Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

J2US:Λύγισε η Βανδή μπροστά στην αποκάλυψη της Βίκυς Σταυροπούλου.

Σα 25 Μαρ 2023 22:14

J2US:Προσπαθούσε η Βανδή να ξεπεράσει το σοκ στον αέρα.Η ερώτηση του Κοκλώνη την άφησε άφωνη.

Σα 25 Μαρ 2023 21:04

Άβολη στιγμή στον αέρα ανάμεσα σε Τσολάκη-Φραγκάκη…

Σα 25 Μαρ 2023 20:14
Facebook Twitter Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Self test: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά από τις 19 Απριλίου

Τε 14 Απρ 2021 20:40 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email
Facebook Twitter WhatsApp Email

Τον σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self-test, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Ανέφερε ότι ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά, από τα 10.155 φαρμακεία και μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί, 832.831 self test.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική δράση που από Δευτέρα 19 Απριλίου μπαίνει σε δεύτερη φάση.

Οι κατηγορίες του δημόσιου τομέα που ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός:

υπάλληλοι ΚΕΠ, ΟΤΑ, Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι και σε υπηρεσίες καθαριότητας.

Από Δευτέρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν Βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά από τις 19 Απριλίου

Την υποχρεωτική χρήση των self test και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Τα self test επεκτείνονται στους εξής τομείς:

  • Λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και καταστήματα πώλησης ποτών και τροφίμων
  • Εστίαση
  • Μεταφορές χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές
  • Υπηρεσίες καθαρισμού
  • Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
  • Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Τα self test είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στους παραπάνω χώρους εργασίας και θα πρέπει να γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Θα παραλαμβάνονται από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου από τα φαρμακεία και δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ.

Πρόστιμα σε όσους αρνούνται να κάνουν self test

Παράλληλα, οκ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν δεν έχει κάνει self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμά του.

Ο εργαζόμενος μπορεί να προσέλθει στη δουλειά μόνο εάν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο εργοδότης υποχρεούται να μην αποδεχθεί την εργασία και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής έως ότου συμμορφωθεί ο εργαζόμενος.

Εάν ο εργοδότης δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του, του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ από το ΣΕΠΕ, ενώ αν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Τέλος, σε περίπτωση που βρεθεί εργοδότης ο οποίος απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.

«Είναι Απριλίου Διάφορα ποιους υποχρεωτικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

J2US:Λύγισε η Βανδή μπροστά στην αποκάλυψη της Βίκυς Σταυροπούλου.
Σα 25 Μαρ 2023 22:14
J2US:Προσπαθούσε η Βανδή να ξεπεράσει το σοκ στον αέρα.Η ερώτηση του Κοκλώνη την άφησε άφωνη.
Σα 25 Μαρ 2023 21:04
Άβολη στιγμή στον αέρα ανάμεσα σε Τσολάκη-Φραγκάκη…
Σα 25 Μαρ 2023 20:14
Έξω φρενών η Ναταλία Γερμανού.Ξέσπασε στον αέρα.
Σα 25 Μαρ 2023 19:48
Έγκυος η Ελένη Χατζίδου;Όσα είπε η παρουσιάστρια…
Σα 25 Μαρ 2023 18:06
Συγκλονίζουν τα λόγια του ανήλικου 16χρονου πριν δεχτούν τον πυροβολισμό με τον φίλο του.
Σα 25 Μαρ 2023 17:39
Net-time.gr
Facebook Twitter Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2023 net-time.gr Designed by net-time.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.