Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έρχονται επικίνδυνες βροχές, μπουρίνια – Ραγδαία αλλαγή! Πότε χαλάει ο καιρός

Σα, 5 Ιούλ 2025 23:26

Κερατσίνι: Σοκάρουν όσα περιγράει η 14χρονη πέρασε τα πάνδεινα στο σπίτι της φρίκης – «Τι να σου πω μαμά, ότι με β@@@@;»

Σα, 5 Ιούλ 2025 21:52

Αστρολογία: Αυτά τα 5 ζώδια θα βιώσουν μια περίοδο επιτυχίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025

Σα, 5 Ιούλ 2025 21:08
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Άκρως ανησυχητική εκτίμηση Τσελέντη: “Το πλέον πιθανό είναι να έχουμε σύντομα…”

Τρ, 4 Φεβ 2025 12:56 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Συνεχίζονται οι σεισμοί στις Κυκλάδες καθώς, όπως έγινε γνωστό, καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 11:09 και σε απόσταση 235 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο Ακης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί ότι ο σεισμογόνος χώρος επεκτείνεται προς τα ΒΑ και είναι φανερό ότι το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού, που μας έδωσε το καταστροφικό σεισμό του 1956, έχει ενεργοποιηθεί.

Η ανάρτηση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Δυστυχώς η σεισμική δραστηριότητα ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ αλλά αντίθετα εντείνει τους ρυθμούς της. Μόνο μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες του Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τους 40 οι σεισμοί μεγαλύτεροι των 4R.

Ο σεισμογόνος χώρος επεκτείνεται προς τα ΒΑ και είναι φανερό ότι το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού που μας έδωσε το καταστροφικό σεισμό του 1956 έχει ενεργοποιηθεί.

Η όλη δραστηριότητα έχει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ακολουθίας και δυστυχώς όσο δε γίνεται ο κύριος σεισμός τόσο θα ΑΥΞΑΝΕΙ και το αναμενόμενο μέγεθός του.

Το χειρότερο σενάριο είναι να φτάσουμε τα μεγέθη του 1956 αλλά το πλέον πιθανό είναι να έχουμε σύντομα τον κυρίως σεισμό, (όχι όπως το Αρκαλοχώρι που είχαμε προσεισμική ακολουθίες 4 μηνών), οπότε θα μπούμε στη καθαρά μετασεισμική φάση ή οποία όμως θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες μέχρι το καλοκαίρι, με δραματικές επιπτώσεις στο τουρισμό του νησιού το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο από συνθήκες δόμησης.

Έχουν γίνει πολεοδομικά εγκλήματα στο νησί υπό την πίεση των ξενοδοχειακών συμφερόντων. Δόθηκαν οικοδομικές άδειες και κτίστηκαν στα Φηρά, στην Οία και αλλαχού, κατασκευές μεγάλου βάρους (Ξενοδοχεία με πισίνες) στα πρανή, στην πλαγιά, στην πλήρη κατηφόρα προς την θάλασσα, κάτω του παραδοσιακού οικισμού, με ψευτοθεμελιώσεις!

Σχετικά τώρα με τα ηφαίστεια είναι και τα δύο (Σαντορίνης κ Κολούμπο) ενεργά και σίγουρα υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με τη σεισμικότητα.

Θα παρακαλούσα τους πολιτικούς (τοπικούς και μη) να μην προκαταβάλουν τους επιστήμονες και να κάνουν σεισμολογικές εκτιμήσεις. Αν θέλουν να προσφέρουν ας πατάξουν τις πολεοδομικές παρανομίες κλείνοντας τα αυτιά τους στα ξενοδοχειακά συμφέροντα και να αφήσουν τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους.

Υπάρχει βέβαια και η μικρή πιθανότητα το φαινόμενο να εκτονωθεί με μεσαίου μεγέθους σεισμούς αλλά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο. Πάντως να γίνει αντιληπτό ότι οι ζωές των κατοίκων είναι πολύ πάνω από τα όποια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Και το νησί μου η Κεφαλλονιά έχει σεισμικότητα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από τη Σαντορίνη και αντίστοιχα απότομα πρανή αλλά έχει τέλειες συνθήκες δόμησης. Ήμαστε σχεδόν άτρωτοι και σε πολύ μεγάλα σεισμικά μεγέθη. Για αυτό λέμε «come to Cephallonia to enjoy earthquakes!». Μακάρι κάποια στιγμή να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για όλη την Ελλάδα.

(**) Την προηγούμενη ανάρτηση μου την είδαν πάνω από 500,000! Άτομα (Από μετρήσεις του FB, δεν εννοώ τα like). Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε να με διαβάζετε. Δεν θα σας διαψεύσω και πάντα όπως όλα τα χρόνια της καριέρας μου θα σας λέω αλήθειες μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές ποδηγετήσεις και συμφέροντα.

«Άκρως «Είναι “Το Ανησυχητική Διάφορα εκτίμηση έχουμε να πιθανό πλέον σύντομα…” Τσελέντη
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχονται επικίνδυνες βροχές, μπουρίνια – Ραγδαία αλλαγή! Πότε χαλάει ο καιρός
Σα, 5 Ιούλ 2025 23:26
Κερατσίνι: Σοκάρουν όσα περιγράει η 14χρονη πέρασε τα πάνδεινα στο σπίτι της φρίκης – «Τι να σου πω μαμά, ότι με β@@@@;»
Σα, 5 Ιούλ 2025 21:52
Αστρολογία: Αυτά τα 5 ζώδια θα βιώσουν μια περίοδο επιτυχίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025
Σα, 5 Ιούλ 2025 21:08
Πανικός σε πτήση της Ryanair: Σήμανε συναγερμός για φωτιά – Επιβάτες πήδηξαν από το…
Σα, 5 Ιούλ 2025 20:54
Αγ. Παρασκευή: Ποιος ήταν ο 43χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου – Στο κάδρο των Αρχών μπαίνει ο…
Σα, 5 Ιούλ 2025 16:17
Zωντανό θρίλερ για νεαρή στο Ίλιον: Επέστρεφε στο σπίτι μετά από βόλτα με φίλους, άκουσε ουρλιαχτά, γύρισε και “πάγωσε” βλέποντας…
Σα, 5 Ιούλ 2025 14:54
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.