Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αθήνα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – “Τον είχαμε στην οικογένειά μας κι εκείνος β@@@ την…θυμάμαι την ώρα που…”

Δε, 3 Νοέ 2025 21:00

Το μέλι που μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο και έγραψε γι’ αυτό ο Ξενοφών

Δε, 3 Νοέ 2025 20:55

Θλίψη! Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε βιντεοταινίες…

Δε, 3 Νοέ 2025 14:06
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο.Πέθανε η ηθοποιός…….

Πα, 20 Ιαν 2023 20:18 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο.Πέθανε η ηθοποιός…….

Η Ελεάνα Απέργη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου του 1932. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή «Κωστή Μιχαηλίδη» το 1955. Η ίδια είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στην σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη-Rex παίζοντας στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή τον ρόλο του Κρέοντα, ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια Γυμνασίου, τον Μάιο του 1951.

Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση της ήταν το καλοκαίρι του 1955 στο θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας στην «Νέα Ελευθέρα Σκηνή» του Διονύση Παγουλάτου, στο έργο «Η απαγωγή της Σμαράγδως» του Μιχάλη Κουνελάκη.

Ακολούθησε πλήθος επιτυχημένων παραστάσεων στις οποίες συμμετείχε, ενώ το καλοκαίρι του 1957 κάνει θίασο με τον Διονύση Παγουλάτο στο θέατρο «Ραντάρ». Οι δυο τους έρχονται κοντά, ερωτεύονται και ανεβαίνουν στα σκαλιά της εκκλησίας την ίδια χρονιά. Μαζί έζησαν 48 χρόνια και απέκτησαν δύο κόρες την Μαρία και την Ολυμπία. Τα περισσότερα χρόνια βρέθηκαν μαζί και στην σκηνή.

Το θεατρικό ζευγάρι έζησε μαζί 48 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος, όταν το 2003, ο Παγουλάτος άφησε την τελευταία του πνοή. Η Ελεάνα Απέργη είχε απομακρυνθεί από τον χώρο προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του.

Το 2008 η Ελεάνα Απέργη επέστρεψε στο θέατρο με το έργο «Λόγω φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση και συμμετείχε στην μεταφορά πολλών θεατρικών έργων στο ραδιόφωνο. Για πολλά χρόνια την ακούγαμε στο Κρατικό ραδιόφωνο κάθε Τετάρτη βράδυ να διαβάζει τα «Αριστουργήματα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας».

Διάφορα ηθοποιός…….. Θρήνος, καλλιτεχνικό στον χώρο.Πέθανε
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – “Τον είχαμε στην οικογένειά μας κι εκείνος β@@@ την…θυμάμαι την ώρα που…”
Δε, 3 Νοέ 2025 21:00
Το μέλι που μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο και έγραψε γι’ αυτό ο Ξενοφών
Δε, 3 Νοέ 2025 20:55
Θλίψη! Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε βιντεοταινίες…
Δε, 3 Νοέ 2025 14:06
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Ποιες αλλαγές φέρνει το «Φεγγάρι του Κάστορα» για τρία ζώδια
Δε, 3 Νοέ 2025 13:09
Γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο αποκαλύπτει το μοναδικό σύμπτωμα που σχεδόν αγνόησε – «Το θεώρησα κάτι ασήμαντο»
Δε, 3 Νοέ 2025 13:06
Κίλι Σφακιανάκη: Η τελευταία εμφάνιση με τον Σφακιανάκη – Αρχαία τραγωδία στο σπίτι – Έτσι πέθανε…
Δε, 3 Νοέ 2025 10:57
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.