Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ: Τι αλλάζει για τις αδιάθετες ποσότητες από Zara, Η&Μ και άλλες μεγάλες εταιρείες

Σα, 18 Ιούλ 2026 16:35

3 ζώδια, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα βιώσουν ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις – “Έρχεται” η μεγαλύτερη ανατροπή της χρονιάς”

Σα, 18 Ιούλ 2026 16:03

Μάρω Κοντού: Η άγνωστη ιστορία για την ηθοποιό που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά – “Γιατί; Τι έχω κάνει εγώ;

Σα, 18 Ιούλ 2026 16:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θεσσαλονίκη:Για ποιο λόγο οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα σε όλη την πόλη στις 20:30.

Πε, 1 Σεπ 2022 17:52 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στο πλαίσιο της αφιέρωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων Μνήμης, που έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούνται από πολλούς άλλους φορείς, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει υποστηρικτικά σε επετειακή Εκδήλωση Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η μητρόπολη στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
“Γνωρίζομε, ότι την Πέμπτη, 1 η Σεπτεμβρίου 2022, ακριβώς στις 20:30 και για πέντε λεπτά συνεχώς, θα χτυπήσουν σε πένθιμο ρυθμό οι καμπάνες όλων των ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αφενός μεν, για να δηλωθεί η παρουσία της Εκκλησίας και η συμμετοχή της στην απόδοση οφειλόμενου χρέους στους ιερομάρτυρες, εθνομάρτυρες και γενικώς σε όλους τους βιαίως τελευτήσαντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, αφετέρου δε για να αναδειχθούν οι δράσεις εκείνες που θα αποτελέσουν αποτελεσματικό εμπόδιο λησμονιάς της ιστορικής μνήμης και θα λειτουργήσουν ως εφαλτήρια αναστοχασμού, αφετηρίες υπαρξιακού επαναπροσδιορισμού.”

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Κατά την Εκδήλωση αυτή θα τοποθετηθούν σε ειδική πλατφόρμα μέσα στον Θερμαικό 100 χάρτινα, βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ανάψουν εθελοντές της ΧΑΝΘ και πρόσκοποι, για να τιμηθούν με τον τρόπο αυτό, τα 1.500.000 των ψυχών που χάθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εν λόγω Εκδήλωση η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει υποστηρικτικά, κατά την στιγμή κορύφωσής της, «με συμβολική πένθιμη κωδωνοκρουσία» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διάφορα Θεσσαλονίκη:Για καμπάνες λόγω πένθιμα Ποιο πόλη στις χτυπήσουν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ: Τι αλλάζει για τις αδιάθετες ποσότητες από Zara, Η&Μ και άλλες μεγάλες εταιρείες
Σα, 18 Ιούλ 2026 16:35
3 ζώδια, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα βιώσουν ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις – “Έρχεται” η μεγαλύτερη ανατροπή της χρονιάς”
Σα, 18 Ιούλ 2026 16:03
Μάρω Κοντού: Η άγνωστη ιστορία για την ηθοποιό που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά – “Γιατί; Τι έχω κάνει εγώ;
Σα, 18 Ιούλ 2026 16:00
Συναγερμός στην Αθήνα, πριν από λίγο – Μακάβριο εύρημα μέσα σε βαλίτσα που «πάγωσε» τους πάντες
Σα, 18 Ιούλ 2026 15:46
Ελλάδα: Σεισμός, πριν από λίγο, 4,4 Ρίχτερ
Σα, 18 Ιούλ 2026 12:32
Ξαφνική οικονομική ανάσα: Αυτό το ζώδια μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει απρόσμενη αφθονία
Σα, 18 Ιούλ 2026 12:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.