Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καιρός: Τι χειμώνα να περιμένουμε, σύμφωνα με γνωστό μετεωρολόγο

Πε, 27 Αυγ 2026 19:32

Ένταση σε πτήση από Σκιάθο – Απίστευτο περιστατικό – “Εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εγώ αποφασίζω”

Πε, 27 Αυγ 2026 19:28

Ελλάδα: Το παιχνίδι με το ανιψάκι του στην παραλία κατέληξε σε εφιάλτη – Τραγικό…

Πε, 27 Αυγ 2026 16:50
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ξεσπά η Ελεονώρα Μελέτη: «Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική και αφορά σε όλους»

Δε, 19 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή και μια πιο «πατριαρχική κοινωνία” από την σύγχρονη που ζούμε.

Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του ( παππού μου) και τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κ αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως. Που θέλω να καταλήξω.

Γίνεται ένα συμβάν και ξεκινάμε τη διχαστική τοποθέτηση: πατριαρχία, φεμινισμός, άνδρες, γυναίκες, εμβολιασμένοι , ανεμβολίαστοι, μαύροι, άσπροι… Δεν είναι εκεί η απάντηση. Η σαπίλα της κοινωνίας οικουμενικά δεν είναι ή το ΕΝΑ ή το ΑΛΛΟ. Η σαπίλα της κοινωνίας Είναι συνολική και αφορά σε όλους. Η σαπίλα της κοινωνίας έχει αρχή στα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. Τα απολιθωμένα στερεότυπα που για στερεοτυπικούς λόγους αναπαράγονται στερεοτυπικά.

Και διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά. Τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά. Και μεταδίδονται το ίδιο σε άντρες και γυναίκες. Κάποια σε άντρες. Κάποια σε γυναίκες. Και αλλά και στους δυο. Τα στερεότυπα πρέπει να χτυπήσουμε. Και να τα χτυπήσουμε στη καρδιά. Όχι όμως δημιουργώντας αλλά στερεότυπα. Γιατί και αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άλλες ανισορροπίες που επίσης θα μεταγγιστούν σε επόμενες γενιές.

Η σαπίλα της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της σκέψης και της παιδείας των ανθρώπων. Και εμείς οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τρόπο να ισορροπούμε μεταξύ μας με αγάπη, ενσυναίσθηση και σεβασμό, και όχι να διχαζόμαστε με τη πρώτη ευκαιρία», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

«Είναι eλεονώρα αφορά Διάφορα κοινωνίας Μελέτη: Ξεσπά όλους σαπίλα συνολική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Τι χειμώνα να περιμένουμε, σύμφωνα με γνωστό μετεωρολόγο
Πε, 27 Αυγ 2026 19:32
Ένταση σε πτήση από Σκιάθο – Απίστευτο περιστατικό – “Εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εγώ αποφασίζω”
Πε, 27 Αυγ 2026 19:28
Ελλάδα: Το παιχνίδι με το ανιψάκι του στην παραλία κατέληξε σε εφιάλτη – Τραγικό…
Πε, 27 Αυγ 2026 16:50
Έγκλημα στη Σύρο: Σοκαριστικό το νέο βίντεο – Ουρλιαχτά, κραυγές και…
Πε, 27 Αυγ 2026 15:47
Το Σύμπαν “χαρίζει” τύχη σε 3 ζώδια τον Σεπτέμβριο – Επιστρέφει το χαμόγελο στα χείλη τους
Πε, 27 Αυγ 2026 15:44
Αδιανόητο περιστατικό σε ΚΤΕΛ – Η επιβάτιδα, η γάτα και το ταξίδι μέχρι την Αθήνα
Πε, 27 Αυγ 2026 10:05
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.