Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συγκλονιστική αποκάλυψη! Αδιανόητη απάτη σε βάρος παιδιών με καρκίνο: Τους έβαζαν ψ@@@@@ κρεμμύδια για…

Κυ, 21 Δεκ 2025 20:23

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο! Πέθανε ο πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας…

Κυ, 21 Δεκ 2025 20:15

Δύο Ξένοι: Γιατί ο Μαρκοράς αποκαλούσε τη Φλώρα «Τανσού» – Το όνομα που ακούγαμε όλοι λάθος για χρόνια

Κυ, 21 Δεκ 2025 17:26
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το μέγα μυστικό για πετυχημένο και τέλειο κουρκούτι.Χωρίς αυγά και χωρίς μπύρα.

Πα, 25 Μαρ 2022 08:13 ΦΑΓΗΤΟ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης χρόνια τώρα φτιάχνει το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Ήρθε ξανά η ημέρα εκείνη του χρόνου, η 25η Μαρτίου που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Πολλά κουρκούτια και πολλές συνταγές θα δοκιμάσεις, όμως ένας σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης έχει ένα δοκιμασμένο κουρκούτι και μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν τον πιο αέρινο μπακαλιάρο στο τηγάνι.

Χωρίς αυγά, χωρίς μπύρα
Δεν είναι λίγα τα κουρκούτια εκείνα που είναι βαριά, γεμάτα μπύρα και αυγό, που αντί να τρως και να γεύεσαι το βακαλάο, τελικά τρως κουρκούτι με λίγο μπακαλιάρο στο εσωτερικό.

Ο σεφ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι.

Ξεκινάμε με τον βακαλάο, που για τέσσερα άτομα, αρκούν δύο μέτρια φιλέτα. Παίρνεις τα φιλέτα και τα έχεις ήδη ξαρμυρίσει με καλό πλύσιμο σε τρεχούμενο νερό και αλλαγή του νερού σε μπολ που θα ανανεώνεις με νερό ανά τρεις ώρες. Θυμήσου το μπολ με το νερό και τον βακαλάο να το έχεις στο ψυγείο.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και να φτιάξουμε το κουρκούτι.
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 με 1,5 κούπα κρύα σόδα (αναψυκτικό) και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και έχουμε ένα κουρκούτι παχύρρευστο με μικρά γρομπαλάκια που καθόλου δεν μας ενοχλούν.

Κι εδώ έρχεται το μέγα μυστικό, μια χούφτα παγάκια μέσα στο μείγμα από το κουρκούτι. Ρίχνουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το πολύ κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Δύο λίτρα αρκούν με τη φωτιά στο 7! Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα χρυσά φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί.

Ο Βασίλης Καλλίδης σέρβιρε τον μπακαλιάρο μέσα σε ψωμάκια μπάο με αγγούρι τουρσί αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική συνταγή με σκορδαλιά στο πλάι!

αυγά κουρκούτι.Χωρίς μέγα μπύρα. μυστικό πετυχημένο τέλειο φαγητό Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονιστική αποκάλυψη! Αδιανόητη απάτη σε βάρος παιδιών με καρκίνο: Τους έβαζαν ψ@@@@@ κρεμμύδια για…
Κυ, 21 Δεκ 2025 20:23
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο! Πέθανε ο πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας…
Κυ, 21 Δεκ 2025 20:15
Δύο Ξένοι: Γιατί ο Μαρκοράς αποκαλούσε τη Φλώρα «Τανσού» – Το όνομα που ακούγαμε όλοι λάθος για χρόνια
Κυ, 21 Δεκ 2025 17:26
Δεν στεγνώνουν τα ρούχα τον χειμώνα: Η Ιαπωνική μέθοδος για γρήγορο στέγνωμα που θα σας σώσει
Κυ, 21 Δεκ 2025 16:20
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και δεν βγαίνουν πηχτές
Κυ, 21 Δεκ 2025 16:11
Αυτά τα δύο ζώδια θα ζήσουν ένα ονειρικό φινάλε! – Πολλές ευκαιρίες θα εμφανιστούν στο τέλος της χρονιάς
Κυ, 21 Δεκ 2025 13:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.