Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλαγές για ενοίκια, απαλλαγές φόρου και μισθώσεις ακινήτων – Πώς θα φορολογηθούν;

Πε, 12 Μαρ 2026 09:26

Συναγερμός από ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Το μήνυμα “παγίδα” στα κινητά των πολιτών

Πε, 12 Μαρ 2026 09:22

Κύπρος: Τι είναι οι λάμψεις που φαίνονται στον ουρανό; Ποιο είναι το φαινόμενο που σχετίζεται με τον πόλεμο;

Πε, 12 Μαρ 2026 09:16
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τι μενού θα απολαύσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο

Τρ, 23 Μαρ 2021 17:05 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ανανεωμένο, βασισμένο αποκλειστικά σε γεύσεις της θάλασσας -λόγω και Σαρακοστής- και με την υπογραφή του σπουδαίου Λευτέρη Λαζάρου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού που θα γευθούν αύριο οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο που θα παραθέσει.

Aν επιβεβαιωθεί το μενού, τότε οι λίγοι, περίπου 45 υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής ποιότητας και δημιουργικότητας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το μενού που θα γευθούν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας.

Η σφυρίδα -σήμα κατατεθέν των επίσημων δείπνων της Προεδρίας κατά το παρελθόν- αποκλείστηκε και οι προσκεκλημένοι θα γευθούν γεύσεις «ταπεινές» και μαζί καθαρές, ατόφιες, από την ελληνική θάλασσα. Το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που δεν θα είναι κάποια πολύπλοκη δυτική βελουτέ, αλλά μια κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας. Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης -είναι εμφανής η σημασία που δίνεται στα ελληνικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Μικρά μαθήματα γεωγραφίας σε ένα πιάτο. Φαίνεται ότι λόγω Σαρακοστής αποκλείστηκε εντελώς το κρέας -θυμίζουμε ότι την 25η Μαρτίου επιτρέπεται η κατάλυση ιχθύος.

Αν επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι το μενού, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, που θα υπογραμμίζει τη γαστρονομία ως σημαντικό μέρος της ελληνικότητας.

Φυσικά, τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

Πηγή iefimerida

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλαγές για ενοίκια, απαλλαγές φόρου και μισθώσεις ακινήτων – Πώς θα φορολογηθούν;
Πε, 12 Μαρ 2026 09:26
Συναγερμός από ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Το μήνυμα “παγίδα” στα κινητά των πολιτών
Πε, 12 Μαρ 2026 09:22
Κύπρος: Τι είναι οι λάμψεις που φαίνονται στον ουρανό; Ποιο είναι το φαινόμενο που σχετίζεται με τον πόλεμο;
Πε, 12 Μαρ 2026 09:16
Ρόδος: Φρίκη, ντροπή και αηδία! Ανάγκασαν μαθητή δημοτικού, αντί για νερό να…
Τε, 11 Μαρ 2026 20:10
Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα του σούπερ μάρκετ που μπαίνει πλαφόν κέρδους
Τε, 11 Μαρ 2026 20:06
Open: Έκτακτη ανακοίνωση! Σαρωτικές αλλαγές στο…
Τε, 11 Μαρ 2026 20:03
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.