Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: “Υπέρλαμπρο μου άστρο…” – Πέθανε, μόλις στα 42 της χρόνια, η κόρη του γνωστού…

Δε, 30 Μαρ 2026 01:02

Συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια! Αυτά τα 4 ζώδια, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν οικονομική “δύναμη”

Κυ, 29 Μαρ 2026 23:36

Μπλόκο σε συναλλαγές με μετρητά! – Σε ποια ποσά θα πέφτουν πρόστιμα;

Κυ, 29 Μαρ 2026 21:26
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στυλιανίδης:Πολλές πόλεις χτίστηκαν δίχως πολεοδομικό σχεδιασμό.Ίσως χρειαστεί να γκρεμίσουμε πολυκατοικίες

Σα, 13 Νοέ 2021 20:52 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, όπου πυροσβέστες από τον Βορρά θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να βοηθήσουν, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι εκτός από τη δημιουργία ενός σώματος δασοπυροσβεστών(500 άνδρες και γυναίκες συνολικά) που έχουν προαναγγείλει, προετοιμάζονται για την αντιπυρική περίοδο με γνώμονα τέσσερις άξονες:

 

την αύξηση αντιπυρικών ζωνών,
τον καθαρισμό δασών,
την αύξηση των εναέριων μέσων και
την ενισχυμένη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Ενιαίο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

 

Ακόμη, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα Ενιαίο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που θα συγκεντρώνει και θα αναλύει όλα τα δεδομένα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των εθελοντών καθώς, όπως είπε, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας που θα εκπαιδεύει πολίτες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας. «Δεν μπορεί η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα να έχει 240.000 εθελοντές και εμείς να έχουμε καταγεγραμμένους γύρω στους 4.000- 5.000», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, μιλώντας στα «Νέα».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες, ενώ δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ρηξικέλευθες αποφάσεις».

 

«Ίσως να χρειαστεί να γκρεμίσουμε πολυκατοικίες»

«Δυστυχώς πολλές πόλεις χτίστηκαν δίχως πολεοδομικό σχεδιασμό, δίχως να εξασφαλίζονται τα minimum από φυσικές καταστροφές και ειδικά πλημμύρες. Αυτό που ζήσαμε στη Μάνδρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις επισκέψεις μου στην Ιθάκη, την Κέρκυρα, είδα σπίτια χτισμένα στα ρέματα. Το ίδιο συμβαίνει και με πολυκατοικίες στην Αττική. Αν όμως θέλουμε να σώσουμε ζωές κι αν δεν είναι δυνατά τα αντιπλημμυρικά έργα στις πηγές των ρεμάτων ίσως να χρειαστεί να γκρεμίσουμε αυτές τις πολυκατοικίες και να παραχωρήσουμε άλλη στέγη στους κατοίκους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ρηξικέλευθες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει διαχείριση της κρίσης και του κινδύνου», σημείωσε.

 

Σχετικά με την απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό για κάποιες ώρες, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Όλα τα μοντέλα που επεξεργαζόμασταν έδειχναν ότι αν ξεπερνούσαμε τα 220 χιλιοστά νερού θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Εγώ προσωπικά με όλα όσα ξέρω δεν θα δεχόμουν να μην υπάρχει αποφασιστική δράση ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους».

γκρεμίσουμε Διάφορα δίχως πόλεις πολεοδομικό πολυκατοικίες Στυλιανίδης:Πολλές σχεδιασμό.Ίσως χρειαστεί χτίστηκαν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: “Υπέρλαμπρο μου άστρο…” – Πέθανε, μόλις στα 42 της χρόνια, η κόρη του γνωστού…
Δε, 30 Μαρ 2026 01:02
Συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια! Αυτά τα 4 ζώδια, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν οικονομική “δύναμη”
Κυ, 29 Μαρ 2026 23:36
Μπλόκο σε συναλλαγές με μετρητά! – Σε ποια ποσά θα πέφτουν πρόστιμα;
Κυ, 29 Μαρ 2026 21:26
Το κρέας σου βγαίνει σκληρό; – Το μυστικό που δεν σου είπε κανείς, αλλά το κάνουν όλοι οι σεφ ! – Μιλάμε “λουκούμι”
Κυ, 29 Μαρ 2026 21:20
Θρίλερ με την κλοπή τόνων πασίγνωστης σοκολάτας – Κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, ενόψει Πάσχα
Κυ, 29 Μαρ 2026 17:49
Άνοιξη: “Κόλαση” οι αλλεργίες! – Πώς να τις προλάβουμε και πώς να τις ξεχωρίσουμε; Το σημάδι για το αλλεργικό σοκ!
Κυ, 29 Μαρ 2026 17:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.