Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

ΕΦΕΤ: Πασίγνωστο γλυκό αποσύρεται από την ελληνική αγορά – “Μην το καταναλώσετε!” – Είναι το…

Πα, 12 Δεκ 2025 18:36

Τα 3 ζώδια που κάνουν τη μεγάλη ανατροπή πριν φύγει η χρονιά

Πα, 12 Δεκ 2025 18:29

Φοινικούντα: Το τρίτο άτομο που καταζητείται για το φονικό, είναι γιος του πασίγνωστου…

Πα, 12 Δεκ 2025 17:37
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Άσχημα τα νέα για την Κωνσταντινούπολη: Τρομακτική πρόβλεψη γνωστού καθηγητή – Έρχεται σεισμός…

Τε, 23 Απρ 2025 22:25 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μέσα στον τρόμο ζουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης και οι χιλιάδες επισκέπτες, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ.

Ο κόσμος στην περιοχή της Σηλυβρίας, όπου ήταν και το επίκεντρο, έχει ενημερωθεί να μην προσεγγίσει τα σπίτια του τις επόμενες ώρες και παραμένει σε εξωτερικούς χώρους (πάρκα, κήπους κτλ).

Η αίσθηση του φόβου είναι πολύ έντονη γιατί ξυπνούν μνήμες του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ τον Φεβρουάριο του 2023, με τους 55.000 νεκρούς.

Οι σεισμολόγοι μιλούν συνεχώς για έναν ισχυρό σεισμό που μπορεί να χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πολλά οικήματα θα κατέρρεαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

“Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7άρι”, λέει γνωστός Τούρκος καθηγητής
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τούρκος καθηγητής γεωλογίας Dr. Naci Görür είχε προειδοποιήσει ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε, θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά, όπως έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τα 6,2 Ρίχτερ.

“Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά”, είχε πει ο καθηγητής και επανήλθε με αφορμή τα ισχυρά Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κωνσταντινούπολη.

“Το ρήγμα Kumburgaz στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη έχει πολλούς σεισμούς. Είναι διαφορετικών μεγεθών. Αυτοί δεν είναι οι μεγάλοι σεισμοί που περιμένουμε στον Μαρμαρά. Αυξάνουν την πίεση που συσσωρεύεται σε αυτό το ρήγμα. Με άλλα λόγια, το αναγκάζουν να σπάσει. Ο πραγματικός σεισμός εδώ θα είναι μεγαλύτερος και πάνω από 7”, έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

“Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι’ αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ’ όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό.

Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν”, κατέληξε.

İstanbul’da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak…

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) April 23, 2025

Λέκκας: Τα τρία σενάρια – Τι έσωσε την Κωνσταντινούπολη
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, τόνισε πως αυτό που “έσωσε” την Κωνσταντινούπολη και δεν είδαμε τεράστιες υλικές ζημιές, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε τη θραύση ολόκληρου του ρήγματος της Ανατολίας -το οποίο έχει μήκος 60 χλμ. και μπορεί να δώσει ένα σεισμό της τάξεως των 7,5R- αλλά ενός μικρού κομματιού που έδωσε το 6,2.

Τα σενάρια για τις επόμενες ώρες είναι τρία: “Το πρώτο σενάριο είναι αυτός να είναι ο κύριος σεισμός και να έχουμε πλήθος μετασεισμικής ακολουθίας σεισμών. Το δεύτερο σενάριο είναι να έχουμε τον 6,2 και να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, μέχρι 7 περίπου της κλίμακας Ρίχτερ, και το άλλο σενάριο είναι να έχουμε μία ακολουθία της τάξεως των 6 βαθμών, 30 περίπου σεισμοί 6 βαθμούς, έτσι ώστε να μπορέσει να αποσβεστεί η ενέργεια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα”, είπε ο κ. Λέκκας, χαρακτηρίζοντας το κακό σενάριο των 7 Ρίχτερ ως “μη άμεσο”.

– blog άσχημα για γνωστού Διάφορα έρχεται καθηγητή Κωνσταντινούπολη: Νέα πρόβλεψή Σεισμός σεισμός… Τα την τρομακτική
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΕΤ: Πασίγνωστο γλυκό αποσύρεται από την ελληνική αγορά – “Μην το καταναλώσετε!” – Είναι το…
Πα, 12 Δεκ 2025 18:36
Τα 3 ζώδια που κάνουν τη μεγάλη ανατροπή πριν φύγει η χρονιά
Πα, 12 Δεκ 2025 18:29
Φοινικούντα: Το τρίτο άτομο που καταζητείται για το φονικό, είναι γιος του πασίγνωστου…
Πα, 12 Δεκ 2025 17:37
Πολύ δύσκολες ώρες για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη
Πα, 12 Δεκ 2025 16:59
Αδιανόητο περιστατικό! Πήγε σε χριστουγεννιάτικη φάτνη στον δρόμο και έκανε…
Πα, 12 Δεκ 2025 13:16
Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για αυτά τα 3 ζώδια στις 20 Δεκεμβρίου 2025
Πα, 12 Δεκ 2025 12:41
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.