Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συντάξεις: Έρχονται αναδρομικά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους τον Ιούλιο – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

Πα, 11 Ιούλ 2025 22:16

Έκτακτο – Ανατριχιαστική τραγωδία στο Αγρίνιο που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Πατέρας μπήκε στο παρκαρισμένο του αυτοκίνητο και…

Πα, 11 Ιούλ 2025 21:41

Τρόμος για γυναίκα στη Θεσσαλονίκη μέσα στο σπίτι της: Άκουσε τζάμια να σπάνε και είδε τον πρώην της…

Πα, 11 Ιούλ 2025 17:59
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πα, 19 Μαρ 2021 09:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)

200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο:

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Έρχονται αναδρομικά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους τον Ιούλιο – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι
Πα, 11 Ιούλ 2025 22:16
Έκτακτο – Ανατριχιαστική τραγωδία στο Αγρίνιο που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Πατέρας μπήκε στο παρκαρισμένο του αυτοκίνητο και…
Πα, 11 Ιούλ 2025 21:41
Τρόμος για γυναίκα στη Θεσσαλονίκη μέσα στο σπίτι της: Άκουσε τζάμια να σπάνε και είδε τον πρώην της…
Πα, 11 Ιούλ 2025 17:59
Τα 3 ζώδια που θα σε προδώσουν πιο εύκολα. Οι «Ιούδες» της παρέας
Πα, 11 Ιούλ 2025 14:48
Καστοριά: Ούρλιαζε το κοριτσάκι! Αρκούδα πετάχτηκε μπροστά σε γιαγιά και εγγονή στη μέση του δρόμου και…
Πα, 11 Ιούλ 2025 14:39
Μάνδρα: Περιστατικό που σοκάρει! Σε σοκ όσοι το είδαν με τα μάτια τους! Πήρε σκεπάρνι και τον χτύπησε γιατί…
Πα, 11 Ιούλ 2025 14:21
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.