Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αθήνα: Σοκ! Γιος γνωστού Έλληνα ποινικολόγου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Δείτε ποιος είναι

Κυ, 26 Απρ 2026 00:49

Απρίλιος – 26/4: Ιδιαίτερο το σκηνικό αύριο! Απρόσμενες εξελίξεις και εντάσεις! Ποια ζώδια θα τα βρούν “σκούρα”

Σα, 25 Απρ 2026 22:24

Τέλος χρόνου για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Δεν είναι όπως τα ξέρατε! Πώς θα μπορέσετε να…

Σα, 25 Απρ 2026 22:16
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Γερμανό πρόεδρο της Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας Sergey Lagodinsky

Πα, 5 Φεβ 2021 21:49 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας Σεργκέι Λαγκοντίνσκυ ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας συζήτησε εκτενώς με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, σοβαρά θέματα με τα ατομικά δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθεροτυπία. Προβλήματα που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και απομακρύνουν την Τουρκία, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, από την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις προκλητικές μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ενέργειες που έχουν καταδικαστεί απερίφραστα από όλους τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς συνιστούν απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης.

Πολιτικές που καθιστούν την Τουρκία ένα κράτος που δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και παραμένει παράγοντας αποσταθεροποίησης και έντασης στην περιοχή.

Αναφορικά, με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής της πολιτικής την ειρηνική επίλυση των διαφόρων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μόνη διαφορά οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επιλύεται μόνο με το διάλογο που εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν επιλύονται υπό το καθεστώς πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

lagodinsky Γερμανό Διάφορα Επιτροπής Κεφαλογιάννη πρόεδρο Συνάντηση Τουρκίας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα: Σοκ! Γιος γνωστού Έλληνα ποινικολόγου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Δείτε ποιος είναι
Κυ, 26 Απρ 2026 00:49
Απρίλιος – 26/4: Ιδιαίτερο το σκηνικό αύριο! Απρόσμενες εξελίξεις και εντάσεις! Ποια ζώδια θα τα βρούν “σκούρα”
Σα, 25 Απρ 2026 22:24
Τέλος χρόνου για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Δεν είναι όπως τα ξέρατε! Πώς θα μπορέσετε να…
Σα, 25 Απρ 2026 22:16
Βόλος: Σοκαριστικό και ανατριχιαστικό! Δεν πάμε καλά! Καθηγήτρια έβαζε τους μαθητές στο σχολείο να…
Σα, 25 Απρ 2026 22:11
Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έκοψε τα μαλλιά της και δείχνει νεότερη 10 χρόνια – Βρήκε το κούρεμα που της κολακεύει όλες!
Σα, 25 Απρ 2026 22:08
Αυτά τα 6 κουρέματα θα είναι τάση το καλοκαίρι – Κολακεύουν όλες τις γυναίκες άνω των 60
Σα, 25 Απρ 2026 19:17
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.