Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Διάφορα

Τάνια Ιακωβίδου για υιοθεσία του γιου της: «Παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς»

Την Τάνια Ιακωβίδου έγινε ευρύτερα γνωστή ως συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «Όμορφος Κόσμος το Πρωί» του Mega.

 

Η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της, είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να αποκτήσει δικό της παιδί και στην απόφασή της να υιοθετήσει τον γιο της.

 

«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι όλα κυλούσαν πάντα μέλι γάλα. Ξέρεις όμως τι πιστεύω; Οι δυσκολίες της ζωής σε κάνουν πιο δυνατό και κυρίως πιο σίγουρο για τον σύντροφο σου. Αρκεί να τα συζητάς όλα και να προσπαθείς να βρίσκεις λύσεις. Αυτό που δεν αντέχω είναι οι συμβατικές σχέσεις. Ξέρω ζευγάρια που δεν συναντιούνται ούτε καν μέσα στο σπίτι τους. Όταν ο ένας φεύγει ο άλλος έρχεται» είχε πει η ίδια.

 

Όσον αφορά την υιοθεσία η Τάνια Ιακωβίδου τόνισε: «Ξέρω ότι είναι ένα θέμα που ταλανίζει χιλιάδες γυναίκες. Φαντάσου ότι εγώ σταμάτησα στις πρώτες δύο εξωσωματικές γιατί ο οργανισμός μου δεν άντεχε τις ορμόνες. Πάθαινα υπερδιέγερση ωοθηκών και κατέληγα στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους. Υπάρχουν γυναίκες όμως που έκαναν 17, 20 προσπάθειες για να καταφέρουν να κάνουν ένα παιδάκι. Όμως θεωρώ ότι όταν κάτι δεν προκύπτει πρέπει να το σταματάς. Διαφορετικά βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Θυσιάζεις και το μέλλον ενός παιδιού που μπορεί να γεννηθεί και στην πορεία να βρεθεί χωρίς μητέρα. Το ξέρουν άραγε οι γυναίκες που κάνουν τόσες προσπάθειες ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας επιτρέπονται 3 εξωσωματικές; Στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς τεράστια εκμετάλλευση των γυναικών γύρω από το θέμα αυτό. Οι αμοιβές των γιατρών είναι πολύ υψηλές και ο έλεγχος από την πολιτεία ανύπαρκτος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γκάμπι Πετίτο:Τα λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο ανήκουν στον καταζητούμενο αρραβωνιαστικό της

«Το πιο συγκινητικό ήταν όταν με φώναξε μαμά»

 

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξε τα χεράκια του και με αγκάλιασε. Αυτή η αγκαλιά ήταν για μένα όλος ο κόσμος. Σε σχέση με την διαδικασία πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Οι αιτήσεις θα έπρεπε να εξετάζονται πιο γρήγορα αλλά αυτό εξαρτάται και από το νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά και από την ίδια τη δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει οικογενειακό δικαστήριο όπως και στα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Ευτυχώς οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα κρατικά ιδρύματα γιατί για τα ιδιωτικά δεν έχω άποψη έχουν εμπειρία και κάνουν με ζήλο την δουλειά τους υπερβάλλοντας εαυτόν. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό» είχε πει η Τάνια Ιακωβίδου.

 

«Παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς»

 

Η ίδια μάλιστα, έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στις μητέρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

 

«Θα τους έλεγα να κάνουν αυτό που τους λέει και η καρδιά τους αλλά και η λογική τους. Και ότι παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς. Η μητρότητα είναι αυτό που νιώθεις στην καρδιά σου και το βλέπεις να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του παιδιού που μεγαλώνεις. Είτε το έχεις γεννήσει εσύ είτε όχι. Πιστέψτε με δεν έχει σημασία».