Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Πυροβολισμοί και ένας νεκρός σε ξενοδοχείο στην περιοχή του…

Τε, 15 Οκτ 2025 23:09

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με πατέρα και φίλη της κόρης του – Της έκανε τον…

Τε, 15 Οκτ 2025 20:26

Τα 3 άτυχα ζώδια του 2026 -Θα δοκιμαστούν περισσότερο από όλους

Τε, 15 Οκτ 2025 18:41
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Βούλα:15χρονο κορίτσι πήγαινε στο σχολείο του και ένας οδηγός……

Πε, 12 Ιαν 2023 09:57 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Βούλα:15χρονο κορίτσι πήγαινε στο σχολείο του και ένας οδηγός……

Ακόμα δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της 15χρονης
Μια 15χρονη μαθήτρια παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης στην συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Πειραιώς στη Βούλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κορίτσι παρασύρθηκε, ενώ ήταν πεζή, στην προσπάθειά της να περάσει απέναντι τον δρόμο προκειμένου να πάει στο σχολείο της, περίπου στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος που χτύπησε το παιδί εξαφανίστηκε από το σημείο.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η 15χρονη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα οφείλεται στο αλκοόλ
Τα ευρήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ETSC) φανερώνουν ότι το 23-25% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα υπολογίζεται πως σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, ποσοστό αντίστοιχο με την πλειονότητα των χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει αλκοόλ – και στο αίμα τους υπάρχει ποσότητα αλκοόλ μεταξύ 0,3 – 0,5 γραμμάρια/λίτρο – έχουν 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, ενώ αν η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα είναι μεταξύ 0,6 – 1 γραμμάρια/λίτρο, τότε η πιθανότητα εκτοξεύεται 48 φορές.

Επίσης, οι πιθανότητες να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ένας οδηγός όταν έχει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μεταξύ 1 – 1,5 γραμμάρια/λίτρο είναι 380 φορές μεγαλύτερη από αυτήν όταν οδηγεί χωρίς την επήρεια αλκοόλ.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της απομείωσης των αντανακλαστικών εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Ακόμη και ένα «αθώο» ποτήρι κρασί μπορεί να μειώσει τα αντανακλαστικά ενός οδηγού κατά 50%.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο (εξαιτίας του σωματότυπου), οι διαφορές αυτές είναι ελάχιστες. Ενας οδηγός που έχει καταναλώσει ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ – ένα ποτήρι κρασί – ο χρόνος αντίδρασής του αυξάνεται στα 0,5 δευτερόλεπτα ενώ, με λίγο παραπάνω αλκοόλ, ο χρόνος αντίδρασής του αυξάνεται στο 1,1 – 1,3 δευτερόλεπτο.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η αντίδρασή του σε ένα έκτακτο φρενάρισμα, αυξάνεται κατά 25 – 30 μέτρα αν κινείται με μια ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη απόσταση αντίδρασης μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Βούλα:15χρονο Διάφορα Ένας κορίτσι οδηγός…… πήγαινε σχολείο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Πυροβολισμοί και ένας νεκρός σε ξενοδοχείο στην περιοχή του…
Τε, 15 Οκτ 2025 23:09
Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με πατέρα και φίλη της κόρης του – Της έκανε τον…
Τε, 15 Οκτ 2025 20:26
Τα 3 άτυχα ζώδια του 2026 -Θα δοκιμαστούν περισσότερο από όλους
Τε, 15 Οκτ 2025 18:41
Καιρός: Τι θα γίνει το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου; – Αλλαγή σκηνικού τα επόμενα 24ωρα – Ποιες περιοχές θα…
Τε, 15 Οκτ 2025 18:39
Τίτλοι τέλους για πασίγνωστο κανάλι που μεγάλωσε γενιές και γενιές – Ρίχνει μαύρο μετά από 44χρόνια
Τε, 15 Οκτ 2025 12:59
Πολύ δύσκολες στιγμές για τη Φωτεινή Πετρογιάννη – Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Πέθανε ξαφνικά ο…
Τε, 15 Οκτ 2025 10:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.