Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

“Σε μένα έστειλε η γιατρός τη φωτογραφία του Μαζωνάκη…ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή”

Τε, 16 Σεπ 2026 21:06

Μαζωνάκης: Νευρική η Γάκα στο κελί της – Της ζητάει επίμονα από τους αστυνομικούς

Τε, 16 Σεπ 2026 21:00

Αυτά τα 2 ζώδια μπαίνουν με το δεξί στον Οκτώβριο – Θα έχουν εξελίξεις στη ζωή τους και σημαντικές ευκαιρίες

Τε, 16 Σεπ 2026 14:34
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ζάκυνθος:Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό των 5,4R.Τι λένε οι σεισμολόγοι.

Πε, 8 Σεπ 2022 12:28 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Την προσοχή των σεισμολόγων προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Από τον σεισμό, μάλιστα, αποκολλήθηκαν βράχοι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου όπως είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά 24ωρα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με το λιμεναρχείο Ζακύνθου να απαγορεύει για προληπτικούς λόγους την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Στο protothema.gr μίλησε η ξεναγός Bozena Bielesz η οποία και κατέγραψε ό,τι συνέβη στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό.: «Να ξεκαθαρίσουμε πως η πτώση δεν έγινε στην παραλία. Στην παραλία δεν έπεσε ούτε ένα χαλίκι. Ό,τι βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες είναι ανοιχτά της θάλασσας από την δεξιά πλευρά όπως είναι τα βράχια. Δεν έπεσε βράχος, πέτρες και χαλίκια έπεσαν γι αυτό δημιουργήθηκε όλο αυτό το λευκό σύννεφο. Εγώ μαζί με κόσμος βρισκόμασταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Κουνηθήκαμε και αμέσως καταλάβαμε τι συμβαίνει. Όσοι ήμασταν καθιστοί καταλάβαμε».

«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ «είναι μια περιοχή στην οποία υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς, στο νότιο τμήμα είχαμε τον σεισμό και είναι το σημείο που βυθίζεται η πλάκα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «προς το παρόν δεν βλέπουμε μετανάστευση επικέντρων στο ρήγμα του Ληξουρίου» εκτιμώντας ότι «το φαινόμενο θα λήξει εδώ με κάποιον αριθμό μετασεισμών που δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα σημειώνονται στη θάλασσα».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι «πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός».

Δήμαρχος Ληξουρίου στο protothema.gr: Ο σεισμός έγινε αισθητός

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στο Ληξούρι ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ όπως είπε στο protothema.gr o δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης: «Στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ληξούρι ήταν το επίκεντρο του σεισμού και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, τον καταλάβαμε όλοι. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος και όλοι μας ανησυχήσαμε, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Τα συνεργεία μας έχουν βγει στους δρόμους με μηχανικούς και την πολιτική προστασία και ελέγχουν αν υπάρχουν ζητήματα στους δρόμους, σε κτίρια, στα χωριά και στις κοινότητες. Ανησυχούμε και θα κάνουμε εμπεριστατωμένο έλεγχο, διότι από τον μεγάλο σεισμό του 2014 έχουμε ακόμα εκκρεμότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Ναυάγιο» 5,4r.Τι βράχοι Διάφορα Ζάκυνθος:Έπεσαν λένε μετά σεισμό σεισμολόγοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Σε μένα έστειλε η γιατρός τη φωτογραφία του Μαζωνάκη…ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή”
Τε, 16 Σεπ 2026 21:06
Μαζωνάκης: Νευρική η Γάκα στο κελί της – Της ζητάει επίμονα από τους αστυνομικούς
Τε, 16 Σεπ 2026 21:00
Αυτά τα 2 ζώδια μπαίνουν με το δεξί στον Οκτώβριο – Θα έχουν εξελίξεις στη ζωή τους και σημαντικές ευκαιρίες
Τε, 16 Σεπ 2026 14:34
Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικό περιστατικό με ζευγάρι – Ο κορμός δέντρου και ο σύζυγος
Τε, 16 Σεπ 2026 14:31
Μαθεύτηκε πού έστειλε η Γάκα τη φωτό του Μαζωνάκη
Τε, 16 Σεπ 2026 11:30
Σεπτέμβριος: Μπροστά σε 3 ζώδια πέφτουν οι μάσκες – Μία αποκάλυψη θα τα ταρακουνήσει
Τε, 16 Σεπ 2026 08:56
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.