Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μάϊος – Αυτά τα 5 ζώδια θα συναντήσουν το το πεπρωμένο τους – Στο 5ο το Σύμπαν φέρνει μία μεγάλη ανατροπή

Σα, 2 Μάι 2026 09:33

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο «πιστολέρο»: Τα παγωτά, τα μαγειρευτά και τα… μάγια

Σα, 2 Μάι 2026 09:29

Το πıο άγνωστο σύμπτωμα είναι στο στóμα! To “κρυφό” σημάδι που στέλνει το σώμα, λiγο πρıν την καρδıακή προσβολń

Σα, 2 Μάι 2026 09:22
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Τε, 14 Ιούλ 2021 08:45 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η αρχή στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έγινε από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας και όλα δείχνουν πως σειρά θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί. Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και για τους φοιτητές.

Με το ποσοστό του εμβολιασμού να είναι στο 41%, όλα δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν μόνο η αρχή. Γιατί φαίνεται πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ανοίγει η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Και αυτό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με τον ΣΚΑΙ, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γνωμοδοτήσει για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Προθεσμίες και κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί οι προθεσμίες και οι κυρώσεις για τους ανεβολίαστους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τους υγειονομικούς και δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την αρχή στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κάνουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Εκεί, έως τις 16 Αυγούστου, πρέπει το σύνολο του προσωπικού να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Όποιοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Υποχρεωτικός γίνεται επίσης ο εμβολιασμός για τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις συγκεκριμένες μονάδες.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, τα πρόστιμα είναι 50.000 ευρώ για την πρώτη φορά και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Πηγή newsit.gr

«Είναι αμφιθέτρα αποκλεισμό Διάφορα εμβολιασμένοι πανεπιστημίων, Σκέψεις φοιτητών
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάϊος – Αυτά τα 5 ζώδια θα συναντήσουν το το πεπρωμένο τους – Στο 5ο το Σύμπαν φέρνει μία μεγάλη ανατροπή
Σα, 2 Μάι 2026 09:33
Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο «πιστολέρο»: Τα παγωτά, τα μαγειρευτά και τα… μάγια
Σα, 2 Μάι 2026 09:29
Το πıο άγνωστο σύμπτωμα είναι στο στóμα! To “κρυφό” σημάδι που στέλνει το σώμα, λiγο πρıν την καρδıακή προσβολń
Σα, 2 Μάι 2026 09:22
Επεισόδιο σε μπλόκο ΙΧ με Έλληνα βουλευτή – Τι συνέβη
Πα, 1 Μάι 2026 23:51
Αυτά τα 3 ζώδια είναι πιο άτυχα από τα υπόλοιπα – Και, όχι, δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι!
Πα, 1 Μάι 2026 22:48
Σε αυτόν τον φούρνο ο κόσμος κάνει ουρά γιατί σερβίρει… αυτό το ελληνικό πρωινό
Πα, 1 Μάι 2026 22:44
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.