Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαζωνάκη: Γιατί οι Αρχές δεν μπορούν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιό του; Πώς θα βοηθήσει στις έρευνες;

Πα, 18 Σεπ 2026 18:25

Μαζωνάκης – Voice: Αυτή η τραγουδίστρια θα καθίσει στην καρέκλα του

Πα, 18 Σεπ 2026 14:09

Νέα αποκάλυψη για Μαζωνάκη: Τι βρήκε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του

Πα, 18 Σεπ 2026 11:45
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καιρός: Τι «βλέπει» ο Μαρουσάκης για τις επόμενες 15 ημέρες – Για μεγάλο χρονικό διάστημα…

Πε, 11 Ιούλ 2024 10:46 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσει η ζέστη τη χώρα με τη θερμοκρασία να “χτυπάει” κόκκινο.

Όπως φαίνεται σε διάγραμμα που επισυνάπτει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για τις προβλέψεις των μοντέλων σχετικά με την πορεία της θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου σημειώνει ότι η μέση τιμή «είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40».

 

«Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο» προσθέτει ο κ. Μαρουσάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει, επίσης, πως «όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δε φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές» για να προσθέσει πως «αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες».

Όλη η ανάρτηση Μαρουσάκη

ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους για τη χώρα μας αλλά και ο μήνας με ελάχιστες γενικά βροχές. Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιβεβαιωθεί η φήμη του και μάλιστα με τον έντονότερο τρόπο μιας κι όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δε φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές. Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες.

Τα όσα περιγράψαμε μόλις αποτυπώνονται και στο “διάγραμμα της αλήθειας” όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων μιας και τα διαφορετικά σενάρια που αυτά ξεδιπλώνουν μπορούν να σε οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στον επικρατέστερο τύπο καιρού.

Με την κόκκινη γραμμή σημειώνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία που συνηθίζουμε να συναντάμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και είναι οι περίπου 35 βαθμοί.

Με την μαύρη καμπύλη έχουμε τη μέση τιμή από όλα τα σενάρια και για την οποία σημειώνουμε ότι είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40.

Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο.

Αφήνουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ενυδατωνόμαστε σωστά και σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι όχι μόνο.
Υπομονή, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα που τραβάνε τα καλοκαίρια στη χώρα μας.

Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!

– βλέπει για διάστημα… επόμενες ημέρες Καιρός Μαρουσάκης: μεγάλο της τι χρονικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζωνάκη: Γιατί οι Αρχές δεν μπορούν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιό του; Πώς θα βοηθήσει στις έρευνες;
Πα, 18 Σεπ 2026 18:25
Μαζωνάκης – Voice: Αυτή η τραγουδίστρια θα καθίσει στην καρέκλα του
Πα, 18 Σεπ 2026 14:09
Νέα αποκάλυψη για Μαζωνάκη: Τι βρήκε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του
Πα, 18 Σεπ 2026 11:45
Ελλάδα: Σεισμός, πριν από λίγο, 4,2 Ρίχτερ – Η εκτίμηση Λέκκα
Πα, 18 Σεπ 2026 10:02
Σεπτέμβριος: 4 ζώδια που, επιτέλους, “ανασαίνουν” – Το Σύμπαν παίρνει όλα τα εμπόδια
Πα, 18 Σεπ 2026 08:52
Μαζωνάκης: Γιατί ο Γιώργος δεν άφησε διαθήκη; Η ατάκα που ανατριχιάζει
Πα, 18 Σεπ 2026 08:48
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.