Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πετράλωνα: Σπαρακτική κραυγή αγωνίας από τη μητέρα της! Αυτή είναι η 16χρονη Αμαλία που εξαφανίστηκε – Έφυγε για βόλτα και…

Πε, 19 Ιούν 2025 13:14

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τρόμος για 150 επιβαίνοντες – Έβγαζε καπνούς…

Πε, 19 Ιούν 2025 12:56

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας! Τη γρατζούνισε κουτάβι και…

Πε, 19 Ιούν 2025 12:24
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το μέγα μυστικό για πετυχημένο και τέλειο κουρκούτι.Χωρίς αυγά και χωρίς μπύρα.

Πα, 25 Μαρ 2022 08:13 ΦΑΓΗΤΟ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης χρόνια τώρα φτιάχνει το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Ήρθε ξανά η ημέρα εκείνη του χρόνου, η 25η Μαρτίου που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Πολλά κουρκούτια και πολλές συνταγές θα δοκιμάσεις, όμως ένας σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης έχει ένα δοκιμασμένο κουρκούτι και μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν τον πιο αέρινο μπακαλιάρο στο τηγάνι.

Χωρίς αυγά, χωρίς μπύρα
Δεν είναι λίγα τα κουρκούτια εκείνα που είναι βαριά, γεμάτα μπύρα και αυγό, που αντί να τρως και να γεύεσαι το βακαλάο, τελικά τρως κουρκούτι με λίγο μπακαλιάρο στο εσωτερικό.

Ο σεφ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι.

Ξεκινάμε με τον βακαλάο, που για τέσσερα άτομα, αρκούν δύο μέτρια φιλέτα. Παίρνεις τα φιλέτα και τα έχεις ήδη ξαρμυρίσει με καλό πλύσιμο σε τρεχούμενο νερό και αλλαγή του νερού σε μπολ που θα ανανεώνεις με νερό ανά τρεις ώρες. Θυμήσου το μπολ με το νερό και τον βακαλάο να το έχεις στο ψυγείο.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και να φτιάξουμε το κουρκούτι.
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 με 1,5 κούπα κρύα σόδα (αναψυκτικό) και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και έχουμε ένα κουρκούτι παχύρρευστο με μικρά γρομπαλάκια που καθόλου δεν μας ενοχλούν.

Κι εδώ έρχεται το μέγα μυστικό, μια χούφτα παγάκια μέσα στο μείγμα από το κουρκούτι. Ρίχνουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το πολύ κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Δύο λίτρα αρκούν με τη φωτιά στο 7! Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα χρυσά φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί.

Ο Βασίλης Καλλίδης σέρβιρε τον μπακαλιάρο μέσα σε ψωμάκια μπάο με αγγούρι τουρσί αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική συνταγή με σκορδαλιά στο πλάι!

αυγά κουρκούτι.Χωρίς μέγα μπύρα. μυστικό πετυχημένο τέλειο φαγητό Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πετράλωνα: Σπαρακτική κραυγή αγωνίας από τη μητέρα της! Αυτή είναι η 16χρονη Αμαλία που εξαφανίστηκε – Έφυγε για βόλτα και…
Πε, 19 Ιούν 2025 13:14
Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τρόμος για 150 επιβαίνοντες – Έβγαζε καπνούς…
Πε, 19 Ιούν 2025 12:56
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας! Τη γρατζούνισε κουτάβι και…
Πε, 19 Ιούν 2025 12:24
Αδιανόητα πράγματα και χάος σε πτήση! Οι επιβάτες “πάγωσαν” – Γυναίκα σηκώθηκε από τη θέση της και άρπαξε… (Βίντεο)
Πε, 19 Ιούν 2025 11:25
Αυτά τα ζώδια θα ξεπεράσουν κάθε δυσκολία πριν από το Σαββατοκύριακο – Τελειώνουν όλα…
Πε, 19 Ιούν 2025 10:40
Παλαιό Φάληρο: 800.000 ευρώ έκαναν “φτερά” – Ο πατέρας του γνωστού…
Πε, 19 Ιούν 2025 09:42
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.