Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καθαρά Δευτέρα 2026: Πότε έρχεται το πρώτο τριήμερο – Όλες οι αργίες της χρονιάς

Σα, 24 Ιαν 2026 10:47

Σε αυτά τα 3 ζώδια το σύμπαν θα δώσει τύχη, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου

Σα, 24 Ιαν 2026 09:31

“Kάποιος κάτι του έκανε” – Η νέα μαρτυρία φίλου του γιατρού – Η συνομιλία πριν εξαφανιστεί

Σα, 24 Ιαν 2026 09:22
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μεγάλος σάλος με το συνέδριο γονιμότητας

Κυ, 13 Ιούν 2021 09:48 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τσουνάμι αντιδράσεων προκλήθηκε από το σεξιστικό και με πλήθος στερεότυπων βίντεο για ένα συνέδριο «γονιμότητας». Το πλήθος των αντιδράσεων ανάγκασε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να αποσύρει την αιγίδα.

Όπως ανακοινώθηκε: «H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021».

Το βίντεο με το που άρχισε να προβάλλεται προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτές και της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Από το διαφημιστικό βίντεο του Συνεδρίου, μάθαμε πως οι γυναίκες ευθύνονται και για την υπογεννητικότητα.

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και την καριέρα της, αναβάλλοντας το σημαντικότερο πράγμα για το οποίο προορίζεται, την μητρότητα. Ξαφνικά ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41.

Μπροστά από αυτήν την «εφιαλτική» τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της αλήθειας να λέει:

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

«Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

Στο κείμενο παρουσίασης αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά».

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Έγραψε: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Πηγή ieidiseis

γονιμότητας Διάφορα μεγάλος Σάλος συνέδριο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθαρά Δευτέρα 2026: Πότε έρχεται το πρώτο τριήμερο – Όλες οι αργίες της χρονιάς
Σα, 24 Ιαν 2026 10:47
Σε αυτά τα 3 ζώδια το σύμπαν θα δώσει τύχη, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου
Σα, 24 Ιαν 2026 09:31
“Kάποιος κάτι του έκανε” – Η νέα μαρτυρία φίλου του γιατρού – Η συνομιλία πριν εξαφανιστεί
Σα, 24 Ιαν 2026 09:22
Έκαναν νούμερα που έφεραν τον Κουίκ στον Λιάγκα; Πάτωσαν ή ανέβηκαν;
Σα, 24 Ιαν 2026 09:12
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία – Αισθητός στην Ελλάδα
Σα, 24 Ιαν 2026 00:42
5 τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα από τις ρυτίδες στα χείλη – Το κόλπο για να μην φαίνονται
Πα, 23 Ιαν 2026 21:40
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.