Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Δραματικές ώρες για κοριτσάκι στη Λακωνία! “Σας παρακαλώ, βοήθεια…” – Έπαιζε κρυφτό με τις φίλες της και…

Κυ, 14 Δεκ 2025 16:39

Τα 2 τυχερά ζώδια της εβδομάδας – Νέα ξεκινήματα, ευκαιρίες και…

Κυ, 14 Δεκ 2025 16:34

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Τραγική κατάληξη για τον Βασίλη Γιαννόπουλο – Τον βρήκαν…

Κυ, 14 Δεκ 2025 16:33
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σεισμός στην Αταλάντη – Ευθύμιος Λέκκας: “Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο να δούμε τι συμβαίνει”

Πε, 8 Ιούν 2023 18:52 TV
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,8 ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή της Αταλάντης και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Μιλώντας στο LiveNews ο Ευθύμιος Λέκκας είπε: «Δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού και δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης. Το ρήγμα της Αταλάντης το αντιμετωπίζουμε με δέος και «γεμίζει» σε διάστημα 600 ετών και άνω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ρήγμα προς τη μέσα πλευρά, προς τον Ορχομενό και την Αμφίκλεια. Είναι εκεί που έγινε ο σεισμός το 2013 με παρόμοιο μέγεθος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Πρέπει να δούμε και την εξέλιξη του φαινομένου με άλλα σεισμικά φαινόμενα που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και ποιο ακριβώς ρήγμα συνδέεται με τον σεισμό. Είναι μάλλον ένα κοντινό ρήγμα που απέχει 20 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης αλλά δεν τονίζω ότι δεν είναι ακόμα ώριμο να δώσει τέτοιο σεισμό. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο να δούμε τι συμβαίνει. Οι κάτοικοι να μην προσεγγίζουν περιοχές που μπορεί να γίνουν κατολισθήσεις αλλά και παλιά κτίσματα» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν ο σεισμός 4,8 ρίχτερ που έγινε το μεσημέρι προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης η από κάποιο άλλο», δήλωσε επίσης στο newsit.gr o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Επισημαίνει «ναι μεν ο σεισμός έγινε στην περιοχή της Αταλάντης αλλά δεν σημαίνει ότι είναι πάνω στο ίδιο συγκεκριμένο ρήγμα». Το ρήγμα της Αταλάντης είναι ευρέως γνωστό και όπως αναφέρει ο σεισμολόγος έχει “δώσει” δύο μεγάλους σεισμούς πριν ενάμιση αιώνα. «Τον Απρίλιο 1894 έγιναν δύο ισχυροί σεισμοί με διαφοράς μιας εβδομάδας ο ένας 6,4 και ο άλλος 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Όσον αφορά στο εάν ήταν ο κύριος σεισμός ο κ. Παπαδοπουλος τονίζει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. «Το 4,8 ρίχτερ δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλος για να πούμε “ναι, θα έχουμε μετασεισμούς”, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί».

Δείτε το βίντεο:



– “Πρέπει Αταλάντη δούμε Ευθύμιος κερδίσουμε Λέκκας να Σεισμός στην συμβαίνει” τι χρόνο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δραματικές ώρες για κοριτσάκι στη Λακωνία! “Σας παρακαλώ, βοήθεια…” – Έπαιζε κρυφτό με τις φίλες της και…
Κυ, 14 Δεκ 2025 16:39
Τα 2 τυχερά ζώδια της εβδομάδας – Νέα ξεκινήματα, ευκαιρίες και…
Κυ, 14 Δεκ 2025 16:34
Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Τραγική κατάληξη για τον Βασίλη Γιαννόπουλο – Τον βρήκαν…
Κυ, 14 Δεκ 2025 16:33
Νέο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στο “αέρα” εκπομπής – “Είναι άθλιο αυτό που κάνεις” – Χαμός…(Βίντεο)
Κυ, 14 Δεκ 2025 14:11
Τραγωδία στην Ηλεία: Οι συγγενείς του βρίσκονται σε σοκ, μετά από όσα είδαν με τα μάτια τους – Πήγε να μαζέψει ελιές, αλλά…
Κυ, 14 Δεκ 2025 11:43
Κρήτη: Μεγάλη αγωνία για τον 33χρονο γιατρό, που εξαφανίστηκε – Η αποκάλυψη του πατέρα του – “Το βράδυ οκτώ η ώρα…”
Κυ, 14 Δεκ 2025 11:01
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.