Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θλίψη! Πέθανε η Ελένη Προκοπίου

Δε, 28 Σεπ 2026 08:29

Μαζωνάκης: H θεία της γιατρού μιλάει για πρώτη φορά – “Δεν υπολόγιζε κανέναν…”

Κυ, 27 Σεπ 2026 22:44

28/9: Για αυτό το ζώδια θα βρεθεί μία διαφορετική λύση στη ζωή του – Κάτι που θεωρούσατε δεδομένο δεν είναι πλέον

Κυ, 27 Σεπ 2026 22:13
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ζευγάρι συνταξιούχων χάνει το σπίτι του γιατί βοήθησε ένα φίλο…..

Κυ, 4 Δεκ 2022 23:34 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων δεν πίστευε ότι η βοήθεια που έδιναν σε ένα φίλο τους, θα τους οδηγούσε στο να χάσουν όλη την περιουσία τους σε πλειστηριασμό.
Μία ακόμα περίπτωση πλειστηριασμού σπιτιού από fund έρχεται στη δημοσιότητα, με ένα ζευγάρι συνταξιούχων να κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο για χρέη άλλου προσώπου.

Παραμονές Χριστουγέννων, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τον πλειστηριασμό και την απώλεια της περιουσίας τους, για την οποία εργάστηκαν όλη τους τη ζωή.

Όπως ανέφεραν οι δύο συνταξιούχοι στο pelop.gr, πριν από χρόνια είχαν βοηθήσει έναν οικογενειακό τους φίλο να λάβει ένα δάνειο, μπαίνοντας ως εγγυητές.

Η βοήθεια σε φίλο
Όλα έγιναν το 2006, όταν πείσθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους στο δάνειο που ήθελε να λάβει ο φίλος τους ως εργολήπτης δημοσίων έργων. Τότε, τους είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς θα αποπλήρωνε την οφειλή του από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα λάμβανε από το έργο που διεκδικούσε σε δήμο της Αχαΐας.

Ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το έργο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο, το οποίο το άφησε να «κοκκινήσει», με αποτέλεσμα το χρέος να αυξηθεί και από τις 100.000€ να φτάσει στις 250.000 ευρώ.

Αν και το ζευγάρι των συνταξιούχων είχε καταφέρει να λάβει μια προσωρινή απόφαση για τη μη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, μέσα από το νόμο Κατσέλη, στο οριστικό δικαστήριο έχασαν την υπόθεση λόγω έλλειψης παράστασης δικηγόρου.

Ο πλειστηριασμός είχε «παγώσει» λόγω του νόμου για την απαγόρευση των πλειστηριασμών, ωστόσο μέσα στο 2021 ενημερώθηκαν από το fund που αγόρασε το «κόκκινο δάνειο» από την τράπεζα ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Αν και προσπάθησαν να έρθουν σε κάποιο διακανονισμό με το fund, από τους συνταξιούχους ζητήθηκαν επιπλέον εγγυητές, κάτι που ήταν αδύνατο ή η εφάπαξ πληρωμή της οφειλής, που πλέον αγγίζει το ποσό των 450.000 ευρώ.

Έτσι, στις 21 Δεκεμβρίου θα βγουν σε πλειστηριασμό η κατοικία του ζεύγους, εμβαδού 160 τ.μ. στα Αραχωβίτικα Πάτρας, ένα οικόπεδο, καθώς και ένα δυάρι 50 τ.μ. και μια γκαρσονιέρα που έχουν στην Πάτρα.

Πλέον, οι δύο συνταξιούχοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να μην χάσουν την περιουσία τους για χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

“χάνει” βοήθησε Γιατί Διάφορα ζευγάρι! σπίτι συνταξιούχων φίλο…..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη! Πέθανε η Ελένη Προκοπίου
Δε, 28 Σεπ 2026 08:29
Μαζωνάκης: H θεία της γιατρού μιλάει για πρώτη φορά – “Δεν υπολόγιζε κανέναν…”
Κυ, 27 Σεπ 2026 22:44
28/9: Για αυτό το ζώδια θα βρεθεί μία διαφορετική λύση στη ζωή του – Κάτι που θεωρούσατε δεδομένο δεν είναι πλέον
Κυ, 27 Σεπ 2026 22:13
Φρίκη στην Εύβοια: Το καημένο το ζωάκι τι τους έφταιγε;
Κυ, 27 Σεπ 2026 20:34
Ελλάδα: Εφιάλτης! Πήγε σε ινστιτούτο για καθαρισμό, την έπεισαν για κάτι άλλο και κατέληξε να…
Κυ, 27 Σεπ 2026 20:31
Ο Μαζωνάκης έψαχνε την ελπίδα… – “Νάσο, σε παρακαλώ, βοήθησέ με όσο μπορείς” – Στη φόρα νέα μηνύματα
Κυ, 27 Σεπ 2026 18:03
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.