Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Επικαιρότητα

Τσίπρας ΑΝΤ1 Παπαδάκης: Η ατυχής ατάκα για την πλατφόρμα για την AstraZeneca

Τσίπρας ΑΝΤ1 Παπαδάκης: «Η πλατφόρμα για την AstraZeneca άνοιξε για να ξεστοκάρουμε»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καν διαπιστώσει ότι «δεν πάμε καλά». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο η χώρα είχε 600 νεκρούς ενώ από τον Νοέμβριο και μετά οι θάνατοι έχουν φτάσει τις 10 χιλιάδες. «Αν δεν διαπιστώνεις ότι δεν πάμε καλά, έχοντας, μάλιστα το πιο μεγάλο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, ότι η λογική του ακορντεόν, που έχει εφαρμόσει όλη η Ευρώπη, απέτυχε παταγωδώς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ανοίξουμε, δεν πάει άλλο, χωρίς όμως να δίνουμε την αίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία καθώς, όπως είπε, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Το lockdown, οι τουρίστες και τα sms

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα στους τουρίστες πέρυσι το καλοκαίρι και «θέρισε» εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα. Η αίσθηση της ανεμελιάς ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε πως είχαμε εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία την ώρα που η κυβέρνηση του Σύριζα είχε αφήσει όπως είπε έτοιμο διαγωνισμό για 1000 λεωφορεία. «Μας έλεγαν δεν κολλάει στα ΜΜΜ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο είχαμε 10.000 νεκρούς. Κι όλα αυτά συνέβησαν έχοντας το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό lockdown σε όλη την Ευρώπη. Να δούμε πώς είναι τα πράγματα και να βγούμε να πούμε τι έφταιξε. Κάτι δεν πάει καλά. Η διαρκής μακάβρια σύγκριση με τον αριθμό των θανάτων… διότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με 10 εκατ. πολίτες προφανώς θα έχει μικρότερο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν από μία άλλη χώρα που έχει 100 εκατ. όταν όμως κάνεις τη σύγκριση ανά ένα εκατ. πληθυσμού βλέπεις ότι η Ελλάδα είναι τις τελευταίες πενήντα ημέρες από αρχές Μαρτίου είναι πρώτη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιο πάνω από τις ΗΠΑ, πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία».

Η λογική του lockdown είναι το εύκολο. Εμείς έχουμε από το Νοέμβριο και μετά τα πάντα κλειστά. Εχουμε τα σχολεία κλειστά, την εστίαση κλειστή. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα αυτό. Γιατί να στείλω sms για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα;» είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει «λογική επιτήρησης και αυταρχισμού χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του χαρακτήρισε αναποτελεσματικό το μέτρο του ακορντεόν και είπε: «Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει θα ανοίξω σε 15 ημέρες. Και που ξέρει τις υγειονομικές συνθήκες σε 15 ημέρες; Το είπε καμία επιτροπή; Άρα τις αποφάσεις τις παίρνουν μοναχοί τους. Η αλήθεια είναι πάντοτε αυτή που χρειάζεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Θα έπρεπε να πούμε «πρέπει να ανοίξουμε γιατί δεν πάει άλλο» γιατί αποτύχαμε. Όλο το μοντέλο του ακορντεόν είναι ένα μοντέλο αναποτελεσματικό».

Τσίπρας για νέους

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε».

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίκα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον Κορωνοιο και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

 

«Άλλαξαν το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για να υπάρξει πελατεία στα ιδιωτικά»

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές στην Παιδεία και είπε: «Οι μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες, Έρχεται η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα των πανελλαδικών μεσούσης της πανδημίας», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άλλαξε το σύστημα εισαγωγής για να υπάρξει πελατεία την επόμενη χρονιά σε όσους δραστηριοποιούνται στο σύστημα εκπαίδευσης».

Υπερασπίστηκε τις δηλώσεις Τζανακόπουλου

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις» στη δημόσια διοίκηση είπε: «Απευθύνομαι και στην σημερινή κυβέρνηση να κάτσουμε μαζί να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς». Δεν γνωρίζετε εσείς ότι υπάρχει παραδικαστικό; Ότι μέσα στην αστυνομία υπάρχει διαπλοκή της νύχτας και επίορκοι αστυνομικοί;» και πρόσθεσε: «Δεν τα είδα; Δεν ξέρω τι τράβηξα ως πρωθυπουργός που είχα ανθρώπους που επικοινωνούσαν πρώτα με την Τρόικα και μετά με εμένα;» και πρόσθεσε ακόμη «Η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας πάσχει είναι ασθενής έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας πάσχει είναι ασθενής έχει πολύ μεγάλα προβλήματα».