Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Αντίστροφη μέτρηση – Πώς και πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων

Δε, 29 Ιούν 2026 20:10

Τι αλλάζει από την Τετάρτη στην αγορά για εκατομμύρια καταναλωτές;

Δε, 29 Ιούν 2026 19:50

Λευκάδα: Περιστατικό που σοκάρει στους καταρράκτες στο Νυδρί – Όλοι οι επισκέπτες κρατούσαν τα κεφάλια τους

Δε, 29 Ιούν 2026 18:56
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται lockdown.Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα.

Τε, 24 Νοέ 2021 21:22 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Δεν απέκλεισε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της πανδημίας που μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε lockdown, σε περίπτωση που αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα.

Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας νέας καραντίνας, πρέπει οι πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ενώ η “κόκκινη γραμμή” αποτελεί η κατάσταση στο σύστημα υγείας, αν δεν υπάρχουν παραδείγματος χάριν ΜΕΘ για να νοσηλευτούν άνθρωποι.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολα τα Χριστούγεννα που έρχονται και επισήμανε ότι όλα εξαρτώνται από την συμπεριφόρα μας σαν οργανωμένη κοινωνία. Όπως είπε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε μια νόσο που μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την αναπνοή συνεπώς πρέπει να προφυλαχθεί ο καθένας από εμάς και η κοινωνία συνολικά με την εφαρμογή των τριών όπλων που έχουμε: τον εμβολιασμό, τις μάσκες και τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα τεστ που πρέπει να γίνονται για να εντοπίζονται τα κρούσματα και οι φορείς.

 

Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε πως όσο υπάρχει αριθμός ανόσων που είναι ευάλωτοι στον ιό και όσο έχουμε ανεμβολίαστους, τόσο τα κρούσματα αυξάνονται.

Πότε κορυφώνεται το τέταρτο κύμα

Ερωτηθείς για την κορύφωση του κύματος, εξήγησε, πως ένα κύμα κρατάει δύο – τρεις μήνες και πως αυτό που βιώνουμε τώρα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα το οποίο εκτιμά πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει τελειώσει. Ωστόσο, σημείωσε πως πάντα ο ιός μας εκπλήσσει αλλάζοντας την συμπεριφορά του.

 

Για τις εκτιμήσεις συναδέλφων του ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 11.000 στην κορύφωση της πανδημίας σχολίασε πως ο ίδιος αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις και πως πιστεύει ότι εξαρτάται και από την συμπεριφορά του καθενός.

Σχετικά με το πως θα επιλέγεται ο ασθενής για την θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα γίνεται αυτή η χορήγηση.

 

Ωστόσο, ο κ. Βατόπουλος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σύγκριση της συγκεκριμένης θεραπείας με το εμβόλιο και ότι αυτά τα φάρμακα δεν είναι για να προλάβουν την πανδημία αλλά για τους αρρώστους ενώ το μήνυμα είναι να μην έχουμε κρούσματα. “Η πρόληψη είναι το θέμα” είπε χαρακτηριστικά.

lockdown.Δύσκολα αποκλείεται Βατόπουλος: Διάφορα φετινά Χριστούγεννα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Αντίστροφη μέτρηση – Πώς και πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων
Δε, 29 Ιούν 2026 20:10
Τι αλλάζει από την Τετάρτη στην αγορά για εκατομμύρια καταναλωτές;
Δε, 29 Ιούν 2026 19:50
Λευκάδα: Περιστατικό που σοκάρει στους καταρράκτες στο Νυδρί – Όλοι οι επισκέπτες κρατούσαν τα κεφάλια τους
Δε, 29 Ιούν 2026 18:56
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Η αποκάλυψη της συντρόφου του 26χρονου Ολύμπιου που φέρνει τα πάνω κάτω – “Δεν τον άφηνε να κοιμηθεί”
Δε, 29 Ιούν 2026 18:35
Δούσης: Υποκλίνονται όλοι! Τα είπε όλα με 3 λέξεις για τον γάμο της Οικονομάκου
Δε, 29 Ιούν 2026 17:02
Ανατροπή σκηνικού του καιρού στη χώρα – Πότε “σπάει” ο καύσωνας και σε ποιες περιοχές “έρχονται” έντονα φαινόμενα
Δε, 29 Ιούν 2026 16:16
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.