Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βιολάντα: Η τελευταία φωτογραφία των 3 γυναικών, που βρήκαν φρικτό θάνατο – Το σενάριο με το αλεύρι

Δε, 26 Ιαν 2026 22:20

Δεν είναι το κόκκινο! Αυτό το χρώμα κραγιόν χαρίζει σε γυναίκες άνω των 50 απόλυτη φρεσκάδα

Δε, 26 Ιαν 2026 20:23

Το άτυχο ζώδιο του Φεβρουαρίου -Η υπομονή του δοκιμάζεται! – Δεν ξεκινάμε καλά…

Δε, 26 Ιαν 2026 20:19
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca:Η επόμενη πανδημία θα είναι πιο φονική και μεταδοτική

Δε, 6 Δεκ 2021 11:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η πανδημία του κορωνοϊού απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, εκτιμά η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σάρα Γκίλμπερτ

 

Η πανδημία του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως τώρα, απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, όπως δείχνει και η εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον, ενώ η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι ακόμη πιο φονική, προειδοποίησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σάρα Γκίλμπερτ, δημιουργός του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.

 

Η Γκίλμπερτ ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας Covid-19 εξαιτίας ενός ιού που έχει μολύνει περισσότερους από 265 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο επόμενος πανδημικός ιός «μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικός ή ακόμη πιο θανατηφόρος ή και τα δύο ταυτόχρονα».

«Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ιός απειλεί τις ζωές μας και τη διαβίωση μας. Η αλήθεια είναι ότι ο επόμενος μπορεί να είναι χειρότερος», τόνισε, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν». Υπογράμμισε επίσης ότι οι επιστημονικές πρόοδοι που έγιναν και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε εν μέσω πανδημίας, δεν πρέπει να χαθούν, γι’ αυτό, όπως είπε, χρειάζεται επαρκής «χρηματοδότηση για μια πανδημική προετοιμασία». Ανέφερε ότι «όπως επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατασκοπεία και στη διπλωματία προκειμένου να αμυνθούμε από πολέμους, πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε ανθρώπους, έρευνα, παραγωγή και θεσμούς για να αμυνθούμε ενάντια στις πανδημίες».

 

Σχετικά με την Όμικρον, είπε ότι η νέα παραλλαγή περιέχει μεταλλάξεις που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά από εμβολιασμό ή προηγούμενη νόηση, μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά όσον αφορά την αποτροπή μιας λοίμωξης λόγω της Όμικρον.

 

Πρόσθεσε πάντως πως μια μειωμένη προστασία έναντι της πιθανότητας λοίμωξης «δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και μειωμένη προστασία έναντι της σοβαρής νόσου και του θανάτου. Εωσότου μάθουμε περισσότερα, ας είμαστε επιφυλακτικοί και ας πάρουμε μέτρα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της νέας παραλλαγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι astrazeneca:Η Δημιουργός Διάφορα εμβολίου επόμενη μεταδοτική πανδημία Φονική
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιολάντα: Η τελευταία φωτογραφία των 3 γυναικών, που βρήκαν φρικτό θάνατο – Το σενάριο με το αλεύρι
Δε, 26 Ιαν 2026 22:20
Δεν είναι το κόκκινο! Αυτό το χρώμα κραγιόν χαρίζει σε γυναίκες άνω των 50 απόλυτη φρεσκάδα
Δε, 26 Ιαν 2026 20:23
Το άτυχο ζώδιο του Φεβρουαρίου -Η υπομονή του δοκιμάζεται! – Δεν ξεκινάμε καλά…
Δε, 26 Ιαν 2026 20:19
Βιολάντα: Αυτές είναι οι μητέρες που πήγαν να βγάλουν μεροκάματο και βρήκαν φρικτό θάνατο – Η Έλενα, η Σταυρούλα, η…
Δε, 26 Ιαν 2026 20:16
Βιολάντα: Αυτή είναι η Βασιλική και η Έλενα, οι μητέρες, που πήγαν να βγάλουν μεροκάματο και βρήκαν φρικτό θάνατο
Δε, 26 Ιαν 2026 17:08
Αθήνα: Σουβλατζής πασίγνωστου ψητοπωλείου συνελήφθη, γιατί σε πελάτες…
Δε, 26 Ιαν 2026 15:22
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.