Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

7/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα “πάρουν” από το Σύμπαν το κάτι παραπάνω

Πε, 7 Μάι 2026 00:09

Θρίλερ με 15χρονη στον Ισθμό της Κορίνθου – Τι της συνέβη;

Τε, 6 Μάι 2026 23:32

Δολοφονία στην Κρήτη: H στιγμή που ο 20χρονος Νικήτας σωριάζεται στην άσφαλτο! Ουρλιαχτά και φρίκη…(Βίντεο)

Τε, 6 Μάι 2026 22:23
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Βρέθηκε επικίνδυνη τοξική ουσία σε 2 εκατ. self test για σχολεία

Τρ, 27 Απρ 2021 22:09 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Αμβούργο της Γερμανίας ο εντοπισμός δηλητηριώδους ουσίας σε δύο εκατομμύρια self tests που προορίζονταν για χρήση στα σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Welt, πρόκειται για self tests από τη Νότια Κορέα που διατίθενται από τη Roche. Στο υγρό, στο οποίο τοποθετείται η μπατονέτα μετά τη λήψη δείγματος, βρέθηκε η τοξική χημική ουσία Triton X-100.

Αν και το συγκεκριμένο υγρό δεν έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο κατά τη διενέργεια του self test (και ούτως ή άλλως συστήνεται στις οδηγίες να μην καταναλώνεται η ουσία αυτή ή να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια), παρ’ όλα αυτά οι αρχές του Αμβούργου αποφάσισαν να αποσύρουν και τα δύο εκατομμύρια self tests και να μην παραγγείλουν άλλα από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το τοξικό χημικό μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς και σοβαρά προβλήματα στα μάτια, αν βέβαια έρθει σε επαφή με αυτά.

Φυσικά, οι γονείς στο Αμβούργο ανησύχησαν καθώς τα παιδιά τους χρησιμοποίησαν αυτά τα self tests χωρίς να πάρουν ειδικά μέτρα προστασίας.

Οι τοπικές αρχές δικαιολόγησαν το γεγονός ότι αγόρασαν τη συγκεκριμένα μάρκα self tests, λέγοντας ότι δεν υπήρχε επαρκές απόθεμα από άλλες εταιρείες.

Πάντως, η συγκεκριμένη ουσία δεν περιέχεται σε πολλά άλλα self tests που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Καθησυχάζουν οι γερμανικές αρχές

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στη Γερμανία από τη χρήση αυτών των self tests.

Στις οδηγίες τους, συνίσταται να χρησιμοποιούνται γάντια ή προστατευτικά γυαλιά κατά τη χρήση τους.

To Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα self tests δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα κάτω των 18 ετών όταν είναι μόνα τους, αλλά μόνο με γονική επίβλεψη ή ένας ενήλικας πρέπει να κάνει το τεστ.

«Τα τεστ αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι ακίνδυνα για την υγεία», επεσήμανε εκπρόσωπος των αρχών του Αμβούργου.

Πηγή anatropinews

Βρέθηκε εκατ. Επικαιρότητα επικίνδυνη ουσία σχολεία τοξική
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα “πάρουν” από το Σύμπαν το κάτι παραπάνω
Πε, 7 Μάι 2026 00:09
Θρίλερ με 15χρονη στον Ισθμό της Κορίνθου – Τι της συνέβη;
Τε, 6 Μάι 2026 23:32
Δολοφονία στην Κρήτη: H στιγμή που ο 20χρονος Νικήτας σωριάζεται στην άσφαλτο! Ουρλιαχτά και φρίκη…(Βίντεο)
Τε, 6 Μάι 2026 22:23
Ελλάδα: Οικογενειακή τραγωδία σε ελληνικό νησί! Το τσουρέκι τους έκλεισε το σπίτι!
Τε, 6 Μάι 2026 21:41
Έκτακτο – Ελλάδα: Φρίκη! Μακάβριο εύρημα σε φρεάτιο! Πήρε τηλέφωνο και…
Τε, 6 Μάι 2026 21:38
Έκτακτο – Ελλάδα: Συναγερμός σε νοσοκομείο! “Πάγωσαν” οι γιατροί – Έφτασε με το αυτοκίνητό του και είχε μέσα…
Τε, 6 Μάι 2026 19:24
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.