Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Κυβερνοεπίθεση σε ψυγεία σούπερ μάρκετ και στην Ελλάδα – «Ρύθμισαν τη θερμοκρασία στους 150°C»

Τρ, 3 Νοέ 2026 10:24

Αυτός ο Νοέμβριος θα είναι διαφορετικός για 3 ζώδια

Τρ, 3 Νοέ 2026 09:20

Market Pass: Πότε πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι; Πώς θα αγοράζουν από τις λαϊκές;

Τρ, 3 Νοέ 2026 08:54
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θεσσαλονίκη:Για ποιο λόγο οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα σε όλη την πόλη στις 20:30.

Πε, 1 Σεπ 2022 17:52 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Στο πλαίσιο της αφιέρωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων Μνήμης, που έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούνται από πολλούς άλλους φορείς, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει υποστηρικτικά σε επετειακή Εκδήλωση Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η μητρόπολη στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
“Γνωρίζομε, ότι την Πέμπτη, 1 η Σεπτεμβρίου 2022, ακριβώς στις 20:30 και για πέντε λεπτά συνεχώς, θα χτυπήσουν σε πένθιμο ρυθμό οι καμπάνες όλων των ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αφενός μεν, για να δηλωθεί η παρουσία της Εκκλησίας και η συμμετοχή της στην απόδοση οφειλόμενου χρέους στους ιερομάρτυρες, εθνομάρτυρες και γενικώς σε όλους τους βιαίως τελευτήσαντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, αφετέρου δε για να αναδειχθούν οι δράσεις εκείνες που θα αποτελέσουν αποτελεσματικό εμπόδιο λησμονιάς της ιστορικής μνήμης και θα λειτουργήσουν ως εφαλτήρια αναστοχασμού, αφετηρίες υπαρξιακού επαναπροσδιορισμού.”

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Κατά την Εκδήλωση αυτή θα τοποθετηθούν σε ειδική πλατφόρμα μέσα στον Θερμαικό 100 χάρτινα, βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ανάψουν εθελοντές της ΧΑΝΘ και πρόσκοποι, για να τιμηθούν με τον τρόπο αυτό, τα 1.500.000 των ψυχών που χάθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εν λόγω Εκδήλωση η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει υποστηρικτικά, κατά την στιγμή κορύφωσής της, «με συμβολική πένθιμη κωδωνοκρουσία» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διάφορα Θεσσαλονίκη:Για καμπάνες λόγω πένθιμα Ποιο πόλη στις χτυπήσουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνοεπίθεση σε ψυγεία σούπερ μάρκετ και στην Ελλάδα – «Ρύθμισαν τη θερμοκρασία στους 150°C»
Τρ, 3 Νοέ 2026 10:24
Αυτός ο Νοέμβριος θα είναι διαφορετικός για 3 ζώδια
Τρ, 3 Νοέ 2026 09:20
Market Pass: Πότε πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι; Πώς θα αγοράζουν από τις λαϊκές;
Τρ, 3 Νοέ 2026 08:54
Αναβαθμίστηκε η κακοκαιρία Agneta – Συναγερμός για 4 περιοχές
Τρ, 3 Νοέ 2026 08:47
3-9 Νοεμβρίου: Για αυτά τα ζώδια θα επιστρέψουν καταστάσεις από το παρελθόν – Αλλάζουν τα δεδομένα
Δε, 2 Νοέ 2026 22:24
“Σε χαϊδεύω, αλλά το μάρμαρο είναι κρύο” – Δύσκολα ψυχολογικά η Αγγελική Νικολούλη
Δε, 2 Νοέ 2026 22:20
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.