία επιστολή που να δηλώνει ότι δε θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους για να εντοπίσει ανθρώπους ή να ψάξει στο παρασκήνιο:

«Μετά όμως οι δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: “Αλλά εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, συνεχίστε να το κάνετε με πονηρό τρόπο”».

Η βρετανική εφημερίδα αρνείται αυτό τον ισχυρισμό και λέει πως είχε μια γραπτή συμφωνία με τον ιδιωτικό ερευνητή ότι δε θα παραβίαζε τον νόμο ενώ εργαζόταν για το πρακτορείο και πως δεν ήξερε ότι το είχε κάνει.

Ο εκδότης της εφημερίδας υποστήριξε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του το 2017, αφότου μπήκε στη φυλακή όταν κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό σε μια άσχετη υπόθεση.Eκπρόσωπος του εκδότη της «Sun» δήλωσε:

«Το 2016, η Sun ζήτησε νόμιμα από τον κύριο Χανκς να ερευνήσει στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Μέγκαν Μαρκλ και τους πιθανούς συγγενείς, χρησιμοποιώντας νομικές βάσεις δεδομένων. Πληρώθηκε με το ποσό των 2.055 δολαρίων.

Στον κύριο Χανκς δεν δόθηκε άδεια να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου, αντιθέτως του δόθηκε σαφής γραπτή δήλωση να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε.

Σε καμία περίπτωση η «Sun» δεν ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ, ούτε χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική. Η Sun συμμορφώνεται με όλους τους νόμους και κανονισμούς και διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα σε σχέση με τη λήψη πληροφοριών από τρίτους. Υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση για την κάλυψη όλων των δημοσιευμάτων μας».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται σε «πόλεμο» με τα βρετανικά ταμπλόιντ τα τελευταία δύο χρόνια, με την δούκισσα να μηνύει με επιτυχία την Mail on Sunday για τη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της.

Η συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ ξεκίνησε ένα εθνικό ντιμπέιτ σχετικά με το ρατσισμό στα βρετανικά ΜΜΕ, η οποία στοίχισε- προσωρινά -τη δουλειά του Πιρς Μόργκαν- μεγάλου επικριτή της στο δίκτυο «ITV» όπου συμπαρουσίασε την πρωινή εκπομπή «Good Morning Britain» με την Σουζάνα Ρέιντ.

Χτες, πάντως, ο εκρηκτικός δημοσιογράφος που εξακολουθεί να αμφισβητεί τα όσα είπε η Μέγκαν περί ρατσισμού στην Όπρα, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι επιστρέφει στο δίκτυο ITV.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του Παλατιού, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι λυπημένη και όχι οργισμένη από τη συνέντευξη που παραχώρησε το ζεύγος Σάσεξ στην Αφροαμερικανή δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρεϊ.