Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Διαγνώστηκε στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έχει ένα μηνα ζωής η εγγονή του…

Σα, 22 Νοέ 2025 23:19

Τραγωδία! Αγνόησε τα σημάδια – Είχε να πάει στην τ@@@@@ πολλές ημέρες και η νεκροψία έδειξε ότι…

Σα, 22 Νοέ 2025 22:43

Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα – Είδε τον αδερφό της να βρίσκει φρικτό θάνατο μπροστα στα μάτια της και πήγε στο…

Σα, 22 Νοέ 2025 19:35
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πα, 19 Μαρ 2021 09:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)

200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο:

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγνώστηκε στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έχει ένα μηνα ζωής η εγγονή του…
Σα, 22 Νοέ 2025 23:19
Τραγωδία! Αγνόησε τα σημάδια – Είχε να πάει στην τ@@@@@ πολλές ημέρες και η νεκροψία έδειξε ότι…
Σα, 22 Νοέ 2025 22:43
Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα – Είδε τον αδερφό της να βρίσκει φρικτό θάνατο μπροστα στα μάτια της και πήγε στο…
Σα, 22 Νοέ 2025 19:35
Τι είναι το εντερικό παράσιτο “ανισάκις”, που μολύνθηκε ο 22χρονος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το φαγητο και τα συμπτώματα
Σα, 22 Νοέ 2025 19:30
Φρικτός και ανατριχιαστικός θάνατος συνταξιούχου στην Εύβοια – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή
Σα, 22 Νοέ 2025 19:27
Σε σοκ ένα ολόκληρο ελληνικό χωριό – Μακάβριο το θέαμα – Πήγαν στο νεκροταφείο και αντίκρισαν…
Σα, 22 Νοέ 2025 16:45
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.