Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Το Ιράν χτύπησε το “διαμάντι” του Κατάρ – “Ούτε στα πιο τρελά όνειρα…”

Πε, 19 Μαρ 2026 22:46

Το Σύμπαν κάνει επανεκκίνηση και ευνοεί 3 ζώδια με τύχη! Οι κόποι τους δικαιώνονται!

Πε, 19 Μαρ 2026 21:57

Ελλάδα: Αφθώδης πυρετός – Σε καραντίνα αυτή η περιοχή! – Ακατάλληλα ζώα, γάλα, κρέας και…

Πε, 19 Μαρ 2026 21:52
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Washington Post: Ηχητικό ντοκουμέντο με τον Τραμπ να πιέζει εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να αλλάξει τα αποτελέσματα

Δε, 4 Ιαν 2021 20:00 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» επαρκείς ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία, σύμφωνα με την ηχητική καταγραφή ενός τηλεφωνήματος χθες Σάββατο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Washington Post, σε μια προσπάθεια του Τραμπ να προωθήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Η Washington Post, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ενός Ρεπουμπλικανού, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Ραφενσμπέργκερ και ο νομικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Τραμπ και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι αποτελεί μια δίκαιη και σωστή εκλογική διαδικασία. Τα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post, το επιβεβαιώνουν.

«Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι», λέει ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της ηχογράφησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. «Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναυπολόγισες» τις ψήφους.

«Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία», αναφέρει ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας πως δεν «υπάρχει περίπτωση» να έχει χάσει την πολιτεία.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο του Ραφενσπέργκερ δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσει. Το γραφείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν δεν έχει σχολιάσει σχετικά. / Washington Post / TO BHMA

HXHTIKO

 

Washington αλλάξει αξιωματούχο αποτελέσματα Διάφορα εκλογικό Ηχητικό ντοκουμέντο πιέζει Τζόρτζια Τραμπ!
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν χτύπησε το “διαμάντι” του Κατάρ – “Ούτε στα πιο τρελά όνειρα…”
Πε, 19 Μαρ 2026 22:46
Το Σύμπαν κάνει επανεκκίνηση και ευνοεί 3 ζώδια με τύχη! Οι κόποι τους δικαιώνονται!
Πε, 19 Μαρ 2026 21:57
Ελλάδα: Αφθώδης πυρετός – Σε καραντίνα αυτή η περιοχή! – Ακατάλληλα ζώα, γάλα, κρέας και…
Πε, 19 Μαρ 2026 21:52
Ίσως είναι η κορυφαία του 2026: Η ταινία-έπος που θα συζητάμε για μήνες…
Πε, 19 Μαρ 2026 21:43
Φθιώτιδα: Συγκλονιστικό παιχνίδι της μοίρας για τον νεαρό πατέρα που σκοτώθηκε – Η μοίρα της οικογένειας
Πε, 19 Μαρ 2026 21:14
Αυτά τα 3 ζώδια θα έχουν μεγάλα κέρδη, μέχρι το τέλος του μήνα! Τους “κολλάει” η τύχη σαν μαγνήτης
Πε, 19 Μαρ 2026 15:38
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.