Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ο Τσίπρας δίνει “στεγνά” τον Τάιλερ στο βιβλίο του – Η απίστευτη ερώτηση που έκανε στην Μπαζιάνα – “Μη χρησιμοποιείς…”

Δε, 24 Νοέ 2025 15:26

Φρίκη στα Πετράλωνα – Παιδιά υπέφεραν από τον πατέρα – “τέρας και τη μητέρα τους – Αισχρά όσα τα έβαζαν να κάνουν

Δε, 24 Νοέ 2025 14:04

Τα τρία πιο τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου – Η χρονιά τελειώνει με τον καλύτερο τρόπo

Δε, 24 Νοέ 2025 12:06
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ξεσπά η Ελεονώρα Μελέτη: «Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική και αφορά σε όλους»

Δε, 19 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή και μια πιο «πατριαρχική κοινωνία” από την σύγχρονη που ζούμε.

Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του ( παππού μου) και τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κ αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως. Που θέλω να καταλήξω.

Γίνεται ένα συμβάν και ξεκινάμε τη διχαστική τοποθέτηση: πατριαρχία, φεμινισμός, άνδρες, γυναίκες, εμβολιασμένοι , ανεμβολίαστοι, μαύροι, άσπροι… Δεν είναι εκεί η απάντηση. Η σαπίλα της κοινωνίας οικουμενικά δεν είναι ή το ΕΝΑ ή το ΑΛΛΟ. Η σαπίλα της κοινωνίας Είναι συνολική και αφορά σε όλους. Η σαπίλα της κοινωνίας έχει αρχή στα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. Τα απολιθωμένα στερεότυπα που για στερεοτυπικούς λόγους αναπαράγονται στερεοτυπικά.

Και διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά. Τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά. Και μεταδίδονται το ίδιο σε άντρες και γυναίκες. Κάποια σε άντρες. Κάποια σε γυναίκες. Και αλλά και στους δυο. Τα στερεότυπα πρέπει να χτυπήσουμε. Και να τα χτυπήσουμε στη καρδιά. Όχι όμως δημιουργώντας αλλά στερεότυπα. Γιατί και αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άλλες ανισορροπίες που επίσης θα μεταγγιστούν σε επόμενες γενιές.

Η σαπίλα της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της σκέψης και της παιδείας των ανθρώπων. Και εμείς οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τρόπο να ισορροπούμε μεταξύ μας με αγάπη, ενσυναίσθηση και σεβασμό, και όχι να διχαζόμαστε με τη πρώτη ευκαιρία», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

«Είναι eλεονώρα αφορά Διάφορα κοινωνίας Μελέτη: Ξεσπά όλους σαπίλα συνολική
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τσίπρας δίνει “στεγνά” τον Τάιλερ στο βιβλίο του – Η απίστευτη ερώτηση που έκανε στην Μπαζιάνα – “Μη χρησιμοποιείς…”
Δε, 24 Νοέ 2025 15:26
Φρίκη στα Πετράλωνα – Παιδιά υπέφεραν από τον πατέρα – “τέρας και τη μητέρα τους – Αισχρά όσα τα έβαζαν να κάνουν
Δε, 24 Νοέ 2025 14:04
Τα τρία πιο τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου – Η χρονιά τελειώνει με τον καλύτερο τρόπo
Δε, 24 Νοέ 2025 12:06
Σοκ στη Σερβία! – Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Έλληνας που…
Δε, 24 Νοέ 2025 10:52
Θλίψη στους ηθοποιούς! Πέθανε, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, ο γνωστός ηθοποιός…
Δε, 24 Νοέ 2025 10:48
Σοκαριστικό ατύχημα για τον Σάκη Ρουβά – “Πάγωσαν” οι θαμώνες – Έπεσε από τη σκηνή (Βίντεο)
Δε, 24 Νοέ 2025 10:12
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.