Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ιωάννινα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη φοιτήτρια που πέθανε, μετά από ένα απλό σύμπτωμα – “Ήταν μέσα στα α@@@@…”

Τε, 17 Σεπ 2025 21:33

Βόλος: Σε σοκ 19χρονη μέσα σε λεωφορείο – Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στάση – Ξαφνικά, 54χρονος…

Τε, 17 Σεπ 2025 21:24

Η τύχη θα χτυπήσει την πόρτα 3 ζωδίων τις επόμενες μέρες

Τε, 17 Σεπ 2025 21:14
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Υποχρεωτικό το τρίτο εμβόλιο για το πιστοποιητικό.

Τρ, 28 Δεκ 2021 23:28 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας και της πρώτης δόσης

 

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 60 ετών ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση COVID, 7 μήνες μετά την τελευταία τους δόση. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν περάσει 7 μήνες από την τελευταία τους δόση COVID και δεν έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Επομένως, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ο Υπουργός Υγείας μετά από ερώτηση για επέκταση του σχετικού μέτρου παραδέχτηκε ότι πράγματι εξετάζεται η έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού.

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επέκταση του μέτρου στο μέλλον. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα συμβεί. «Το εξετάζουμε και είναι κάτι το οποίο σίγουρα στην πορεία θα εφαρμοστεί αλλά ψάχνουμε το χρονικό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που υπάρχουν και από τις επιχειρησιακές δυνατότητες, ώστε να μπορεί ο άλλος να κλείσει το ραντεβού του.

 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το τρίτο εμβόλιο να γίνεται υποχρεωτικό για την διατήρηση του πιστοποιητικού μετά τους 7 μήνες από την 1η Φεβρουαρίου και μετά. Αν μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, ο πολίτης, ανεξάρτητα από την ηλικία του, δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση, τότε θα θεωρείται ανεμβολίαστος. Με την κίνηση αυτή, θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της καμπάνιας για την χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω το συλλογικό τείχος ανοσίας.

 

Τέλος, ο κ. Πλεύρης, δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας και της πρώτης δόσης.

Διάφορα εμβόλιο πιστοποιητικό τρίτο υποχρεωτικό
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννινα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη φοιτήτρια που πέθανε, μετά από ένα απλό σύμπτωμα – “Ήταν μέσα στα α@@@@…”
Τε, 17 Σεπ 2025 21:33
Βόλος: Σε σοκ 19χρονη μέσα σε λεωφορείο – Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στάση – Ξαφνικά, 54χρονος…
Τε, 17 Σεπ 2025 21:24
Η τύχη θα χτυπήσει την πόρτα 3 ζωδίων τις επόμενες μέρες
Τε, 17 Σεπ 2025 21:14
Υπόθεση που θυμίζει ταινία θρίλερ! Δύο φίλες εξαφανίστηκαν, αλλά η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν…
Τε, 17 Σεπ 2025 21:13
Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα της άτυχης Μαρίας, πριν σκοτωθεί – “Μαμά…” – Το προαίσθημα της αδερφής της
Τε, 17 Σεπ 2025 21:07
Ανείπωτη τραγωδία με κάμεραμαν του ΑΝΤ1 – Θλιβερό περιστατικό – Την ώρα του ρεπορτάζ…
Τε, 17 Σεπ 2025 17:44
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.