Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σοκ! Νεκρή η πασίγνωστη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των γυναικείων ρούχων…

Δε, 16 Ιούν 2025 16:09

Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών – Ήταν γιος της…

Δε, 16 Ιούν 2025 14:09

Έρχεται ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα – Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί

Δε, 16 Ιούν 2025 13:26
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Το κόλπο με το ξύδι για τραγανές ελαφριές πατάτες που χρησιμοποιούν στις κουζίνες τοπ εστιατορίων

Σα, 1 Μαρ 2025 08:58 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η τηγανιτή πατάτα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων, το ευκολότερο φαγητό όλων αλλά κάποιες φορές για να είναι πετυχημένο θέλει και… τρόπο.

Οι τηγανητές πατάτες αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες και σχεδόν καθολικό συνοδευτικό μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων, από μπιφτέκια μέχρι ψητά κρέατα, ψάρια και ακόμη και απλά τηγανητά αυγά.

Οι συνταγές για τις τηγανιτές πατάτες είναι απλές. Τις καθαρίζεις, τις κόβεις, ζεσταίνεις το λάδι, τις τηγανίζεις, αλατίζεις και έχεις ένα υπέροχο πιάτο.

Μοιάζει απλό πιάτο, αλλά αν κάνετε κάποια λάθη μπορεί να καταστρέψετε την υφή και τη γεύση της πατάτας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι ένα απλό συνοδευτικό πιάτο, η προετοιμασία τους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ειδικά όταν αναζητάτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ τραγανότητας και απαλότητας.

Ο χειρότερος εχθρός μιας τραγανής, τραγανής τηγανητής πατάτας είναι το άμυλο. Αυτό το συστατικό, αν και είναι φυσικό για το λαχανικό, μπορεί να σχηματίσει μια επίστρωση που εμποδίζει το λάδι να διεισδύσει σωστά στην πατάτα κατά το τηγάνισμα.

Αυτό θα τις κάνει να απορροφήσουν πολύ λίπος κατά το μαγείρεμα και δεν θα είναι αφράτες.

Το μαγικό συστατικό για τις τηγανιτές πατάτες
Για να το αποφύγετε, υπάρχει ένα κόλπο που είναι συνηθισμένο στα εστιατόρια, αλλά ακόμα άγνωστο σε πολλούς, ένα απλό βήμα που δεν απαιτεί σχεδόν καμία προσπάθεια ή ειδικά υλικά και που θα εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Για να ακολουθήσουμε αυτή την τεχνική στο σπίτι χρειαζόμαστε μόνο ένα συστατικό που πιθανότατα έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας: ξύδι.

Το ξύδι βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών συστατικών των πατατών και έτσι θα έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, με τη σωστή υφή και ωραίο χρώμα των πατάτας. Αν βάλετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε, σε νερό με ξύδι θα καταφέρετε να έχετε πατάτες τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Το κόλπο για τις τηγανητές πατάτες
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και όχι χρονοβόρα. Αφού κόψετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και προσθέστε μια δόση ξίδι. Συνίσταται να τις αφήσετε για μισή ώρα. Μετά πρέπει να τις στραγγίσετε και να τις στεγνώσετε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας πριν τις τηγανίσετε σε καυτό λάδι .

για Διάφορα ελαφριές εστιατορίων κόλπο κουζίνες με ξύδι πατάτες που στις το τοπ τραγανές χρησιμοποιούν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ! Νεκρή η πασίγνωστη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των γυναικείων ρούχων…
Δε, 16 Ιούν 2025 16:09
Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών – Ήταν γιος της…
Δε, 16 Ιούν 2025 14:09
Έρχεται ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα – Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί
Δε, 16 Ιούν 2025 13:26
Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…
Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους
Δε, 16 Ιούν 2025 09:51
Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;
Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.