Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τέσσερα ζώδια που ταλαιπωρήθηκαν και πριν τα Χριστούγεννα θα…

Πε, 20 Νοέ 2025 12:42

Πρωτοφανές περιστατικό! Δασκάλα στο Λουτράκι κατήγγειλε 6χρονο μαθητή, ότι…

Πε, 20 Νοέ 2025 12:34

Αυτή είναι η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη – Τα πράγματα χειροτέρεψαν, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν…

Πε, 20 Νοέ 2025 11:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στα «πόστα» τους και πάλι από σήμερα οι Καλύμνιοι παραγωγοί (φωτος)

Πα, 12 Μαρ 2021 15:13 Αυτοδιοίκηση
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στα «πόστα» τους και πάλι από σήμερα οι Καλύμνιοι παραγωγοί . Ο λόγος γίνεται για τους παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους σε πάγκους- στάσιμο υπαίθριο εμπόριο- και όχι για τους πλανόδιους, για τους οποίους δυστυχώς ισχύει ακόμη η απαγόρευση.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Όπως ενημερωθήκαμε , μετά από επικοινωνία του Επάρχου της ΠΕ Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υπαίθριου Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης , δόθηκε η έγκριση για την λειτουργία του στάσιμου υπαίθριου εμπορίου από τους παραγωγούς της Καλύμνου . Ήδη σήμερα Παρασκευή τους συνέλαβε ο φακός μας να λειτουργούν τους υπαίθριους πάγκους με τα προϊόντα τους.( Βλέπε φωτο)

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας από τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή, και τα οποία μέχρι σήμερα τους στερούσαν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι από τα μέσα Ιανουαρίου είχε επιδοθεί ψήφισμα από τους παραγωγούς, στο Δήμαρχο, το ΔΣ και τους επικεφαλής των παρατάξεων, με τον Δήμαρχο να προχωρά στην αγορά 10 τόνων μανταρινιών, σε μια προσπάθεια συμπαράστασης και μείωσης της ζημιά τους και την αντιπολίτευση να ζητά έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου για τη συζήτηση των προβλημάτων τους και να προτείνει οικονομικές ενισχύσεις.

Το κερασάκι στην τούρτα, το τελευταίο διάστημα, αν και οι λαϊκές αγορές λειτουργούσαν ,οι παραγωγοί του νησιού που είχαν άδειες υπαίθριου εμπορίου δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, παρόλο που ο δήμος και το λιμενικό ταμείο της Καλύμνου είχαν καθορίσει θέσεις σε 10 διαφορετικά σημεία πώλησης στην παραλιακή ζώνη, και σε μεμονωμένες θέσεις εντός του αστικού ιστού, όπου θα ίσχυαν τα μέτρα και οι αποστάσεις, όπως ανέφερε και ο κ. Μουσελλής στην επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου στο υπουργείο ανάπτυξης και έθετε το ζήτημα των παραγωγών.

Τελικά χθες το υπουργείο ανάπτυξης έδωσε την έγκρισή του και το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τον βιοπορισμό των παραγωγών μας, βρήκε τη λύση του.

«πόστα» (φωτος) Διάφορα Καλύμνιοι πάλι παραγωγοί σήμερα τους
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερα ζώδια που ταλαιπωρήθηκαν και πριν τα Χριστούγεννα θα…
Πε, 20 Νοέ 2025 12:42
Πρωτοφανές περιστατικό! Δασκάλα στο Λουτράκι κατήγγειλε 6χρονο μαθητή, ότι…
Πε, 20 Νοέ 2025 12:34
Αυτή είναι η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη – Τα πράγματα χειροτέρεψαν, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν…
Πε, 20 Νοέ 2025 11:00
Όταν μια παντρεμένη γυναίκα έλκεται από έναν άλλον άντρα, κάνει αυτά τα 9 πράγματα
Πε, 20 Νοέ 2025 09:52
Χειροπέδες σε πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιό – Τι συνέβη;
Πε, 20 Νοέ 2025 09:47
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Αυτή είναι η 16χρονη που ψάχνουν – Πού είναι η Γεωργία;
Πε, 20 Νοέ 2025 09:22
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.