Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πασίγνωστη αλυσίδα ανακαλεί προϊόν που έχει μπει στα ελληνικά σπίτια – Σταματήστε άμεσα τη χρήση του

Τρ, 26 Αυγ 2025 18:03

Ανείπωτη τραγωδία στον Πειραιά: Εντόπισαν μέσα στο πλοίο ταξιτζή…

Τρ, 26 Αυγ 2025 17:59

Λευκάδα: Έγινε ο τρόμος για τη χήρα νύφη του και τα παιδιά της – “Βγες έξω να σε σ@@@@…”

Τρ, 26 Αυγ 2025 17:55
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Λουκέτο σε μεγάλο εργοστάσιο στην Ελλάδα – Τέλος μετά από 12 χρόνια

Σα, 15 Μαρ 2025 22:12 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Οι Τούρκοι επενδυτές που αγόρασαν το 2013 το εργοστάσιο πλαστικών στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου υπό την επωνυμία “Polisan Hellas” -την πρώτη επένδυση εκτός συνόρων της Polisan Holding- δεν κατάφεραν να πουλήσουν το εργοστάσιο και υπέγραψαν χθες απολύσεις 52 εργαζόμενοι. Παρέμειναν στην εργασία τους 20 οι οποίοι θα απολυθούν το αργότερο σε τρεις μήνες , μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί η διοχέτευση του αποθεματικού. Οι απολυμένοι, έλαβαν νόμιμες αποζημιώσεις συν 6.500 ευρώ και παρατάθηκε για τρεις μήνες η ομαδική ασφάλιση υγείας, σε ιδιωτική ασφαλιστική.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Polisan προχώρησε στην εξαγορά της βιομηχανίας Artenius Ηellas στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου με σκοπό η μεγάλη τούρκικη εταιρεία να προχωρήσει σε επενδύσεις και στο λιμάνι, αλλά τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν.

Η Polisan Hellas παρήγαγε τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ) υπό την μορφή κόκκων ρητίνης και προπλασμάτων σε στεγασμένο χώρο 15 στρεμμάτων σε μια έκταση 70 στρεμμάτων στην Βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Το PET έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε προϊόντα όπως περιέκτες τροφίμων και ποτών καθώς και συνθετικών ινών, αλλά όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους μεγαλομέτοχος της εταιρείας, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για το εξαγώγιμο προϊόν και οι ισολογισμοί για αρκετά χρόνια είναι αρνητικοί.

Οι μέτοχοι βρίσκονταν σε συζητήσεις με επενδυτές από Κίνα, Αμερική, Ευρώπη για την πώληση αλλά όπως ανακοινώθηκε οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν τελικά και το εργοστάσιο δεν μπορεί να απασχολεί προσωπικό. Απολύθηκαν όλοι και θα επαναπροσληφθούν 20 με διαφορετικούς εργασιακούς όρους από τους σημερινούς ώστε να συνεχιστεί η εμπορική δραστηριότητα, να πουληθεί δηλαδή το αποθεματικό. Σε αυτό το διάστημα εναποθέτουν τις ελπίδες τους για επαναπρόσληψη οι απολυμένοι εργαζόμενοι και ευελπιστούν να υπάρξει κατάληξη διαπραγματεύσεων, με Έλληνες επενδυτές.

«Η Κίνα είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής» φέρεται να είπε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας ενώ οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι άνω των 50 ετών και το πλήγμα είναι τεράστιο για τις ζωές τους.

Η Polisan έχει λάβει δάνειο 25 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες , το οποιο είναι εξυπηρετούμενο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πωλείται σε τίμημα που δεν ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ καθώς ο νέος αγοραστής που τυχόν βρεθεί καλείται να αναλάβει και τα «βάρη».

Πηγή: eleftheria

– από Διάφορα Ελλάδα εργοστάσιό λουκέτο μεγάλο μετά σε στην τέλος χρονιά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πασίγνωστη αλυσίδα ανακαλεί προϊόν που έχει μπει στα ελληνικά σπίτια – Σταματήστε άμεσα τη χρήση του
Τρ, 26 Αυγ 2025 18:03
Ανείπωτη τραγωδία στον Πειραιά: Εντόπισαν μέσα στο πλοίο ταξιτζή…
Τρ, 26 Αυγ 2025 17:59
Λευκάδα: Έγινε ο τρόμος για τη χήρα νύφη του και τα παιδιά της – “Βγες έξω να σε σ@@@@…”
Τρ, 26 Αυγ 2025 17:55
3 ζώδια με απίστευτη διαίσθηση που σπάνια κάνουν λάθος – Σαν να έχουν χάρισμα
Τρ, 26 Αυγ 2025 15:30
Σκύδρα: Σοκάρουν τα λόγια του 75χρονου δολοφόνου – Για αυτό τον σκότωσα! – Φρικτά όσα έκανε στον συγχωριανό του
Τρ, 26 Αυγ 2025 10:03
Χαλκιδική: Το σάντουιτς που έστειλε στον θάνατο τη 16χρονη Δήμητρα – Συγκλονίζει η αδερφή της – “Τα παιδιά φώναζαν…”
Τρ, 26 Αυγ 2025 09:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.