Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ένα φαγητό που δεν πρέπει να τρώμε στα εστιατόρια – Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς σερβίρουν τα υπολείμματα και δεν παίρνουμε χαμπάρι

Πε, 16 Απρ 2026 18:40

Κεφαλονιά – Υπόθεση Μυρτούς: Νέα δεδομένα φωτιά! Η βιντεοκλήση στην Πρέβεζα το μοιραίο βράδυ και όσα άκουσε 66χρονος…

Πε, 16 Απρ 2026 18:34

Ανακαλούνται air fryers – Προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πε, 16 Απρ 2026 18:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Βασιλακόπουλος: Αναγκαίο φέτος το εμβόλιο της γρίπης – Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση

Τρ, 28 Σεπ 2021 11:42 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Για τα δεδομένα που ισχύουν σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την τωρινή επιδημιολογική εικόνα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, φέτος, λόγω του ανοίγματος της κοινωνίας, είναι αναγκαίο να γίνει εμβολιασμός κατά της γρίπης, ιδίως από όσους δεν το πραγματοποίησαν πέρυσι.

 

Εξήγησε πως την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν κατά της πανδημίας, αλλά και χάρη στα 4 εκατ. εμβόλια που έγιναν κατά της γρίπης. “Επειδή δεν υπήρχε γρίπη πέρυσι δεν υπήρχαν και άτομα με φυσική ανοσία στη γρίπη, μόνο στους εμβολιασμένους υπήρχαν ποσοστά ανοσίας”, είπε ο καθηγητής.

 

Σχετικά με το συνδυασμό της 3ης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορονοϊού και το εμβόλιο γρίπης, ο καθηγητής επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να χορηγηθούν και τα δύο ταυτόχρονα, ωστόσο συμβουλεύει να υπάρχει κάποια χρονική απόσταση μεταξύ των εμβολίων.

 

“Ιατρικά μπορεί να συμβεί, απλά όταν εμβολιάζω προσπάθω να διεγείρω το ανοσοποιητικό προς μια κατεύθυνση , δεν έχει νόημα να το διεγείρω ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις. Κανείς δεν θα πάθει τίποτα αν τα κάνει ταυτόχρονα. Καλό θα ήταν όμως να γίνουν με απόσταση 15 ημερών”.

 

Αναφορικά με την διενέργεια τεστ αντισωμάτων στην οποία προβαίνουν αρκετοί για να μετρήσουν το ποσοστό ανοσίας τους , ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται να μετράμε αντισώματα, καθώς ελάχιστα από αυτά μπορούν να μας δείξουν ποια εμποδίζουν την είσοδο του ιού στον οργανισμό και δεν μετράται η κυτταρική ανοσία. “Δεν έχει δοθεί τέτοια οδηγία γιατί δεν είναι χρήσιμη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά οι διασωληνωμένοι μειώνονται και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι χάνουν την μάχη με τον ιό. “Βλέπουμε όμως ότι οι μονάδες δεν ανατροφοδοτούνται με ασθενείς”, πρόσθεσε.

 

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση αλλά να μην ευφησυχάζουμε, καθώς υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει.

αναγκαίο Βασιλακόπουλος γρίπης Διάφορα δόση εμβόλιο ισχύει συνδυαστεί τρίτη φέτος
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα φαγητό που δεν πρέπει να τρώμε στα εστιατόρια – Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς σερβίρουν τα υπολείμματα και δεν παίρνουμε χαμπάρι
Πε, 16 Απρ 2026 18:40
Κεφαλονιά – Υπόθεση Μυρτούς: Νέα δεδομένα φωτιά! Η βιντεοκλήση στην Πρέβεζα το μοιραίο βράδυ και όσα άκουσε 66χρονος…
Πε, 16 Απρ 2026 18:34
Ανακαλούνται air fryers – Προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές
Πε, 16 Απρ 2026 18:15
Αυτά τα 3 ζώδια έχουν κάτι κοινό! Είναι γεννημένοι αρχηγοί! Δεν φοβούνται αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι…
Πε, 16 Απρ 2026 14:28
Φρίκη και αηδία στη Θεσσαλονίκη! Ο θείος, η 5χρονη και το εξοχικό, προκαλούν νέο σοκ!
Πε, 16 Απρ 2026 12:27
Θάνατος 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά: Ανατροπή για όσα γνωρίζαμε! Βρήκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου…
Πε, 16 Απρ 2026 12:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.