Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Λάρισα: Χρωστούσε ενοίκια και κοινόχρηστα αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε προκαλεί ανατριχίλα

Τε, 19 Αυγ 2026 18:44

Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε ελληνικό νησί – Δεκάδες ασθενείς καθημερινά στα επείγοντα

Τε, 19 Αυγ 2026 18:04

Ανείπωτη τραγωδία – Πώς μία φέτα μπέικον στέρησε τη ζωή σε 28χρονη

Τε, 19 Αυγ 2026 17:43
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι

Πε, 9 Δεκ 2021 19:52 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Η τέταρτη δόση εμβολίου είναι στο τραπέζι και πλέον η συζήτηση γίνεται θα τα άτομα που θα εμβολιαστούν πρώτα.
Η τέταρτη δόση εμβολίου είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς αναμένεται σε λίγο καιρό η μετάλλαξη Ομικρον να επικρατήσει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οι κατασκευάστριες εταιρείες εμβολίων ξεκινούν μελέτες για την ενισχυτική δόση, ώστε να διαπιστωθεί το πότε θα χορηγείται.

 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης λοιπόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε πως μπορεί να μην έχει κλειδώσει η ημερομηνία για την τέταρτη δόση, όμως έχει αρχίσει η συζήτηση για τα άτομα που θα εμβολιαστούν πρώτα.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθεί προτεραιότητα σε μεταμοσχευμένους και σε άτομα με χρόνια νοσήματα και βεβαρημένη υγεία, όπως καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένους κτλ., ενώ στη συνέχεια αναλόγως με την πορεία της πανδημίας, οι ειδικοί θα κρίνουν εάν πρέπει να γίνει στο γενικό πληθυσμό.

 

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως «ακόμη δεν έχει ωριμάσει η σκέψη» ωστόσο, είπε ότι «η πρώτη ομάδα που θα κάνει την πρώτη δόση θα μπορούσε να είναι οι μεταμοσχευμένοι».

 

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειάζεται και τέταρτη δόση του εμβολίου.

 

Μιλώντας στο CNBC, ανέφερε ότι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον.

 

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο επικεφαλής της Pfizer, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Διάφορα δόση εμβολίου κάνουν Ποιοι πρώτοι Τέταρτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισα: Χρωστούσε ενοίκια και κοινόχρηστα αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε προκαλεί ανατριχίλα
Τε, 19 Αυγ 2026 18:44
Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε ελληνικό νησί – Δεκάδες ασθενείς καθημερινά στα επείγοντα
Τε, 19 Αυγ 2026 18:04
Ανείπωτη τραγωδία – Πώς μία φέτα μπέικον στέρησε τη ζωή σε 28χρονη
Τε, 19 Αυγ 2026 17:43
Σύρος: Το βούλευμα “φωτίζει” τι έγινε τη μοιραία μέρα του θανάτου της Βάγγη – Το σκοτεινό κομμάτι της υπόθεσης
Τε, 19 Αυγ 2026 15:51
Η Θώδη, ο παπάς και το καρπούζι – Ε, ρε γλέντια…
Τε, 19 Αυγ 2026 15:27
«Ό,τι δεν έκανε ο καιρός όλο το καλοκαίρι, θα το κάνει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου» – Ποιες περιοχές θα γίνουν “καμίνι”
Τε, 19 Αυγ 2026 13:32
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.