Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ώρες αγωνίας για τον τραγουδιστή! – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τε, 11 Φεβ 2026 09:13

«Μούσκεμα» ο καιρός της Τσικνοπέμπτης – Σε ποιες περιοχές θα τσικνίσουν με ομπρέλες;

Τε, 11 Φεβ 2026 09:10

Άρτα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 35χρονης Εύας! Τα 3 συμπτώματα που δεν έπρεπε να αγνοήσει…

Τρ, 10 Φεβ 2026 20:44
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Τε, 14 Ιούλ 2021 08:45 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η αρχή στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έγινε από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας και όλα δείχνουν πως σειρά θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί. Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και για τους φοιτητές.

Με το ποσοστό του εμβολιασμού να είναι στο 41%, όλα δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν μόνο η αρχή. Γιατί φαίνεται πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ανοίγει η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Και αυτό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με τον ΣΚΑΙ, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γνωμοδοτήσει για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Προθεσμίες και κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί οι προθεσμίες και οι κυρώσεις για τους ανεβολίαστους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τους υγειονομικούς και δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την αρχή στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κάνουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Εκεί, έως τις 16 Αυγούστου, πρέπει το σύνολο του προσωπικού να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Όποιοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Υποχρεωτικός γίνεται επίσης ο εμβολιασμός για τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις συγκεκριμένες μονάδες.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, τα πρόστιμα είναι 50.000 ευρώ για την πρώτη φορά και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Πηγή newsit.gr

«Είναι αμφιθέτρα αποκλεισμό Διάφορα εμβολιασμένοι πανεπιστημίων, Σκέψεις φοιτητών
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ώρες αγωνίας για τον τραγουδιστή! – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τε, 11 Φεβ 2026 09:13
«Μούσκεμα» ο καιρός της Τσικνοπέμπτης – Σε ποιες περιοχές θα τσικνίσουν με ομπρέλες;
Τε, 11 Φεβ 2026 09:10
Άρτα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 35χρονης Εύας! Τα 3 συμπτώματα που δεν έπρεπε να αγνοήσει…
Τρ, 10 Φεβ 2026 20:44
Ραγδαίες εξελίξεις με τη Λόρα! Γιατί ζήτησαν DNA από τη μητέρα της;
Τρ, 10 Φεβ 2026 18:40
4 ζώδια δέχονται ισχυρά μηνύματα από το σύμπαν! Αποκαλύπτονται σημαντικά πράγματα!
Τρ, 10 Φεβ 2026 15:06
Βενζίνη στη μισή τιμή -Ποια είναι η E85, τι πρέπει να ξέρω γι’ αυτήν
Τρ, 10 Φεβ 2026 14:39
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.