Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Κίλι Σφακιανάκη: Αυτό το τραγούδι ακούστηκε στην κηδεία της και λύγισαν όλοι – Πού ήταν ο Νότης;

Σα, 8 Νοέ 2025 17:57

Τα 4 ζώδια που ζουν την καλύτερη φάση της ζωής τους μετά τα 50 – Δεν γερνάνε…

Σα, 8 Νοέ 2025 15:01

Σοκ στην Πάτρα: Έξαλλος ο πατέρας, μετά από αυτό που είδε η κόρη του – Της έδειξαν…

Σα, 8 Νοέ 2025 13:02
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το σωτήριο μέτρο που αν έπαιρνε η κυβέρνηση θα «φρέναρε» τις εξάρσεις στα νησιά

Σα, 3 Ιούλ 2021 07:31 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το στέλεχος των διακοπών (μετάλλαξη Δέλτα) αγαπά το καλοκαίρι και εμείς φαίνεται να είμαστε ξανά ένα βήμα πίσω αγνοώντας για ένα σωτήριο μέτρο.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην έναρξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας για το οποίο αν δεν λάβουμε σήμερα επιπλέον προληπτικά μέτρα τότε απλά θα μετράμε τα «κόκκινα» νησιά και θα αναλύουμε τα ποσοστά αύξησης ανά περιοχή.

Και μην πάει το μυαλό σας σε αστυνομικού τύπου μέτρα και νέες απαγορευτικές διατάξεις. Μακριά από εμάς.

Υπάρχουν κινήσεις – μέτρα, τα γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά δεν λέει (ακόμη) να τα εφαρμόσει.

Για παράδειγμα, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε -μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών-, ότι όσοι ανεμβολίαστοι πολίτες ταξιδεύουν με πλοίο προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί με rapid test ή και PCR.

Από τη Δευτέρα 5/7, λοιπόν, θα πρέπει:

α)Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

β)Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή διαφορετικά επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε ανησυχία και αναβρασμός στην κοινωνία και εύλογα ερωτήματα, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΥΕΝ ζητώντας από του επιβάτες να αποφευχθούν οι σκηνές χάους στα λιμάνια και να τηρούν οι επιβάτες συγκεκριμένες οδηγίες όπως να μεταβαίνουν τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από τον απόπλου του πλοίου.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι αυτό το μέτρο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να «φρενάρει» τα κρούσματα (ειδικά στους hot νησιωτικούς προορισμούς) καθώς βασικός στόχος είναι η άσκηση μιας επιπλέον πίεσης σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι γνωρίζοντες τα της πανδημίας του κορονοϊού.

Και, τι θα μπορούσε να είχε ήδη αποφασιστεί και να βοηθούσε ουσιαστικά ώστε να μπει «φρένο» στην διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων και στην έναρξη του τέταρτου κύματος;

Η δωρεάν διανομή των self τεστ στην ηλικιακή ομάδα 17-35.

Κάθε βδομάδα οι συμπολίτες μας 17 έως 35 ετών να λαμβάνουν δωρεάν τα self τεστ και έτσι με αρνητικό αποτέλεσμα να κινούνται και να ταξιδεύουν ελεύθερα δηλώνοντας τα αποτελέσματα των τεστ στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Είναι άλλωστε ένα δοκιμασμένο μέτρο. «Εξημέρωσε» το τρίτο κύμα, ενώ υπάρχουν δεκάδες αναφορές ότι αποτελεί μαζί με το εμβόλιο το βασικό μας «όπλο» στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στελέχη της πρώτης γραμμής της κυβέρνησης, το υπουργείο Υγείας και αμέτρητες αναφορές από λοιμωξιολόγους και ειδικούς έχουν επισημάνει την σημαντικότητα των self τεστ.

Γιατί λοιπόν, αργούμε σε κάτι που είναι μάλιστα δωρεάν και επιμένουμε σε μια λογική για νέο «χαράτσι» 20 ευρώ ώστε να πραγματοποιούν οι πολίτες τα rapid test.

Η πανδημία και οι μεταλλάξεις είναι «ένα παιχνίδι κυριαρχίας σε ένα περιβάλλον μεταβαλλόμενο» είπε στο iEidiseis καθηγητής επιδημιολογίας και κορυφαίος λοιμωξιολόγος και αποτελεί αξίωμα για την πορεία μας από εδώ και πέρα.

Καταφέραμε να κάνουμε restart με τα self τεστ και να ανοίξουμε την οικονομία με την ευρεία χρήση τους.

Ας δούμε το σήμερα και όχι το αύριο (τον χειμώνα) γιατί όπως είπαμε η «Μετάλλαξη Δέλτα είναι το στέλεχος των διακοπών»!

Πηγή ieidiseis.gr

«φρέναρε» Διάφορα εξάρσεις έπαιρνε κυβέρνηση, μετρό νησιά, σωτήριο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίλι Σφακιανάκη: Αυτό το τραγούδι ακούστηκε στην κηδεία της και λύγισαν όλοι – Πού ήταν ο Νότης;
Σα, 8 Νοέ 2025 17:57
Τα 4 ζώδια που ζουν την καλύτερη φάση της ζωής τους μετά τα 50 – Δεν γερνάνε…
Σα, 8 Νοέ 2025 15:01
Σοκ στην Πάτρα: Έξαλλος ο πατέρας, μετά από αυτό που είδε η κόρη του – Της έδειξαν…
Σα, 8 Νοέ 2025 13:02
Αδιανόητο περιστατικό! Έπιανε το κεφάλι της… – Άνοιξαν τη βαλίτσα και βρήκαν…
Σα, 8 Νοέ 2025 10:41
Τα 4 ζώδια που λαμβάνουν ένα ισχυρό σημάδι από το σύμπαν – “Όλα έρχονται στο φως…”
Σα, 8 Νοέ 2025 10:29
Έκτακτο Ραφήνα: Οικογενειακό δράμα πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού – Όσα αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν ανατριχιαστικά…
Σα, 8 Νοέ 2025 00:52
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.