Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαθεύτηκε πριν από λίγο! Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός της πασίγνωστης σειράς… – Οι τελευταίες του φωτογραφίες

Πε, 18 Σεπ 2025 23:51

Χαλάνδρι: Σοκαριστικό περιστατικό με 25χρονο – Ο πατέρας της τα κατάλαβε όλα – “Είμαι στην τουαλέτα και θέλω να ….”

Πε, 18 Σεπ 2025 22:49

Λάρισα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον στρατιωτικό γιατρό – Κόλαση όσα πέρασε η σύντροφός του – Για τα δώρα που…

Πε, 18 Σεπ 2025 22:42
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το απόγευμα ανακοινώσεις για την εστίαση

Πε, 1 Απρ 2021 16:42 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

 

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας για την εστίαση και την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων του κλάδου, μετά το πέρας της σύσκεψης που έχει οριστεί για το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο και ‘Ακη Σκέρτσο, τον γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ εξετάζεται το ενδεχόμενο επιδότησης και σε συσκευές καθαρισμού αέρα, αν και αναμένεται να επανεκκινήσουν επιχειρήσεις εστίασης, αποκλειστικά για ανοικτούς χώρους.

Οι ημερομηνίες για επανεκκίνηση είναι ανοικτές, ωστόσο απαιτείται προετοιμασία ειδικά για προμήθειες. Η επιδότηση θα εξαρτηθεί από το ύψος του τζίρου και αναμένεται να αφορά επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα ζημιώθηκαν και είναι κλειστές, αλλά κι ενδεχομένως κάποιες που παρά τις υπηρεσίες delivery ή click away δεν αύξησαν τα έσοδα.

«Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερωτήσεις σχετικά με τα self test, τα οποία αναμένεται να συνδεθούν και με το άνοιγμα της εστίασης και την υποχρέωση των εργαζομένων του κλάδου να τα πραγματοποιούν, ανακοίνωσε ότι αύριο θα δοθούν λεπτομέρειες για τη χρήση τους.

«Το συνολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί αύριο. Εκεί θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες», σημείωσε ενώ απαντώντας σε όσους λένε πως η ευθύνη μετατίθεται στους πολίτες απάντησε: «Η ευθύνη είναι υπόθεση όλων μας. Προφανώς και η ευθύνη καθενός είναι να τηρεί τα μέτρα και όταν του δίνεται η δυνατότητα να επιτηρεί την υγεία του, να το κάνει. Η πορεία εξαρτάται από όλους μας».

Σε ερώτηση να θα ανακοινωθεί στήριξη επιχειρήσεων της εστίασης με ποσά ύψους 10.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ , η η κα Πελώνη παρέπεμψε στην σύσκεψη που θα γίνει το απόγευμα και στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Πηγή topontiki

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθεύτηκε πριν από λίγο! Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός της πασίγνωστης σειράς… – Οι τελευταίες του φωτογραφίες
Πε, 18 Σεπ 2025 23:51
Χαλάνδρι: Σοκαριστικό περιστατικό με 25χρονο – Ο πατέρας της τα κατάλαβε όλα – “Είμαι στην τουαλέτα και θέλω να ….”
Πε, 18 Σεπ 2025 22:49
Λάρισα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον στρατιωτικό γιατρό – Κόλαση όσα πέρασε η σύντροφός του – Για τα δώρα που…
Πε, 18 Σεπ 2025 22:42
Έκτακτο – Οι πρώτες πληροφορίες – Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 Ρίχτερ στη…
Πε, 18 Σεπ 2025 22:37
Παλαιό Φάληρο: Κούρσα θρίλερ με οδηγό ταξί – Σε σοκ οι περαστικοί! – Η γυναίκα που βρισκόταν μέσα πήρε…
Πε, 18 Σεπ 2025 22:33
Θρήνος για τη Βίκυ που σκοτώθηκε – “Ο γιος μας την περιμένει” – Ξέσπασε σε λυγμούς ο σύζυγός της…
Πε, 18 Σεπ 2025 19:00
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.