Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τα τρία ζώδια που θα κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς – Ποια θα κάνουν ολική επανεκκίνηση

Δε, 16 Φεβ 2026 15:14

Πατέρας Αντώνιος: Ανατροπή στη δίκη για την «Κιβωτό» – Τι συνέβη

Δε, 16 Φεβ 2026 14:50

Έκτακτο Δελτίο Καιρού – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές

Δε, 16 Φεβ 2026 12:31
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Διπλός σεισμός στην Αθήνα – Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα ρήγματα

Τε, 11 Δεκ 2024 22:23 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης (11/12/24). Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 2,8 ρίχτερ και επίκεντρο την Αγία Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο δεύτερος σεισμός στην Αθήνα, είχε το ίδιο επίκεντρο, με τον σεισμό που είχε γίνει νωρίτερα το απόγευμα, με μέγεθος 2,3 ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 6,3 χιλιόμετρα…

Ο διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Βασίλης Καραστάθης τόνισε στο ΕΡΤNews ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και σημείωσε ότι η δεύτερη δόνηση δεν είναι μετασεισμός της πρώτης.

Από πλευράς του ο Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο ΕΡΤNews ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του ότι σημειώθηκε στον αστικό ιστό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας δόνησης ίδιου όμως μεγέθους.

“Η περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλα ρήγματα, όμως επειδή ήταν σε μικρό εστιακό βάθος και επειδή υπάρχει και πυκνός αστικός ιστός γύρω γύρω, έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο θέμα, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξή του φαινομένου. Δεν αποκλείουμε να υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, αλλά θα είναι μικρής τάξεως. Οι δύο σεισμοί έχουν το ίδιο σχεδόν επίκεντρο” τόνισε ο κ. Λέκκας.

*Η κλίμακα Ρίχτερ είναι λογαριθμική. Αύξηση του μεγέθους του σεισμού κατά μία ακέραια μονάδα της κλίμακας αντιπροσωπεύει δεκαπλασιασμό του πλάτους των δονήσεων που καταγράφονται από ένα σεισμογράφο Wood-Anderson και 31,5 φορές μεγαλύτερη έκλυση ενέργειας, ενώ αύξηση 2 βαθμών αντιπροσωπεύει 1.000 φορές μεγαλύτερη έκλυση ενέργειας. Μία εμπειρική αντίληψη του βαθμού «1» της κλίμακας είναι η δόνηση που παράγεται από τη διέλευση ενός τρένου ή ενός ερπυστριοφόρου άρματος με μέση ταχύτητα σε άσφαλτο, ενώ βαθμός «2» είναι η δόνηση που αντιλαμβάνονται οι θεατές παρέλασης από διέλευση ίλης αρμάτων.

Δείτε το βίντεο – Θ. Γκανάς: Κανένας λόγος ανησυχίας μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Αθήνα


– blog Αθηνά για Διάφορα διπλός λένε οι ρήγματα σεισμολόγοι. Σεισμός στην Τα τι
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τρία ζώδια που θα κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς – Ποια θα κάνουν ολική επανεκκίνηση
Δε, 16 Φεβ 2026 15:14
Πατέρας Αντώνιος: Ανατροπή στη δίκη για την «Κιβωτό» – Τι συνέβη
Δε, 16 Φεβ 2026 14:50
Έκτακτο Δελτίο Καιρού – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές
Δε, 16 Φεβ 2026 12:31
Αυτή είναι η παραγωγός πασίγνωστης σειράς που βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο της Αθήνας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Δε, 16 Φεβ 2026 10:28
Για 3 ζώδια από 20/2 φέρνει ανατροπές! – Η ζωή τους μπαίνει σε νέα τροχιά!
Δε, 16 Φεβ 2026 10:16
Ελλάδα: Προσοχή! Αυτός είναι ο 45χρονος που έχει γίνει εφιάλτης των γυναικών – “Τρόμαξα, έβαλα τις φωνές και…”
Δε, 16 Φεβ 2026 08:57
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.