Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Χαλκιδική: Ανείπωτη τραγωδία παραμονή Χριστουγέννων – Μαύρη ημέρα για οικογένεια και τα δύο της παιδιά…

Τε, 24 Δεκ 2025 21:33

Σέρρες: Εξαφάνιση θρίλερ διοικητή πυροσβεστικού κλιμακίου – Οι τελευταίες του κινήσεις στο σπίτι και ο μάρτυρας

Τε, 24 Δεκ 2025 19:30

Συντριβή Falcon στην Τουρκία: Αυτή είναι η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε – Η τραγική ειρωνεία 2 μήνες πριν τον θάνατό της

Τε, 24 Δεκ 2025 18:21
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το μέγα μυστικό για πετυχημένο και τέλειο κουρκούτι.Χωρίς αυγά και χωρίς μπύρα.

Πα, 25 Μαρ 2022 08:13 ΦΑΓΗΤΟ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης χρόνια τώρα φτιάχνει το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Ήρθε ξανά η ημέρα εκείνη του χρόνου, η 25η Μαρτίου που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Πολλά κουρκούτια και πολλές συνταγές θα δοκιμάσεις, όμως ένας σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης έχει ένα δοκιμασμένο κουρκούτι και μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν τον πιο αέρινο μπακαλιάρο στο τηγάνι.

Χωρίς αυγά, χωρίς μπύρα
Δεν είναι λίγα τα κουρκούτια εκείνα που είναι βαριά, γεμάτα μπύρα και αυγό, που αντί να τρως και να γεύεσαι το βακαλάο, τελικά τρως κουρκούτι με λίγο μπακαλιάρο στο εσωτερικό.

Ο σεφ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι.

Ξεκινάμε με τον βακαλάο, που για τέσσερα άτομα, αρκούν δύο μέτρια φιλέτα. Παίρνεις τα φιλέτα και τα έχεις ήδη ξαρμυρίσει με καλό πλύσιμο σε τρεχούμενο νερό και αλλαγή του νερού σε μπολ που θα ανανεώνεις με νερό ανά τρεις ώρες. Θυμήσου το μπολ με το νερό και τον βακαλάο να το έχεις στο ψυγείο.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και να φτιάξουμε το κουρκούτι.
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 με 1,5 κούπα κρύα σόδα (αναψυκτικό) και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και έχουμε ένα κουρκούτι παχύρρευστο με μικρά γρομπαλάκια που καθόλου δεν μας ενοχλούν.

Κι εδώ έρχεται το μέγα μυστικό, μια χούφτα παγάκια μέσα στο μείγμα από το κουρκούτι. Ρίχνουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το πολύ κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Δύο λίτρα αρκούν με τη φωτιά στο 7! Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα χρυσά φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί.

Ο Βασίλης Καλλίδης σέρβιρε τον μπακαλιάρο μέσα σε ψωμάκια μπάο με αγγούρι τουρσί αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική συνταγή με σκορδαλιά στο πλάι!

αυγά κουρκούτι.Χωρίς μέγα μπύρα. μυστικό πετυχημένο τέλειο φαγητό Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαλκιδική: Ανείπωτη τραγωδία παραμονή Χριστουγέννων – Μαύρη ημέρα για οικογένεια και τα δύο της παιδιά…
Τε, 24 Δεκ 2025 21:33
Σέρρες: Εξαφάνιση θρίλερ διοικητή πυροσβεστικού κλιμακίου – Οι τελευταίες του κινήσεις στο σπίτι και ο μάρτυρας
Τε, 24 Δεκ 2025 19:30
Συντριβή Falcon στην Τουρκία: Αυτή είναι η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε – Η τραγική ειρωνεία 2 μήνες πριν τον θάνατό της
Τε, 24 Δεκ 2025 18:21
Τρία ζώδια που το 2026 το σύμπαν θα πραγματοποιήσει όλες τους τις επιθυμίες!
Τε, 24 Δεκ 2025 15:43
Αθήνα: Σοκαριστικό περιστατικό με 14χρονη, που βγήκε να πει τα κάλαντα – Τη βρήκε στη μέση του δρόμου μία…
Τε, 24 Δεκ 2025 15:40
Συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα -Το μυστικό για να βγουν λουκούμι
Τε, 24 Δεκ 2025 10:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.