Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

ΑΝΤ1: Τέλος εποχής για μεγάλο όνομα, μετά από 19 χρόνια – Δεν πήγε ούτε στο πάρτι αποχαιρετισμού

Τρ, 30 Ιούν 2026 18:31

Ιούλιος: Το Σύμπαν “φέρνει” μια πολύ θετική εξέλιξη για ένα και μόνο ζώδιο

Τρ, 30 Ιούν 2026 18:13

Διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Νέο εύρημα φέρνει την ανατροπή – Τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή;

Τρ, 30 Ιούν 2026 18:07
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πέθανε o σπουδαίος και κορυφαίος Έλληνας στιχουργός…

Τρ, 12 Νοέ 2024 12:03 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Πέθανε ο Μιχάλης Γκανάς, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές των τελευταίων ετών.

Ο Μιχάλης Γκανάς, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1944 στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, ήταν διακεκριμένος Έλληνας ποιητής και στιχουργός. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως βιβλιοπώλης, επιμελητής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και ως κειμενογράφος.

«Το πρώτο μου βιβλίο βγήκε το 1978 απ’ τις εκδόσεις Κείμενα. Ο ποιητής τότε είχε κι εκτίμηση και μέλλον. Βέβαια, πρέπει να σου πω πως, όσο ήμουν στο Γυμνάσιο, δεν ήξερα κανέναν εν ζωή ποιητή, εκτός απ’ τον Καββαδία. Και μιλάμε για το 1962, που έναν χρόνο μετά ο Σεφέρης πήρε Νόμπελ. Αν δει κανείς ψύχραιμα, όμως, τις επιδόσεις των ποιητών και των πεζογράφων, θα καταλάβει πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά» αφηγείτο τη ζωή του στη LiFO.

Πολλά από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Ara Dinkjian.

Το 1994 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το έργο του “Παραλογή” και το 2011 βραβεύτηκε για το σύνολο του ποιητικού του έργου από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Μιχάλης Γκανάς είχε εκδώσει αρκετές ποιητικές συλλογές, όπως “Ακάθιστος Δείπνος” (1978), “Μαύρα Λιθάρια” (1980), “Γυάλινα Γιάννενα” (1989) και “Παραλογή” (1993). Επίσης, είχε ασχοληθεί με την πεζογραφία, με έργα όπως “Μητριά πατρίδα” (2007) και “Γυναικών: μικρές και πολύ μικρές ιστορίες” (2010).

Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από βαθιά συναισθηματική φόρτιση και συχνά αντλεί έμπνευση από την ηπειρωτική παράδοση και τα προσωπικά του βιώματα. Η γραφή του συνδυάζει την απλότητα με την εκφραστική δύναμη, καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές.

Δείτε το βίντεο – “Έφυγε” ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Μιχάλης Γκανάς


Διάφορα Έλληνας και κορυφαίος Πέθανε σπουδαίος στιχουργός…
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΤ1: Τέλος εποχής για μεγάλο όνομα, μετά από 19 χρόνια – Δεν πήγε ούτε στο πάρτι αποχαιρετισμού
Τρ, 30 Ιούν 2026 18:31
Ιούλιος: Το Σύμπαν “φέρνει” μια πολύ θετική εξέλιξη για ένα και μόνο ζώδιο
Τρ, 30 Ιούν 2026 18:13
Διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Νέο εύρημα φέρνει την ανατροπή – Τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή;
Τρ, 30 Ιούν 2026 18:07
Τραγική εξέλιξη στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης – Υπάρχει νεκρός
Τρ, 30 Ιούν 2026 18:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά – Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση
Τρ, 30 Ιούν 2026 17:55
Πετράλωνα: Γιατί κατέρρευσε η πολυκατοικία; – Οι πρώτες εκτιμήσεις
Τρ, 30 Ιούν 2026 16:04
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.