Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σκιάθος – Υπόθεση που σοκάρει: Τι κατέθεσε η 19χρονη στις Αρχές για τον συνάδελφό της και το περιστατικό στο σπίτι του συντρόφου της

Πα, 26 Ιούν 2026 19:51

Τελευταία εξέλιξη – Νέα τραγωδία, μετά την 36χρονη μητέρα στη Μυτιλήνη

Πα, 26 Ιούν 2026 17:59

Συναγερμός στον ΕΦΕΤ! Μην το καταναλώσετε! Ανακαλείται γνωστό επιδόρπιο, από την ελληνική αγορά

Πα, 26 Ιούν 2026 17:53
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τη Μ.Τρίτη ανοίγουν οι εμβολιασμοί των 30-39 με AstraZeneca – Έως Μ.Παρασκευή οι 40-49 με όλα τα εμβόλια

Πε, 22 Απρ 2021 00:02 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Από τη Μεγάλη Τετάρτη θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού – Έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Μάιο, έως και 4 εκατ. τον Ιούνιο – Γιατί προηγήθηκαν οι 30-39 ετών και δεν άνοιξε μαζί όλη η ηλικιακή ομάδα έως τους 49 ετών

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39, η οποία θα εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Όπως τόνισε, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από την επομένη κιόλας ημέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη, για όσους το επιθυμούν.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε τη σημασία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την πανδημία.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στους υπολογισμούς για τον Μάιο και τον Ιούνιο, λέγοντας πως τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ τον Ιούνιο, μπορεί να φτάσουμε έως και τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι τον Απρίλιο παρέμειναν ελεύθερα ραντεβού για ΑstraΖeneca. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να προστεθεί και μία δεύτερη γραμμή για νεαρότερες ηλιακές ομάδες. Έτσι, από τη Μ.Τρίτη θα ανοίξουν τα ραντεβού για ΑstraΖeneca στους 30-39 ετών.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους θα ακολουθήσουν οι 40 – 44 ετών και οι 45 – 49 και θα  υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμοί για τους 40-49 θα ανοίξουν εντός της Μ.Εβδομάδας με διαφορά τριών ημερών, με όλα τα εμβόλια.

Σχετικά με το ερώτημα γιατί  προηγήθηκαν οι 30-39 ετών και  δεν άνοιξε μαζί όλη η ηλικιακή ομάδα έως τους 49 ετών, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι  ανοίγουν πιο γρήγορα στους νεότερους διότι αυτοί απέχουν περισσότερο χρονικά με βάση το συμβατικό προγραμματισμό από τον αναμενόμενο εμβολιασμό τους, άρα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να καλύψουν κενά ραντεβού που υπάρχουν στο σύστημα τώρα. Διαφορετικά θα περίμεναν περισσότερο.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν και τα ποσοστά συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ανά ηλιακή κατηγορία.

Αναλυτικά:

  • Για τους 85 ετών και άνω, εμβολιάστηκε 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 65,7%.
  • Για τους 80-84 ετών, εμβολιάστηκε το 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 66%.
  • Για τους 75-79 ετών, εμβολιάστηκε το 68% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 77%.
  • Για τους 70-74 ετών, εμβολιάστηκε το 50% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 70,57%.
  • Για τους 65-69 ετών, εμβολιάστηκε το 27% με μία δόση (είναι από τις ομάδες που άνοιξαν τελευταία) και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 68,5%.
  • Για τους 60-64 ετών, εμβολιάστηκε το 51% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 60%.

Σήμερα, τέλος, άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 55 – 59 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Ήδη 138.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 50 – 54 ετών.

Πηγή:protothema
astrazeneca ανοίγουν Διάφορα εμβόλια εμβολιασμοί Μ.Παρασκευή Μ.Τρίτη
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκιάθος – Υπόθεση που σοκάρει: Τι κατέθεσε η 19χρονη στις Αρχές για τον συνάδελφό της και το περιστατικό στο σπίτι του συντρόφου της
Πα, 26 Ιούν 2026 19:51
Τελευταία εξέλιξη – Νέα τραγωδία, μετά την 36χρονη μητέρα στη Μυτιλήνη
Πα, 26 Ιούν 2026 17:59
Συναγερμός στον ΕΦΕΤ! Μην το καταναλώσετε! Ανακαλείται γνωστό επιδόρπιο, από την ελληνική αγορά
Πα, 26 Ιούν 2026 17:53
Δασμός 3 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές: Τι αλλάζει στις παραγγελίες σας και πότε ξεκινά το μέτρο
Πα, 26 Ιούν 2026 14:10
Από τις 30 Ιουνίου έρχονται ευκαιρίες και οικονομική αφθονία για 4 συγκεκριμένα ζώδια
Πα, 26 Ιούν 2026 14:07
Πάνος Τελάλης: Ποια είναι η πασίγνωστη σύντροφος του γνωστού σεφ;
Πα, 26 Ιούν 2026 11:57
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.