Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Το 2026 φέρνει ανατροπές! Τα δύο ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά!

Πε, 11 Δεκ 2025 13:36

Φρικτή κτηνωδία στην Πάτρα: Τι κάνεις εκεί; – “Πάγωσε” ο 25χρονος, με αυτό που είδε – 89χρονη είχε πάρει…

Πε, 11 Δεκ 2025 13:33

Φρικτή κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη! Ούρλιαζε από τον φόβο – Τι κάνεις εκεί; – Σε σοκ ο άνθρωπος που είδε…

Πε, 11 Δεκ 2025 11:48
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Γερμανό πρόεδρο της Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας Sergey Lagodinsky

Πα, 5 Φεβ 2021 21:49 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας Σεργκέι Λαγκοντίνσκυ ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας συζήτησε εκτενώς με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, σοβαρά θέματα με τα ατομικά δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθεροτυπία. Προβλήματα που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και απομακρύνουν την Τουρκία, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, από την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις προκλητικές μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ενέργειες που έχουν καταδικαστεί απερίφραστα από όλους τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς συνιστούν απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης.

Πολιτικές που καθιστούν την Τουρκία ένα κράτος που δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και παραμένει παράγοντας αποσταθεροποίησης και έντασης στην περιοχή.

Αναφορικά, με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής της πολιτικής την ειρηνική επίλυση των διαφόρων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μόνη διαφορά οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επιλύεται μόνο με το διάλογο που εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν επιλύονται υπό το καθεστώς πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

lagodinsky Γερμανό Διάφορα Επιτροπής Κεφαλογιάννη πρόεδρο Συνάντηση Τουρκίας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 2026 φέρνει ανατροπές! Τα δύο ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά!
Πε, 11 Δεκ 2025 13:36
Φρικτή κτηνωδία στην Πάτρα: Τι κάνεις εκεί; – “Πάγωσε” ο 25χρονος, με αυτό που είδε – 89χρονη είχε πάρει…
Πε, 11 Δεκ 2025 13:33
Φρικτή κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη! Ούρλιαζε από τον φόβο – Τι κάνεις εκεί; – Σε σοκ ο άνθρωπος που είδε…
Πε, 11 Δεκ 2025 11:48
Η α@@@@@ συνήθεια της συζύγου του στην τουαλέτα τον έκανε έξαλλο! Πήγαινε και…
Πε, 11 Δεκ 2025 09:44
Χρονιά σκληρής δοκιμασίας το 2026: 4 ζώδια που θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους -Το σύμπαν τα ανταμείβει
Πε, 11 Δεκ 2025 08:49
Η Αττική εκπέμπει SOS – Αποκαρδιωτικές εικόνες! Καμπανάκι ειδικών για…
Τε, 10 Δεκ 2025 23:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.