Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έλλάδα – Κακοκαιρία: Πάνω από 100 άνθρωποι εγκλωβισμένοι, ανάμεσά τους παιδιά και ένα βρέφος στο…

Κυ, 1 Φεβ 2026 22:04

Θρίλερ Νέα Πέραμος – Ποιος είναι ο νεκρός νεαρός που βρέθηκε από περαστικό; Τι είδε η σύντροφός του; Οι πληροφορίες για την οικογένεια

Κυ, 1 Φεβ 2026 20:03

To Ρολόι της Αποκάλυψης: 85 δευτερόλεπτα για την ανθρωπότητα, πιο κοντά από ποτέ… – Τι θα συμβεί, σύμφωνα με τους ειδικούς

Κυ, 1 Φεβ 2026 19:57
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Self tests: Υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Πα, 21 Μάι 2021 21:44 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Διευρύνεται η διάθεση των self tests για τους εργαζόμενους. Τι ανακοίνωσαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό λόγω των καθηκόντων του στο πύρινο μέτωπο στην Κορινθία.

«Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. «Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα – μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.

Κλείνει αύριο η πλατφόρμα

Ανακοίνωση για τη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ την ερχόμενη εβδομάδα εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Υπενθύμισε, δε, «πως η λειτουργία της πλατφόρμας διάθεσης self tests θα ανασταλεί από το Σάββατο 22.5.2021 στις 17:00 έως τη Δευτέρα 24.5.2021 στις 8:00».

Πηγή ieidiseis

δημόσιου Διάφορα εργαζόμενους ιδιωτικού όλους τομέα τους υποχρεωτικά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλλάδα – Κακοκαιρία: Πάνω από 100 άνθρωποι εγκλωβισμένοι, ανάμεσά τους παιδιά και ένα βρέφος στο…
Κυ, 1 Φεβ 2026 22:04
Θρίλερ Νέα Πέραμος – Ποιος είναι ο νεκρός νεαρός που βρέθηκε από περαστικό; Τι είδε η σύντροφός του; Οι πληροφορίες για την οικογένεια
Κυ, 1 Φεβ 2026 20:03
To Ρολόι της Αποκάλυψης: 85 δευτερόλεπτα για την ανθρωπότητα, πιο κοντά από ποτέ… – Τι θα συμβεί, σύμφωνα με τους ειδικούς
Κυ, 1 Φεβ 2026 19:57
Πτήση “θρίλερ” στην Ελλάδα – Στιγμές τρόμου για τους επιβάτες (Βίντεο)
Κυ, 1 Φεβ 2026 19:51
Το κόλπο με το πλυντήριο για να πεις «αντίο» στα χνούδια και στις τρίχες κατοικιδίων – Ποιος να το πίστευε…
Κυ, 1 Φεβ 2026 18:11
Τα 3 τυχερά ζώδια της εβδομάδας – “Κολλάει” η τύχη πάνω τους!
Κυ, 1 Φεβ 2026 15:29
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.