Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Η γυναίκα βρισκόταν σε σοκ – Νεκρός ο…

Κυ, 2 Νοέ 2025 01:06

Κρήτη: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το σπίτι της βεντέτας – Σε φάγανε τα μπ@@@@@α! Oύρλιαζε η αδερφή του (Βίντεο – σοκ)

Σα, 1 Νοέ 2025 21:57

Κρήτη: Αυτός είναι ο 39χρονος πατέρας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ, λόγω βεντέτας – Η τραγική ειρωνεία με τη μέρα που…

Σα, 1 Νοέ 2025 18:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πα, 19 Μαρ 2021 09:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)

200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο:

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Η γυναίκα βρισκόταν σε σοκ – Νεκρός ο…
Κυ, 2 Νοέ 2025 01:06
Κρήτη: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το σπίτι της βεντέτας – Σε φάγανε τα μπ@@@@@α! Oύρλιαζε η αδερφή του (Βίντεο – σοκ)
Σα, 1 Νοέ 2025 21:57
Κρήτη: Αυτός είναι ο 39χρονος πατέρας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ, λόγω βεντέτας – Η τραγική ειρωνεία με τη μέρα που…
Σα, 1 Νοέ 2025 18:00
Κρήτη: Το πρωτοφανές σημερινό μακελειό με τους νεκρούς έχει τις ρίζες του στο 1954 – Τι συνέβη εκείνο το καλοκαίρι;
Σα, 1 Νοέ 2025 15:55
Ηράκλειο: Έπεσαν πάνω από 2.000 χιλιάδες σφαίρες, έγινε πόλεμος – Χαμός στα κέντρα υγείας – Θρηνούν, ουρλιάζουν για τα θύματα
Σα, 1 Νοέ 2025 14:15
Έκτακτο – Φρίκη στην Κρήτη! Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες, μετά από επίθεση – Μεταφέρουν με φορτηγά τους…
Σα, 1 Νοέ 2025 12:49
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.