Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Βέβαιο πως θα υπάρξει νέα πανδημία – Το άγνωστο παθογόνο που…

Πε, 18 Δεκ 2025 10:35

Φτάνει με τους άλλους! 3 ζώδια που ήρθε η σειρά τους να…

Πε, 18 Δεκ 2025 09:47

Τα ζώδια που θα περάσουν δύσκολα Χριστούγεννα – Επεισοδειακό το κλείσιμο του 2025

Πε, 18 Δεκ 2025 09:45
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Γιατί το ελαιόλαδο «καίει» τον λαιμό – Πότε είναι ανησυχητικό

Πα, 31 Ιαν 2025 12:47 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Όταν μαγειρεύεται το ελαιόλαδο μπορεί να δοκιμάσετε το λάφι, αλλά μερικές φορές νιώθετε ένα κάψιμο στον λαιμό σας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι έτσι αξιολογείται η ποιότητα του ίδιου του λαδιού και αυτό οφείλεται στην παρουσία αντιοξειδωτικών ουσιών στο λάδι, ενώσεων που παρέχουν τεράστια οφέλη στην υγεία μας.

Το «κάψιμο» είναι σημάδι ποιότητας, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται γιατί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

Αν το ελαιόλαδο «τσούζει», σημαίνει ότι είναι υψηλής ποιότητας, ότι έχει παραχθεί από υγιείς ελιές και κυρίως ότι το τσούξιμο διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, όσο ακριβώς χρειάζεται για να το δοκιμάσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα είναι φυσιολογικά, και πρόκειται για λάδι εξαιρετικής ποιότητας.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε
Αυτές είναι ωστόσο οι περιπτώσεις που θα πρέπει να «χτυπήσουν» καμπανάκια για την ποιότητα του ελαιολάδου, όταν το «κάψιμο»:

Διαρκεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε
Η γεύση δεν είναι ευχάριστη
Έχει πολύ σκούρο χρώμα
‘Οξινη επίγευση

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει αρκετός λόγος ανησυχίας, διότι αν το τσούξιμο διαρκεί περισσότερο από το χρόνο της απλής δοκιμής σημαίνει ότι η ποιότητά του είναι πολύ κακή. Εάν, επιπλέον, η γεύση δεν ευχαριστεί τον ουρανίσκο, σημαίνει ότι έχει χαλάσει. Εάν, από την άλλη πλευρά, το χρώμα είναι πολύ σκούρο πράσινο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει αποθηκευτεί ακατάλληλα. Τέλος, αν η επίγευση είναι οξινή, τότε να είστε σίγουροι ότι έχει παραχθεί από σάπιες ελιές.

Σε αυτή την περίπτωση απλά το πετάτε ή το επιστρέφετε από εκεί που το πήρατε αν το αγοράσατε πρόσφατα.

«Είναι «καίει» – ανησυχητικό Γιατί Διάφορα ελαιόλαδο;: λαιμό ποτέ το τον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σωτήρης Τσιόδρας: Βέβαιο πως θα υπάρξει νέα πανδημία – Το άγνωστο παθογόνο που…
Πε, 18 Δεκ 2025 10:35
Φτάνει με τους άλλους! 3 ζώδια που ήρθε η σειρά τους να…
Πε, 18 Δεκ 2025 09:47
Τα ζώδια που θα περάσουν δύσκολα Χριστούγεννα – Επεισοδειακό το κλείσιμο του 2025
Πε, 18 Δεκ 2025 09:45
Έκτακτο – Φοινικούντα: Παραδόθηκε ο γιος γνωστού επιχειρηματία για τη διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Πε, 18 Δεκ 2025 08:32
Αγρίνιο: Φρικιαστικό περιστατικό με 9χρονο – Έπαιζε με φίλο του και τον έπεισε να…
Τε, 17 Δεκ 2025 22:39
Σοκαριστική εικόνα! Σάλος με ποντίκι μέσα σε βιτρίνα με πίτες (Βίντεο περιστατικού)
Τε, 17 Δεκ 2025 21:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.