Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κώστα Πάσσαρη

Πα, 14 Αυγ 2026 00:31

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αλλάζουν όλα – Απρόσμενες εξελίξεις για αυτά τα 3 ζώδια

Πα, 14 Αυγ 2026 00:23

14 Αυγούστου: Αυτά τα 2 ζώδια ξεχωρίζουν – Παίρνουν σημαντικές αποφάσεις

Πα, 14 Αυγ 2026 00:20
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Υποχρεωτικό το τρίτο εμβόλιο για το πιστοποιητικό.

Τρ, 28 Δεκ 2021 23:28 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας και της πρώτης δόσης

 

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 60 ετών ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση COVID, 7 μήνες μετά την τελευταία τους δόση. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν περάσει 7 μήνες από την τελευταία τους δόση COVID και δεν έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Επομένως, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ο Υπουργός Υγείας μετά από ερώτηση για επέκταση του σχετικού μέτρου παραδέχτηκε ότι πράγματι εξετάζεται η έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού.

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επέκταση του μέτρου στο μέλλον. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα συμβεί. «Το εξετάζουμε και είναι κάτι το οποίο σίγουρα στην πορεία θα εφαρμοστεί αλλά ψάχνουμε το χρονικό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που υπάρχουν και από τις επιχειρησιακές δυνατότητες, ώστε να μπορεί ο άλλος να κλείσει το ραντεβού του.

 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το τρίτο εμβόλιο να γίνεται υποχρεωτικό για την διατήρηση του πιστοποιητικού μετά τους 7 μήνες από την 1η Φεβρουαρίου και μετά. Αν μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, ο πολίτης, ανεξάρτητα από την ηλικία του, δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση, τότε θα θεωρείται ανεμβολίαστος. Με την κίνηση αυτή, θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της καμπάνιας για την χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω το συλλογικό τείχος ανοσίας.

 

Τέλος, ο κ. Πλεύρης, δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας και της πρώτης δόσης.

Διάφορα εμβόλιο πιστοποιητικό τρίτο υποχρεωτικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κώστα Πάσσαρη
Πα, 14 Αυγ 2026 00:31
Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αλλάζουν όλα – Απρόσμενες εξελίξεις για αυτά τα 3 ζώδια
Πα, 14 Αυγ 2026 00:23
14 Αυγούστου: Αυτά τα 2 ζώδια ξεχωρίζουν – Παίρνουν σημαντικές αποφάσεις
Πα, 14 Αυγ 2026 00:20
Αυτά τα ζώδια είναι οι μεγαλύτεροι “κακοπληρωτές” – Θα σας βγάλουν το λάδι μέχρι να σας τακτοποιήσουν!
Πε, 13 Αυγ 2026 23:23
Σάλος στο διαδίκτυο με αυτούς που κοίταξαν την έκλειψη χωρίς προστασία – Τα συμπτώματα που προκαλούν ανησυχία
Πε, 13 Αυγ 2026 23:19
Τα καλά και τα κακά νέα για τη Χαλκιδική – Ποιες θα είναι οι συνθήκες τις επόμενες ώρες; – Προειδοποίηση και για άλλες περιοχές
Πε, 13 Αυγ 2026 21:35
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.