Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Κερατσίνι: Σοκάρουν όσα περιγράει η 14χρονη πέρασε τα πάνδεινα στο σπίτι της φρίκης – «Τι να σου πω μαμά, ότι με β@@@@;»

Σα, 5 Ιούλ 2025 21:52

Αστρολογία: Αυτά τα 5 ζώδια θα βιώσουν μια περίοδο επιτυχίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025

Σα, 5 Ιούλ 2025 21:08

Πανικός σε πτήση της Ryanair: Σήμανε συναγερμός για φωτιά – Επιβάτες πήδηξαν από το…

Σα, 5 Ιούλ 2025 20:54
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σούπερ μάρκετ:Πλαφόν σε αλεύρι και ηλιέλαιο και στα φυσικά καταστήματα.Κύμα πανικού και πίεσης λόγω ζήτησης.

Πε, 24 Μαρ 2022 08:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Υπάρχει ροή προϊόντων και αποθέματα, αλλά έχει εμφανιστεί κύμα πανικού – Επτά κατηγορίες προϊόντων σε αυστηρή παρακολούθηση – Υπουργείο Ανάπτυξης: Δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας προϊόντων – Μπαράζ ελέγχων
Σε επέκταση του προληπτικού πλαφόν διάθεσης σπορέλαιων και αλεύρων και στα φυσικά καταστήματα της προχωρά από σήμερα μία απ’ τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας καθώς τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται τεράστια πίεση απ’ την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

«Ροή προϊόντων υπάρχει, αποθέματα υπάρχουν. Δυστυχώς αρχίζει να εμφανίζεται ένα κύμα πανικού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα», σημείωνε στο protothema.gr στέλεχος της αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα οι πελάτες της συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν να αγοράζουν πάνω από τρεις συσκευασίες 1 ή 2 λίτρων και πάνω από δύο συσκευασίες των 5 λίτρων ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο. Επίσης έθεσε ως ανώτερο όριο την πώληση τριών συσκευασιών για τα άλευρα όλων των τύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ανάλογες αποφάσεις αναμένονται και απ’ τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου που έως σήμερα είχαν θέσει περιορισμό κυρίως στις αγορές μέσω διαδικτύου.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης χθες απ’ το βήμα της Βουλής τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας προϊόντων.
Προκειμένου δε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας εισήγαγε –και τελικά υπερψηφίστηκε – τροπολογία σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται σε όλες τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας η υποχρέωση να γνωστοποιούν και να επικαιροποιούν στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα αποθέματα τους σε:
πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων

λιπάσματα,
ζωοτροφές,
ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σιμιγδάλι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο,
άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σιμιγδαλιού και αλεύρια δημητριακών
ηλίανθο, και
φυτικά έλαια εκτός από το ελαιόλαδο και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο είχε επιβληθεί αρχικά για τα προϊόντα προστασίας έναντι του κορωνοϊού στο ξέσπασμα της πανδημίας, θα έχει ισχύ τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες με την προοπτική παράτασης. Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης, επισύρει κυρώσεις, όπως κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών στο μέτρο που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς και διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

«Θεσπίζουμε την υποχρέωση όλων των εμπόρων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, πώλησης κλπ διαφόρων προϊόντων (δημητριακά, άλευρα και φυτικά έλαια) να δηλώνουν τις ποσότητες των προϊόντων αυτών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να έχει το κράτος πλήρη εικόνα και κυρίως, να μην επιτρέψουμε κάποιοι να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη, και με αυτή να θησαυρίσουν, είτε με τη μαύρη αγορά είτε αυξάνοντας τεχνητά πάρα πολύ την τιμή τους, περισσότερο από ότι προκαλείται από τη διεθνή κρίση», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα πηγές απ’ το υπ. Ανάπτυξης υπενθύμιζαν χθες στο protothema.gr και τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται στην περίπτωση αύξησης των περιθωρίων κέρδους για την πώληση προϊόντων σε σχέση με αυτά που ίσχυαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήδη κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ «σαρώνουν» την αγορά πραγματοποιώντας ενδελεχή έρευνα τόσο στο κομμάτι της χονδρεμπορίας όσο και στη λιανική επιβάλλοντας ήδη τα πρώτα «τσουχτερά» πρόστιμα.

Την ίδια ώρα πηγές απ’ την Επιτροπή Ανταγωνισμού έλεγαν στο protothema.gr πως θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί η περίπτωση αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.

αλεύρι Διάφορα ζήτησης ηλιέλαιο καταστήματα.Κύμα λόγω μάρκετ.Πλαφόν πανικού πίεσης Σούπερ φυσικά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κερατσίνι: Σοκάρουν όσα περιγράει η 14χρονη πέρασε τα πάνδεινα στο σπίτι της φρίκης – «Τι να σου πω μαμά, ότι με β@@@@;»
Σα, 5 Ιούλ 2025 21:52
Αστρολογία: Αυτά τα 5 ζώδια θα βιώσουν μια περίοδο επιτυχίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025
Σα, 5 Ιούλ 2025 21:08
Πανικός σε πτήση της Ryanair: Σήμανε συναγερμός για φωτιά – Επιβάτες πήδηξαν από το…
Σα, 5 Ιούλ 2025 20:54
Αγ. Παρασκευή: Ποιος ήταν ο 43χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου – Στο κάδρο των Αρχών μπαίνει ο…
Σα, 5 Ιούλ 2025 16:17
Zωντανό θρίλερ για νεαρή στο Ίλιον: Επέστρεφε στο σπίτι μετά από βόλτα με φίλους, άκουσε ουρλιαχτά, γύρισε και “πάγωσε” βλέποντας…
Σα, 5 Ιούλ 2025 14:54
Έκτακτο – Καραμπόλα 5 οχημάτων και τραυματίες στην Εθνική οδό…
Σα, 5 Ιούλ 2025 13:12
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.