Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Προσοχή! Αυτά τα ψάρια έφτασαν στις ελληνικές θάλασσες και δαγκώνουν

Τρ, 9 Ιούν 2026 11:08

Σπιτικό παγωτό σαν ζαχαροπλαστείου: Τρως βελούδο! Αυτό είναι το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν

Τρ, 9 Ιούν 2026 10:46

Σε σοκ η Καστοριά! Αρχαία τραγωδία με 16χρονο και αρκούδα

Τρ, 9 Ιούν 2026 10:37
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τζανάκης στο «Επτά»: Τα εμβόλια που «νικούν» τη μετάλλαξη Δέλτα – Ο «ασθενής μηδέν» και τα κρούσματα στην Κρήτη

Σα, 26 Ιούν 2021 16:43 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού είναι απειλητική, ωστόσο δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» και τον διευθυντή του ertnews.gr, Τάσο Οικονόμου.

«Όπως την βρετανική μετάλλαξη, έτσι κι αυτήν θα την αντιμετωπίσουμε» σημείωσε, λέγοντας πως είναι απειλητική, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της. Όπως εξήγησε: «Κάποιος που εμολύνετο με το πρώτο στέλεχος μόλυνε δύο άτομα, ενώ με αυτή τη μετάλλαξη θα μολύνει τέσσερα». Επίσης, είπε ότι η εν λόγω μετάλλαξη έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» το ανοσοποιητικό σύστημα νέων ατόμων και παιδιών με συνέπεια να προσβάλει τις πολύ νεαρές ηλικίες. Πρόσθεσε δε, ότι διπλασιάζεται ο αριθμός των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο με σοβαρή νόσο.

Ερωτηθείς για το αν η νέα μετάλλαξη αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ο κ. Τζανάκης έκανε γνωστό ότι τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer, βάσει μελετών, την αντιμετωπίζουν επιτυχώς. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ειδικά τη βαριά νόσο και τη διασωλήνωση την αντιμετωπίζουν σχεδόν 100%, ενώ αντιμετωπίζουν και τη διαδικασία αποφυγής της μόλυνσης, με λίγο χαμηλότερα ποσοστά απ’ ότι με το πρωτογενές στέλεχος.

Σε ότι αφορά αυτά της Moderna και της Johnson & Johnson, ο καθηγητής γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματα των σχετικών μελετών αναμένονται.

«Όσοι εμβολιάζονται, πρακτικά είναι προφυλαγμένοι. Όποιο κύμα ξεσπάσει εξαιτίας του στελέχους Δέλτα, αυτό θα αφορά βασικά σε ποσοστό 90-95% τους ανεμβολίαστους» επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανό κίνδυνο λόγω αφίξεων τουριστών από τη Βρετανία που αντιμετωπίζει έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι οι Βρετανοί είναι σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένοι και άρα σχετικά ασφαλείς.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη

Αναφορικά με πιθανή σύνδεση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, στην Κρήτη, με την έλευση των βρετανών τουριστών, ο ίδιος είπε ότι από τα περίπου δέκα πέντε κρούσματα στην Κρήτη μόνο ένα απεδείχθη ότι αφορούσε Ρώσο τουρίστα. Ενώ πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα αφορούσαν νεαρούς κάτω από 30 ετών, μεταξύ 18 και 25 ετών οι περισσότεροι, που φαίνονται να φέρουν αυτή τη μετάλλαξη. Δεν έχει βρεθεί ο “ασθενής μηδέν” ακόμα, αλλά μάλλον θα πρόκειται για κάποιον ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα, ήρθε στην Κρήτη και έφερε τον ιο στους υπόλοιπους».

Πηγή: ΕΡΤ

«ασθενής «νικούν» Δέλτα Διάφορα εμβόλια Επτά Κρήτη: κρούσματα μετάλλαξη μηδέν στην Τζανάκης
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσοχή! Αυτά τα ψάρια έφτασαν στις ελληνικές θάλασσες και δαγκώνουν
Τρ, 9 Ιούν 2026 11:08
Σπιτικό παγωτό σαν ζαχαροπλαστείου: Τρως βελούδο! Αυτό είναι το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν
Τρ, 9 Ιούν 2026 10:46
Σε σοκ η Καστοριά! Αρχαία τραγωδία με 16χρονο και αρκούδα
Τρ, 9 Ιούν 2026 10:37
Δολοφονία Ρόδος: Μαθεύτηκε! Αυτός είναι ο λόγος που κ@@@@@ τον συγκάτοικό του, ενώ καθάριζε πατάτες
Τρ, 9 Ιούν 2026 09:44
9/6: Αυτά τα ζώδια θα “κολλήσουν” – Θα αντικρίσουν την αλήθεια, χωρίς φίλτρα!
Τρ, 9 Ιούν 2026 09:36
“Λύθηκε” το μυστήριο! Αυτός είναι ο λόγος της έντονης μυρωδιάς σε όλη την Αττική
Τρ, 9 Ιούν 2026 09:32
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.