Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • TV
ΝΕΑ

Γιατί η Σουηδία κήρυξε πόλεμο στους λύκους και θανατώνει τους μισούς από αυτούς.Τι συνέβη.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 8:06 ΜΜ

Δημήτρης Σταρόβας:Ξεσπά στον αέρα για τον Μάρκο Σεφερλή.Άσε μας μωρέ!……Άσε με ρε τώρα….

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 7:12 ΜΜ

Λουτράκι: Απρόβλεπτη περιπέτεια σε λαϊκή αγορά για γυναίκα.Προσοχή στα παιδιά αυτής της περιοχής!!!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 7:05 ΜΜ
Facebook Twitter Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • TV
Σάββατο, 28 Μαΐου 2022
Net-time.gr

Το μέγα μυστικό για πετυχημένο και τέλειο κουρκούτι.Χωρίς αυγά και χωρίς μπύρα.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 8:13 ΠΜ Φαγητό
Facebook Twitter WhatsApp Email
Facebook Twitter WhatsApp Email

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης χρόνια τώρα φτιάχνει το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Ήρθε ξανά η ημέρα εκείνη του χρόνου, η 25η Μαρτίου που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Πολλά κουρκούτια και πολλές συνταγές θα δοκιμάσεις, όμως ένας σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης έχει ένα δοκιμασμένο κουρκούτι και μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν τον πιο αέρινο μπακαλιάρο στο τηγάνι.

Χωρίς αυγά, χωρίς μπύρα
Δεν είναι λίγα τα κουρκούτια εκείνα που είναι βαριά, γεμάτα μπύρα και αυγό, που αντί να τρως και να γεύεσαι το βακαλάο, τελικά τρως κουρκούτι με λίγο μπακαλιάρο στο εσωτερικό.

Ο σεφ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι.

Ξεκινάμε με τον βακαλάο, που για τέσσερα άτομα, αρκούν δύο μέτρια φιλέτα. Παίρνεις τα φιλέτα και τα έχεις ήδη ξαρμυρίσει με καλό πλύσιμο σε τρεχούμενο νερό και αλλαγή του νερού σε μπολ που θα ανανεώνεις με νερό ανά τρεις ώρες. Θυμήσου το μπολ με το νερό και τον βακαλάο να το έχεις στο ψυγείο.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και να φτιάξουμε το κουρκούτι.
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 με 1,5 κούπα κρύα σόδα (αναψυκτικό) και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και έχουμε ένα κουρκούτι παχύρρευστο με μικρά γρομπαλάκια που καθόλου δεν μας ενοχλούν.

Κι εδώ έρχεται το μέγα μυστικό, μια χούφτα παγάκια μέσα στο μείγμα από το κουρκούτι. Ρίχνουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το πολύ κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Δύο λίτρα αρκούν με τη φωτιά στο 7! Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα χρυσά φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί.

Ο Βασίλης Καλλίδης σέρβιρε τον μπακαλιάρο μέσα σε ψωμάκια μπάο με αγγούρι τουρσί αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική συνταγή με σκορδαλιά στο πλάι!

αυγά κουρκούτι.Χωρίς μέγα μπύρα. μυστικό πετυχημένο τέλειο φαγητό Χωρίς
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί η Σουηδία κήρυξε πόλεμο στους λύκους και θανατώνει τους μισούς από αυτούς.Τι συνέβη.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 8:06 ΜΜ

Δημήτρης Σταρόβας:Ξεσπά στον αέρα για τον Μάρκο Σεφερλή.Άσε μας μωρέ!……Άσε με ρε τώρα….

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 7:12 ΜΜ

Λουτράκι: Απρόβλεπτη περιπέτεια σε λαϊκή αγορά για γυναίκα.Προσοχή στα παιδιά αυτής της περιοχής!!!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 7:05 ΜΜ

Λάρισα:Στο νοσοκομείο από γκαζάκι που έσκασε στα πόδια του.Τι έκανε μέσα στο σπίτι του, στη Λάρισα, μετά την έκρηξη…

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 7:02 ΜΜ

Υπόθεση Πάτρα-Λαμπρόπουλος:Δεν υπάρχουν λόγια για τις αναρτήσεις της κοινωνικής λειτουργού που εμπλέκεται στην υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 6:28 ΜΜ

Αρπαγή ανηλίκου-Σούρας:Να σταματήσουν οι γονείς να μιλούν.Έχουν κάνει το παιδί……

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 6:18 ΜΜ
Net-time.gr
Facebook Twitter Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2022 net-time.gr Designed by EUROFIGURE.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.