Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Υποψήφιος στις εκλογές ο Βασίλης Καρράς…

Πε 30 Μαρ 2023 0:00

My style rocks: Χαμός!Της τα ‘χωσε ο Κουδουνάρης…

Τε 29 Μαρ 2023 23:03

Ο Κουτσογιαννόπουλος “άδειασε” την Ελένη στον αέρα…

Τε 29 Μαρ 2023 22:29
Facebook Twitter Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Συνταγή για αχνιστούς κουραμπιέδες

Κυ 13 Δεκ 2020 11:06 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email
Facebook Twitter WhatsApp Email

Είναι ένα από τα δύο πιο δημοφιλή γλυκά των εορτών. Καμία δεν μπορεί να σταματήσει μόνο σε έναν αφράτο και αχνιστό κουραμπιέ. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την πιο τέλεια συνταγή για φρέσκους κουραμπιέδες. Θα τους απολαύσεις

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
  • 1/8 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μίξερ χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το ροδόνερο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτεις τα συστατικά του παραπάνω μπολ και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
  • Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχηματίζεις στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις τους κουραμπιέδες για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφήνεις τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησε τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνεις το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποψήφιος στις εκλογές ο Βασίλης Καρράς…
Πε 30 Μαρ 2023 0:00
My style rocks: Χαμός!Της τα ‘χωσε ο Κουδουνάρης…
Τε 29 Μαρ 2023 23:03
Ο Κουτσογιαννόπουλος “άδειασε” την Ελένη στον αέρα…
Τε 29 Μαρ 2023 22:29
Σοκ στον Εύοσμο από τον ξυλοδαρμό 14χρονης…
Τε 29 Μαρ 2023 21:52
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου:Κόλαφος για Ανδρέα Μικρούτσικο και Γιώργο Λιάνη.
Τε 29 Μαρ 2023 20:17
Συγκλονίζει η εξομολόγηση πασίγνωστης τραγουδίστρια…
Τε 29 Μαρ 2023 19:56
Net-time.gr
Facebook Twitter Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2023 net-time.gr Designed by net-time.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.